Senaste Opera Browser lovar mer integritet, snabbare sidladdningar

I ett försök att locka dig att börja använda Opera är den senaste versionen av webbläsaren inriktad på att erbjuda massor av integritet samtidigt som det lovar att påskynda din surfupplevelse.

Som Engadget rapporterar har en ny version av Opera-webbläsaren (version 68) precis lanserats och den kombinerar en inbyggd annonsblockerare, trackerblockerare och rundar ut saker med en gratis, obegränsad VPN. Utöver det hävdar webbläsartillverkaren att det nu kan ladda webbsidor upp till 20 procent snabbare. Med tanke på att annonsen / spåraren blockerar den kan man förvänta sig snabbare sidladdningar.

Opera annonserar sin annonsblockerare som ett sätt att inte bara förhindra skadliga annonser från att äventyra din säkerhet utan också som ett sätt att begränsa den konsumerade data om du använder en dataplan. Spårningsblockeraren (med EasyPrivacy Tracking Protection List) kommer att “skydda din integritet” genom att inte tillåta att någon personlig information samlas in eller spåras genom en rad vanliga spårningstekniker inklusive “analytiska skript” och “spårningspixlar.” Kryptomining-skript blockeras också som standard.

Slutligen finns det gratis VPN som Opera säger är perfekt för användning på offentligt Wi-Fi. Det krypterar all data medan du gömmer din IP och plats för alla som lyssnar på. Som med alla VPN-enheter bör ingen heller kunna berätta vilka internetdestinationer du besöker.

Annons- och spårningsblockering kan aktiveras för alla webbplatser och inaktiveras per webbplats om du bestämmer dig för att lita på dem. Det är också gratis och enkelt att prova utan att röra med din befintliga webbläsarinställning, så varför inte ge Opera en chans och se om den lever upp till sin snabbare webbupplevelse …

Relaterade Artiklar

Back to top button