Sex telekom tillför 8,18 miljoner nya mobilkunder i december 2016: COAI

telekom, mobilabonnenter, Airtel, Vodafone, Idé, telekomabonnenter, COAI, telekomindustri, Airtel-abonnenter, Vodafone-abonnenter, smartphones, teknik, tekniknyheter Tillväxten av abonnenter i december bland de sex mobiloperatörerna leddes av Idea Cellular som lade till 2,84 abonnenter.

Sex teleoperatörer, inklusive Airtel, Vodafone och Idea Cellular, lade till 8,18 miljoner abonnenter netto i december för att ta det totala antalet användare till 809,99 miljoner. Operatörerna hade lagt till 10,19 miljoner användare på nettobasis i november förra året, visade COAI-data som släpptes idag.

”Tillväxten inom telekomindustrin korrelerar med den totala tillväxten i landet eftersom telekommunikationstjänster är ryggraden i ekonomin. Trots en enorm ekonomisk belastning för industrin har industrin fortfarande lagt till siffrorna i december 2016, säger COAI: s generaldirektör Rajan S Mathews i ett uttalande.

Tillväxten av abonnenter i december bland de sex mobiloperatörerna leddes av Idea Cellular som lade till 2,84 abonnenter och tog sin totala abonnentbas till 190,52 miljoner. Det följdes av Bharti Airtel som tillförde 2,5 miljoner abonnenter under månaden för att ta sin totala abonnentbas till 265,85 miljoner mobilabonnenter.

Vodafone lade till 1,9 miljoner nya abonnenter till sin användarbas, vilket 204,69 miljoner i slutet av december. Telenor lade till 0,72 miljoner nya kunder, Aircel 0,2 miljoner medan MTNL-abonnenttillväxten förblev låg enligt COAI-data. Enligt rapporten lade UP East Circle till det maximala antalet abonnenter (74,90 miljoner) i december.

“Den kontinuerliga tillväxten är ett bevis på den betydelse som medborgaren tilldelar de mobila tjänster som idag har framträtt som en väsentlig del av vårt dagliga liv”, sa Mathews.

Relaterade Artiklar

Back to top button