Segway-Ninebot grenar ut i sittande elektriska skotrar, mopeder

Segway-Ninebot grenar ut i sittande elektriska skotrar, mopeder

Segway-Ninebot expanderar frÄn kickcooters och hoverboards till sittande eldrivna skotrar och mopeder.

PÄ tisdag presenterade det kinesiska företaget Ninebot, som köpte Segway 2015, sin senaste vision för framtiden för stadstransporter. Det inkluderar en koncept elektrisk motorcykel, Apex, som kan nÄ en toppfart pÄ 125 miles per timme.

Elektrisk motorcykel Ninebot

Dessutom förbereder företaget tvÄ nya produkter för marknaden. Den första Àr Ninebot eMoped, som kan vÀxla mellan att vara en elektrisk skoter och en e-cykel med hjÀlp av tvÄ pedaler. Produkten kommer i tre olika modeller; den första har en rÀckvidd pÄ 24,85 miles, den andra 37,28 miles och den tredje pÄ 46,6 miles. Alla kan nÄ en toppfart pÄ 15,53 mph.

Mopeden levereras ocksĂ„ med smarta funktioner, inklusive ett “nyckellöst Ninebot Airlock-system”, som lĂ„ter Ă€garen lĂ„sa upp mopeden med sin telefon. Varje fordon har ocksĂ„ ett GPS-baserat stöldskyddssystem som kan skicka varningar och platsinformation i realtid till Ă€garens smartphone.

Ninebot eMoped 2

Även om Segway-Ninebot byggde fordonen för att vara lĂ€tta och kompakta, vĂ€ger de fortfarande 116 pund eller mer, beroende pĂ„ modell. SĂ„ förvĂ€nta dig inte att dra den runt som en vanlig cykel. Men företaget sĂ€ger att den 5,25 meter lĂ„nga mopeden fortfarande kan passa in i en hiss om en stadsbor behöver lagra fordonet i en lĂ€genhet.

För att tilltala kunder som letar efter mer kraft introducerade företaget ocksÄ Ninebot eScooter, som Àr designad för resor mellan och lÄngt. Kunderna kan vÀlja mellan fem olika modeller som har topphastigheter frÄn 31 mph till 62 mph.

Ninebot Scotters

Ninebot eScooter har en basresa pÄ 60,28 miles. Men företaget sÀger att toppmodellen, E200P, kan resa hela vÀgen upp till 125 miles nÀr den byts till ett dubbelt batterilÀge. De sittande elektriska skotrarna Àr dock tunga, mellan 176 pund och upp till 242 pund.

Precis som Ninebots moped, kommer skotrarna ocksÄ med företagets nyckellösa luftsystem och GPS-stöldskyddssystemet. BÄda fordonen har ocksÄ en inbyggd elektronisk instrumentpanel, som kan ta emot luftuppdateringar för att fÄ nya funktioner.

“Vi introducerar vĂ„ra elektriska cyklar med” sann intelligens “med mĂ„let att förse vĂ„ra kunder med avancerad teknik och smarta funktioner som gör deras Ă„kattraktioner bekvĂ€mare och bekvĂ€mare”, sĂ€ger Luke Gao, VD för Segway-Ninebot pĂ„stĂ„ende.

Det finns inget ord om prissÀttning Àn. Men företaget planerar att meddela mer information pÄ CES nÀsta mÄnad.