Senaste Lenovo Mirage AR-spelet dyker in i Marvel Comics

Lenovo tar ett nytt spel till sitt Mirage AR-headset, och den här gången kontrollerar spelarna Marvels ikoniska superhjältar för att bekämpa ondskans krafter.

Marvel Dimension of Heroes är företagets senaste partnerskap med Disney om ett augmented reality-spel. Det följer Star Wars: Jedi Challenges, som använde Mirage AR-headsetet för att sätta spelare mot Sith Lords och Stormtroopers. Dimension of Heroes tillämpar samma koncept på Marvel-seriens värld. Välj mellan sex karaktärer – som Thor, Captain Marvel och Star-Lord – och rädda planeten från superskurken Dormammu.

Marvel Dimension of Heroes 2

Under striderna kommer du att kunna slänga slag, starta energisprängningar och undvika inkommande attacker när handlingen strålar genom headsetet. Spelet är inte full VR, utan förstärkt verklighet, vilket innebär att du kommer att se verkliga omgivningar, som mattan och soffan, när den virtuella åtgärden utvecklas runt dig.

Mirage AR-headset

Precis som Star Wars: Jedi Challenges kommer paketet med Mirage AR-headsetet och en extern, orb-liknande sensor som du placerar i rummet för att spåra dina fysiska rörelser. Istället för en perifer periferljus kommer dock Marvel Dimension of Heroes med ett par kontroller som passar över dina knogar.

För att spela spelet behöver du en kompatibel smartphone som kan slitsas in i Mirage AR-headsetet. Augmented reality-bilderna från spelet projiceras från din smartphone och sedan genom headsetet när du bär det. Spelet i sig erbjuds som en gratis nedladdningsbar app.

Vi försökte spelet kort förra månaden, tog kontroll över Star-Lord och bekämpade vågor av närmande Kree-krigare, allt inne i ett kontorsrum. Spelet var ganska enkelt: när fienderna dök upp i headsetet använde vi de två styrenheterna för att avfyra energisprängningar för att förånga våra fiender till digitalt damm.

Headsetet och den externa sensorn spårade också våra rörelser i rummet, så att vi kunde undvika inkommande fiendens kulor helt enkelt genom att ducka eller flytta från sida till sida. Spårningen var dock inte perfekt; vi skulle rikta våra styrare mot en fiende, men siktningen var ibland lite avstängd. Som ett AR-spel får du inte heller högupplösta bilder som i typiska videospel, utan holografiska, halvtransparenta karaktärer som dyker upp i ditt synfält.

Marvel Dimension of Heroes

Marvel Dimension of Heroes erbjuder en spännande historia: Dormammu har lyckats förstöra jorden, men i en sista dike försök att rädda den, trollkarlen Dr.

En faktor som kan begränsa spelets överklagande är prislappen på $ 249, vilket är betydande när man tänker på andra spelkonsoler och VR-headset stöder mer innehåll. Men kunder som köper Marvel Dimension of Heroes kommer också att kunna spela Star Wars: Jedi Challenges, som finns som en gratis app på Google Play och Apple App Store. De två styrenheterna kommer att ersätta den perifera ljussabeln.

Tyvärr har Lenovo inte sagt när det kommer att släppa kontrollerna som ett separat paket så att befintliga ägare av Star Wars: Jedi Challenges kan spela. Men företaget säger att styrenheterna, ett krav på Marvel Dimension of Heroes, kommer att säljas inom en snar framtid.

Vi fick höra att förvänta oss cirka 30 timmars spel från berättelseläget i Marvel Dimension of Heroes. Men spelet kommer också med ett överlevnadsläge och samarbetsläge för ytterligare omspelning. Paketet $ 249 kommer att säljas via Amazon.com och Lenovo.com från och med imorgon.

Relaterade Artiklar

Back to top button