Senaste Lenovo Mirage AR-spelet dyker in i Marvel Comics

Senaste Lenovo Mirage AR-spelet dyker in i Marvel Comics

Lenovo tar ett nytt spel till sitt Mirage AR-headset, och den hÀr gÄngen kontrollerar spelarna Marvels ikoniska superhjÀltar för att bekÀmpa ondskans krafter.

Marvel Dimension of Heroes Ă€r företagets senaste partnerskap med Disney om ett augmented reality-spel. Det följer Star Wars: Jedi Challenges, som anvĂ€nde Mirage AR-headsetet för att sĂ€tta spelare mot Sith Lords och Stormtroopers. Dimension of Heroes tillĂ€mpar samma koncept pĂ„ Marvel-seriens vĂ€rld. VĂ€lj mellan sex karaktĂ€rer – som Thor, Captain Marvel och Star-Lord – och rĂ€dda planeten frĂ„n superskurken Dormammu.

Marvel Dimension of Heroes 2

Under striderna kommer du att kunna slÀnga slag, starta energisprÀngningar och undvika inkommande attacker nÀr handlingen strÄlar genom headsetet. Spelet Àr inte full VR, utan förstÀrkt verklighet, vilket innebÀr att du kommer att se verkliga omgivningar, som mattan och soffan, nÀr den virtuella ÄtgÀrden utvecklas runt dig.

Mirage AR-headset

Precis som Star Wars: Jedi Challenges kommer paketet med Mirage AR-headsetet och en extern, orb-liknande sensor som du placerar i rummet för att spÄra dina fysiska rörelser. IstÀllet för en perifer periferljus kommer dock Marvel Dimension of Heroes med ett par kontroller som passar över dina knogar.

För att spela spelet behöver du en kompatibel smartphone som kan slitsas in i Mirage AR-headsetet. Augmented reality-bilderna frÄn spelet projiceras frÄn din smartphone och sedan genom headsetet nÀr du bÀr det. Spelet i sig erbjuds som en gratis nedladdningsbar app.

Vi försökte spelet kort förra mÄnaden, tog kontroll över Star-Lord och bekÀmpade vÄgor av nÀrmande Kree-krigare, allt inne i ett kontorsrum. Spelet var ganska enkelt: nÀr fienderna dök upp i headsetet anvÀnde vi de tvÄ styrenheterna för att avfyra energisprÀngningar för att förÄnga vÄra fiender till digitalt damm.

Headsetet och den externa sensorn spÄrade ocksÄ vÄra rörelser i rummet, sÄ att vi kunde undvika inkommande fiendens kulor helt enkelt genom att ducka eller flytta frÄn sida till sida. SpÄrningen var dock inte perfekt; vi skulle rikta vÄra styrare mot en fiende, men siktningen var ibland lite avstÀngd. Som ett AR-spel fÄr du inte heller högupplösta bilder som i typiska videospel, utan holografiska, halvtransparenta karaktÀrer som dyker upp i ditt synfÀlt.

Marvel Dimension of Heroes

Marvel Dimension of Heroes erbjuder en spÀnnande historia: Dormammu har lyckats förstöra jorden, men i en sista dike försök att rÀdda den, trollkarlen Dr.

En faktor som kan begrÀnsa spelets överklagande Àr prislappen pÄ $ 249, vilket Àr betydande nÀr man tÀnker pÄ andra spelkonsoler och VR-headset stöder mer innehÄll. Men kunder som köper Marvel Dimension of Heroes kommer ocksÄ att kunna spela Star Wars: Jedi Challenges, som finns som en gratis app pÄ Google Play och Apple App Store. De tvÄ styrenheterna kommer att ersÀtta den perifera ljussabeln.

TyvÀrr har Lenovo inte sagt nÀr det kommer att slÀppa kontrollerna som ett separat paket sÄ att befintliga Àgare av Star Wars: Jedi Challenges kan spela. Men företaget sÀger att styrenheterna, ett krav pÄ Marvel Dimension of Heroes, kommer att sÀljas inom en snar framtid.

Vi fick höra att förvÀnta oss cirka 30 timmars spel frÄn berÀttelselÀget i Marvel Dimension of Heroes. Men spelet kommer ocksÄ med ett överlevnadslÀge och samarbetslÀge för ytterligare omspelning. Paketet $ 249 kommer att sÀljas via Amazon.com och Lenovo.com frÄn och med imorgon.