Shah Rukh Khan och Apple? Tja, här är 10 indiska kändisar som inte fungerade

Apple, Shah Rukh Khan, Amitabh Bachchan, Apple Brand Ambassador, Apple Brand Ambassador India, Abhishek Bachchan, Ranbir Kapoor, kareena Kapoor, Saif Ali Khan, Bipsha Basu, Deepika Padukone, Katrina Kaif, Salman Khan, Zen Mobiles, Panasonic, Nokia, BlackBerry Playbook, Motorola, Wyncomm Mobile, HP Slate, Sony Vaio, Sony Xperia, Technology, Tech nyheter Det är ingen mening att gå in på det absurda ryktet att Shah Rukh Khan blir Apples varumärkesambassadör i Indien.

Det är ingen mening att gå in på det absurda ryktet att Shah Rukh Khan blir Apples varumärkesambassadör i Indien. Det här är dock en bra tid att titta på hur kändisar och teknikföretag inte har varit de mest bekväma sängkamraterna, trots att några av de största namnen inom både teknik och underhållning deltar. Prova dessa 11 kommersiella bröllop med tech-celeb som inte riktigt levererade!

“Zen som” många sa när de såg Big B i en annons som marknadsför en relativt okänd telefon. Annonsen i sig var underhållande nog men telefonmärket satte inte exakt marknaden i brand. Superduperstjärnan har gått vidare till LG sedan dess.

“Jag kommer att dansa med den med den minsta” var den risque linjen La Basu använde för att skjuta en riktigt liten Panasonic-enhet. Annonsen blev märkt, men telefonen sjönk av uppmärksamhet. Var det för att det verkligen var för litet? Vem vet.

Superstjärnan högsta för det ledande telefonmärket – det borde ha varit ett äktenskap i kommersiell himmel. Men även om SRK gjorde några bra kampanjer kunde de inte hindra företaget från att stänga sin telefonbutik och lämna över nycklarna till Microsoft.

Många kände att BlackBerry hade tagit ut en fantastisk kupp när den fick Salman Khan, som fortfarande reste högt på Dabanng-vågen, att släppa sin Playbook-surfplatta i Indien. Khan skakade lanseringen okej, men själva surfplattan var lite av ett gnäll.

Synen av Katrina Kaif som tvättade Xperia Z i vatten kan ha startat tusen suckar, men det hade inte precis den inverkan på smarttelefonförsäljningen som den stora S letade efter. Ett klassiskt fall av kändisleveranssynlighet som inte översattes till försäljning.

När HP kom in i tablett / phablet-segmentet verkade Deepika Padukone vara den perfekta varumärkesambassadören för det. Tyvärr fungerade det inte riktigt som planerat och Slate har till stor del begränsats till bakgrunden till HPs produktportfölj.

När Sonys ikoniska Vaio-anteckningsboksserie behövde ett uppsving i Indien fick den Kareena Kapoor ombord för en serie reklamfilmer, som lyfte fram enhetens utseende, färger och bekvämlighet. Annonserna såg trevliga ut men kunde inte rädda Vaio.

Kynikerna kan påpeka att om Salman Khan inte själv kunde få Playbook att klicka, vilken chans hade Ranbir Kapoor att rädda sitt modermärke? Tja, han anlände med mycket fanfare men kunde inte stoppa varumärkets till synes fritt fall. Han flyttade till Lenovo strax efter.

Hans annonser var roliga och representerade några av de bästa reklamen för mobiltelefoner i Indien, men AB junior kunde inte rädda Motorola från att böja sig ur den indiska marknaden. Varumärket skulle återvända med en smäll, men minus honom.

Wynncom hade verkligen rätt idé när det gällde att fånga uppmärksamhet – det lilla kända varumärket fick mycket publicitet med sina annonser med Saif Ali Khan och Bipasha Basu. Tyvärr kunde det inte riktigt tjäna pengar på det.

Amitabh Bachchan, Zen Mobiles

Bipasha Basu, Panasonic

Shah Rukh Khan, Nokia

Salman Khan, BlackBerry Playbook

Katrina Kaif, Sony Xperia

Deepika Padukone, HP Slate

Kareena Kapoor, Sony Vaio

Abhishek Bachchan, Motorola

Ranbir Kapoor, BlackBerry

Saif Ali Khan och Bipasha Basu, Wyncomm Mobile

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button