Sherwood Forest blir världens första 5G-anslutna skog

Robin Hoods berömda Sherwood Forest i Nottingham blir världens första skog som får 5G, så den kan vara värd för nytt virtuellt och förstärkt verklighetsinnehåll som förväntas lanseras i mars 2021.

Efter en investering på 10 miljoner pund (13 miljoner dollar) från den brittiska regeringen under sitt “5G Create” -program och Nottingham City Council, kommer Sherwood Forest att uppdateras med ett antal nya attraktioner över tiden, inklusive 3D och 4D virtual reality-upplevelser, halv autonoma fordon och drönare och robotar för att ”undersöka och övervaka skogens hälsa.”

I ett uttalande sade Nottinghamshire County Council-ledamot Kay Cutts MBE: ”Nottinghamshire är återigen i framkant av [the] senaste tekniken, som samlar några av de bästa akademiska hjärnorna, 3D-skapare och experter inom 5G. Detta kommer att bli världens första testning av 5G i en skog. Det kommer att leva upp berättelserna som hör samman med Robin Hood och vårt forntida skogsmark på ett nytt sätt. ”

“Tillsammans med våra partners kommer vi att skapa en virtual reality-upplevelse för besökare i Sherwood Forest för att locka ännu fler familjer och besökare till Nottinghamshire från hela Storbritannien och utomlands, vilket ger fördelar för lokala företag och vår ekonomi.”

Medan Storbritannien har kämpat med sitt 5G-nätverk på grund av konflikter mellan den brittiska regeringen och Trump-administrationen om Huawei-utrustning, har avdelningen för digital, kultur, media och sport sagt att “inget av … projekten eller framtiden projekt från 5G Create kommer att använda utrustning från högriskleverantörer. “

Som registret påpekar verkar detta strida mot råd från GCHQ: s nationella cybersäkerhetscenter, som säger att en balans måste uppnås mellan säkerhetsrisken för utrustning från högriskleverantörer och behovet av mångfald i utbudet. Det är osannolikt att en Robin Hood-upplevelse utgör en hög säkerhetsrisk, men det är bättre att vara säker än ledsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button