Shopify engagerar tusenÄriga kunder med ny chattfunktion

Shopify engagerar tusenÄriga kunder med ny chattfunktion
(Bildkredit:)

E-handelslösningsleverantören Shopify meddelade igÄr att den lÀgger till Shopify Chat-funktionalitet i sin Shopify Ping-mobilapp för att bÀttre nÄ tusenÄren i sin abonnentpublik. Företaget gör detta eftersom chattmeddelanden Àr snabba, mer personliga och möter mÄnga tusen kunder pÄ en föredragen plattform som de redan föredrar att anvÀnda. Den nya funktionen lÄter Shopify Store-kunder prata med butiken i realtid med valfritt operativsystem eller webblÀsare. Shopify Chat lÀgger till den befintliga listan över chattfunktioner som redan finns i Shopify Ping, inklusive Facebook Messenger och Apple Business Chat.

Baserat pÄ en OpenMarket-undersökning som visade att 60 procent av Ärtusenden föredrar att interagera med varumÀrken genom textchatt, utnyttjar Shopify Chat detta genom att hjÀlpa butiker att interagera med dessa kunder i realtid. OpenMarket hade 500 amerikanska millennials (Äldrarna 18 till 34) att delta i sin undersökning, som fokuserade pÄ millennials anvÀndning av SMS och chattbaserad kommunikation.

Enligt Pew Research Center har Ärtusenden övertrÀffat babyboomers som den största generationen i den amerikanska arbetskraften sÄvÀl som den största vuxna befolkningsgruppen. SÄ att lÀgga till text- och chattfunktionalitet till tjÀnster som Ärtusenden anvÀnder Àr bra affÀrsmÀssigt, enligt Michael Perry, Director of Product for Shopify.

“[And this product is] inte bara operativsystem-agnostiker, men vi har ocksĂ„ investerat kraftigt i att göra dynamiska konversationer möjliga för att göra upplevelsen sĂ„ smidig som möjligt “, sĂ€ger Perry.” Baserat pĂ„ den enhet som en shoppare besöker onlinebutiken frĂ„n kommer Shopify att visa upp den chattplattform som Ă€r bĂ€st för dem. “

Perry tillade att nĂ€r Shopify Chat Ă€r aktiverat kommer chattwidgeten att visas pĂ„ alla sidor i en Shopify-handlarbutik pĂ„ bĂ„de stationĂ€ra och mobila enheter. Detta gör det enkelt för kunder som surfar online att stĂ€lla frĂ„gor nĂ€r de gĂ„r. Systemet utnyttjar intimiteten i mĂ€nsklig interaktion sĂ„ att den Ă€r utformad för person-till-person-chattar – inga chatbots tillĂ„tna.

“Vi tror starkt pĂ„ vikten av att upprĂ€tthĂ„lla en del av mĂ€nsklig interaktion nĂ€r det gĂ€ller digital handel,” sa Perry. “Shopify Chat Ă€r utformat för att ge en kanal dĂ€r en kund kan interagera direkt med sĂ€ljaren.”

Kontorschatt

Chattintegration Àr kanalen för en intern publik

En Shopify Chat-konversation mellan sÀljare och kund blir ocksÄ en kanal genom vilken sÀljare kan skicka rabatter, kupongkoder och till och med behandla nya bestÀllningar genom chattkonversationen. Shopify Chat representerar övergÄngen till konversationshandel frÄn det mer statiska engagemanget mellan varumÀrken och kunder. NÀr en Spotify Chat-konversation har inletts förblir den en live kanal för en anvÀndare som kan Äterbesökas av endera parten.

“Som en flerkanalig handelsplattform har mĂ„let alltid varit att möjliggöra fler sĂ€tt för vĂ„ra handlare att ansluta till kunder, oavsett om det Ă€r pĂ„ sociala medieplattformar, marknadsplatser eller konversationsgrĂ€nssnitt”, sa Perry. “Faktum Ă€r att mer Ă€n 50 procent av vĂ„ra sĂ€ljare sĂ€ljer pĂ„ minst en social plattform. Även om dessa sociala plattformar till stor del har löst problemet med produktupptĂ€ckt för kunder, Ă€r det fortfarande kĂ€rnan i alla affĂ€rer att Ă€kta verkliga konversationer.”

Integrering av chatt Àr en framvÀxande trend bland företag inom helpdesk och support. Betal-TV-leverantören Dish anvÀnder Apples iMessage-chattplattform för att svara pÄ anvÀndarsupportÀrenden och Software-as-a-Service (SaaS) helpdeskleverantören Zendesk integrerade nyligen WhatsApp Messenger-funktionalitet i sin svit av lösningar. Precis som Shopify utökade Zendesk sina chattfunktioner eftersom dess anvÀndare gynnar textchattar som ett kommunikationsmedel. Zendesk antar WhatsApp Messenger ger sina anvÀndare tillgÄng till 1,5 miljarder fler globala anvÀndare. För Shopify och dess kunder hjÀlper tillÀgget av Shopify Chat dem att nÄ miljoner potentiella anvÀndare.