Siri hÄller inte med Weatherman under liveprognosen

Siri hÄller inte med Weatherman under liveprognosen

FrÄga Siri om vÀdret, sÄ fÄr du en prognos. FörvÀnta dig inte att det alltid kommer att stÀmma överens med meteorologernas prognoser. Den digitala assistenten chimade in under en liveprognos pÄ BBC, och den var helt oense med vad vÀdermannen hade planerat att dela med tittarna.

BBC-meteorolog Tomasz Schafernaker hade en Apple Watch pÄ och Siri lyssnade tyst medan han diskuterade den senaste snöstormen i Minneapolis. Siri var inte enig med sin prognos och hÀvdade att snö inte var inkommande, vilket skapade ett roligt ögonblick mellan Schafernaker, Apples digitala assistent och det nÀrliggande nyhetsankaren.

NĂ€r du Ă€r vĂ€derpresentatör och din klocka strider mot din prognos …. ??
??Ljud pÄ?? pic.twitter.com/YXojblKcIQ

– BBC Weather (@bbcweather) 28 november 2019

Schafernaker försökte fortsÀtta efter hÀndelsen, men hans medvÀrd kunde inte lÄta bli att skÀmta. MedvÀrd frÄgade om varför Schafernakers prognos inkluderade snö medan Siri föreslog ingen alls. Till slut skÀmtade Schafernaker att han borde ha tagit av sig sin Apple Watch innan sitt segment för att undvika problem. Han pÄminde ocksÄ alla pÄ Twitter om att Siri slog pÄ utan att bli uppmanad.

Det Ă€r troligt att Siri blev ombedd, bara utan Schafernakers vetskap. Den digitala assistenten lyssnar pĂ„ “Hej Siri”, och nĂ„gon i BBC-studion kanske har uttalat en liknande klingande fras. Oavsiktligt kunde Schafernaker ha aktiverat Siri nĂ€r han lyfte armen och pekade pĂ„ skĂ€rmen som visar Minneapolis. En del av hans kostym kanske har tryckt pĂ„ den digitala kronan tillrĂ€ckligt lĂ€nge för att leda Siri.

Alla pÄ BBC tog situationen med humor. Tittarna skrattade ocksÄ Ät vad som hÀnde pÄ live-TV. Det Àr bara ett exempel pÄ hur involverad teknik har blivit i vÄra liv, och ibland tycker tekniken att den vet bÀttre Àn allt annat.