Shanghai Disneyland öppnar igen med strikta regler för social distansering

Du kan inte hålla en bra mus nere: Walt Disney Company öppnade den här veckan sin största utväg i Asien efter en fyra månaders avstängning. Shanghai Disneyland tillåter nu ett begränsat antal besökare – alla måste bära ansiktsmasker, ta ett temperaturprov och följa regler för social distansering för att komma in i parken.

Disney-arenor i Kina – där COVID-19-pandemin antas ha sitt ursprung – stängdes i slutet av januari. Tokyo Disneyland och platser i USA och Europa följde efter. Nu kommer Mickey Mouse & Co. ut ur låsning. “Vi har varit djupt rörda av uppmuntran från våra gäster och Disney-fans”, säger Joe Schott, president och chef för Shanghai Disney Resort, i ett uttalande. “I dag är vi oerhört glada över att kunna öppna Shanghai Disneyland igen tack vare de orubbliga ansträngningarna från våra medlemmar och vårt samhälle. Dagens firande kommer att komma ihåg med glädje, eftersom vi ser fram emot att välkomna våra gäster till denna glada plats.

En av världens mest produktiva leverantörer av underhållning, Disney har redan spenderat 1,4 miljarder dollar på virusrelaterade kostnader och rapporterade en minskning av vinsten med 91 procent förra kvartalet. Det hoppas kunna få tillbaka några av dessa förluster från Shanghai Disneyland-besökare, varav många trattade in i parken idag klädda i Little Mermaid, Mulan, Minnie Mouse och Snow White-kostymer.

De traditionella köerna kan vara borta (för nu), men i stället finns strikta riktlinjer, inklusive etiketter på vägar som säkerställer att folk lämnar tillräckligt med utrymme mellan varandra. Åkattraktioner är också begränsade till en grupp familj eller vänner per bil i ett försök att hålla främlingar åtskilda. Parken begränsades till endast en tredjedel av sin vanliga kapacitet på 80 000 personer och sålde ut måndagens biljetter (prissatta till 399 yuan [$56]) på några minuter, enligt.

Gäster är skyldiga att visa regeringsutfärdade ID och använda en smarttelefonapp för kontaktspårning för att spåra deras hälsa och varna alla de kan ha utsatts för nytt koronavirus. Dessa åtgärder är enligt uppgift baserade på Disneytown, en Shanghai Disney-butikspark som nyligen öppnades igen.

Walt Disney World, under tiden, har meddelat en stegvis återupplivning av Disney Springs utomhus shopping, restauranger och underhållning komplex, börjar 20 maj. Det finns inget ord om vilka företag som kommer att vara en del av den första fasen. Matt Simon, vice vd för Disney Springs, säkerställde förra veckan “förbättrade säkerhetsåtgärder”, inklusive ökade rengöringsprocedurer, ansiktsbeläggningar för medlemmar och besökare, gästtjänster med begränsad kontakt och ytterligare säkerhetsutbildning för anställda.

Relaterade Artiklar

Back to top button