Singapore måste kräva att resenärerna använder COVID-19-övervakningsenhet

Från och med nästa vecka kommer vissa resenärer till Singapore att märkas med en elektronisk övervakningsenhet, utformad för att hålla koll på spridningen av COVID-19, rapporterar Reuters.

Från och med den 11 augusti kommer alla som kommer in på ön från vissa nationer (singaporianska medborgare och invånare inkluderade) tilldelas en bärbar enhet som gör det möjligt för dem att isolera sig hemma snarare än i en statlig anläggning.

Detaljerna är knappa; det är oklart i vilka länder dessa regler gäller, hur enheten ser ut eller exakt hur den fungerar. Men gadgeten förväntas fungera på ett liknande sätt som husarrest ankelarmband, förlitar sig på GPS och Bluetooth för att spåra användare. Varje försök att manipulera eller ta bort den bärbara produkten varnar omedelbart myndigheterna. Barn i åldern 12 år och yngre är undantagna från systemet, som inte lagrar personuppgifter eller innehåller ljud- eller videoinspelningsfunktioner, sa Singapore i ett uttalande som publicerades av Reuters.

Tidigare i sommar började stadsstaten – som har rapporterat mer än 52 820 coronavirusinfektioner – distribuera TraceTogether-tokens som ett alternativ till regeringens kontaktspårningsapp med samma namn. Utrustad med unika QR-koder och långvariga batterier, riktar de sig till människor som inte äger eller föredrar att inte använda en smartphone, enligt BBC. Insamlad data krypteras och lagras i högst 25 dagar.

Det finns inget ord om huruvida den bärbara enheten är samma teknik som kommer att delas ut på flygplatser. Under tiden har Hong Kong och Sydkorea genomfört liknande åtgärder och delat ut smarta elektroniska armband som är anslutna till mobilappar för att spåra människors rörelser under karantänen.

Relaterade Artiklar

Back to top button