Självgående lastbil utan hytt: Volvo har introducerat en annan galen innovation

Känd svensk biltillverkare Volvo hon visade oss hur hon ser för sig framtiden för lastbilstransporter. Hennes nyhet fick namnet Vera, drivs av el och har absolut ingen förarhytt. Han behöver inte ens en, för den här lastbilen kör en smart dator.

Efter den senaste introduktionen av en självkörande bil Volvo 360c utan ratt eller pedaler såg vi en annan igen galen ser saker. Tillverkaren hävdar dock att liknande fordon kommer att vara ganska vanliga inom en snar framtid. Först idag anser vi dem som något som inte tillhör oss alls. Så vi måste bara titta på dem vänja sig vid.

“Transportindustrins fulla potential är redan tydligt synlig. Allt tyder på att den globala efterfrågan på transporter kommer att öka avsevärt under det kommande decenniet. Om vi ​​vill möta denna efterfrågan på ett hållbart och effektivt sätt måste vi hitta nya lösningar. För att säkerställa ett smidigt flöde av varor måste vi utnyttja befintlig infrastruktur bättre än för närvarande. Transportsystemet vi utvecklar kan vara ett viktigt komplement till dagens lösningar och kan hjälpa till att möta de många utmaningar som samhället, transportföretagen och deras kunder står inför. ” avslöjade divisionens president Volvo Lastbilar, Claes Nilsson.

Volvo presenterar helelektrisk och autonom lastbil utan hytt | av @fredericlambert https://t.co/ZTKj71IrtF pic.twitter.com/iz1yFvsZnK

– Electrek.Co (@ElectrekCo) 13 september 2018

Eftersom Volvo Vera elbil saknar förarhytt har den gått ner i vikt och därför gått ner i vikt. växte upp närma sig. Men han lider aerodynamik. Därför är den avsedd för transport av varor inom en stad, inte mellan städer eller till och med stater. Vid högre hastigheter skulle det vara betydande tappade en batteriladdning, som sägs vara densamma som i andra Volvo-lastbilar. Mer information just nu vi vet inte.

Hittills har vi bara ära de ofärdiga prototyp, som väntar på de sista stadierna av krävande utveckling. Tillverkaren vill ta reda på det genom att introducera konceptet preliminära intressera potentiella kunder.

via Electrek
via Electrek
via Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button