Sekretesspolicy på sociala medier: Högsta domstolen yrkar på svar på grunden

Facebook, Facebook WhatsApp, Sekretess, Meddelande från Högsta domstolen om sekretess, Dataskydd i Indien, Integritet online i Indien, Sekretess i Indien, Sekretesslagar, Indiens integritetslagar, teknik, tekniknyheter Högsta domstolen sökte i dag svar från regeringen och TRAI om integritet på sociala nätverkssajter. Representativ bild. (Källa: Reuters)

Högsta domstolen begärde i dag svar från regeringen och Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) på en grund som syftar till att utforma integritetspolicyn för att reglera kommersiellt utnyttjande av privat kommunikation via sociala nätverkssajter som WhatsApp och Facebook.

En bänk bestående av överdomare JS Khehar och rättvisa DY Chandrachud meddelade också WhatsApp och Facebook och sökte svar inom två veckor. Bänken sökte hjälp av justitieminister Mukul Rohatgi vid hörandet av grunden, som hävdade att de sociala nätverkssajterna äventyrar integriteten för interpersonell kommunikation för över 150 miljoner människor i landet.

Senioradvokat Harish Salve hävdade att medborgarnas integritet har kränkts av de sociala nätverkssajterna, vilket innebar en överträdelse av artiklarna 19 (yttrandefrihet) och 21 (rätt till liv) i konstitutionen. Rätt till liv inkluderar rätten till integritet, sade Salve.

Läs mer: WhatsApp säger att det kommer att följa Delhi HC-order över Facebook-data

När det gäller integritet online har Indien inte en separat lag eller policy som är särskilt utformad för att skydda användarnas rätt till data, integritet. Men med tanke på den typ av tillväxt som sociala medier har sett i Indien, är frågan om integritet och hur företag hanterar dessa uppgifter en som kommer att komma upp.

WhatsApp i Indien har över 160 miljoner användare, vilket gör detta till en av de största marknaderna för företaget. Facebook, som äger WhatsApp, är också en stor aktör på den indiska marknaden. den har den näst högsta användarbasen i landet. Tidigare hade WhatsApp mött problem i Indien med Delhi High Court över sitt beslut att dela med Facebook.

Med PTI-ingångar

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button