Senaste Opera Browser lovar mer integritet, snabbare sidladdningar

Senaste Opera Browser lovar mer integritet, snabbare sidladdningar

I ett försök att locka dig att börja anvÀnda Opera Àr den senaste versionen av webblÀsaren inriktad pÄ att erbjuda massor av integritet samtidigt som det lovar att pÄskynda din surfupplevelse.

Som Engadget rapporterar har en ny version av Opera-webblÀsaren (version 68) precis lanserats och den kombinerar en inbyggd annonsblockerare, trackerblockerare och rundar ut saker med en gratis, obegrÀnsad VPN. Utöver det hÀvdar webblÀsartillverkaren att det nu kan ladda webbsidor upp till 20 procent snabbare. Med tanke pÄ att annonsen / spÄraren blockerar den kan man förvÀnta sig snabbare sidladdningar.

Opera annonserar sin annonsblockerare som ett sĂ€tt att inte bara förhindra skadliga annonser frĂ„n att Ă€ventyra din sĂ€kerhet utan ocksĂ„ som ett sĂ€tt att begrĂ€nsa den konsumerade data om du anvĂ€nder en dataplan. SpĂ„rningsblockeraren (med EasyPrivacy Tracking Protection List) kommer att “skydda din integritet” genom att inte tillĂ„ta att nĂ„gon personlig information samlas in eller spĂ„ras genom en rad vanliga spĂ„rningstekniker inklusive “analytiska skript” och “spĂ„rningspixlar.” Kryptomining-skript blockeras ocksĂ„ som standard.

Slutligen finns det gratis VPN som Opera sÀger Àr perfekt för anvÀndning pÄ offentligt Wi-Fi. Det krypterar all data medan du gömmer din IP och plats för alla som lyssnar pÄ. Som med alla VPN-enheter bör ingen heller kunna berÀtta vilka internetdestinationer du besöker.

Annons- och spĂ„rningsblockering kan aktiveras för alla webbplatser och inaktiveras per webbplats om du bestĂ€mmer dig för att lita pĂ„ dem. Det Ă€r ocksĂ„ gratis och enkelt att prova utan att röra med din befintliga webblĂ€sarinstĂ€llning, sĂ„ varför inte ge Opera en chans och se om den lever upp till sin snabbare webbupplevelse …