Seagate kommer att leverera 18 TB och 20 TB hårddiskar 2020

Seagate är inställd på att öka mängden lagringsutrymme på en hårddisk nästa år med inte en, men två enheter med högre kapacitet.

Som AnandTech rapporterar har Seagate bekräftat att de planerar att leverera en 18 TB hårddisk under första halvåret 2020 följt av en 20 TB-enhet under andra halvåret. 18TB-enheten kommer att använda samma nio-tallriksdesign som ses i den befintliga 16TB Exos-enheten och använder konventionell magnetisk inspelning (CMR). Det är dock en annan historia för 20TB-enheten.

Seagate är inställd på att flytta från CMR till SMR för 20TB-enheten, som står för singel magnetisk inspelning. SMR ökar lagringstätheten hos en enhet genom att delvis överlappa de magnetiska spåren där data lagras. Detta lämnar föregående spår smalare, men tillåter mer data att passa in i samma tallrik.

För närvarande är Seagates största enheter 16TB och riktar sig riktigt mot företags- och NAS-marknaderna. Några av företagets kunder får dock värmeassisterade magnetiska inspelningsversioner (HAMR) av dessa 16 TB-enheter, vilket skulle hjälpa Seagate att göra sin tillverkningsprocess perfekt innan den oundvikligen också kommer till 20 TB-enheter. HAMR fungerar genom att tillfälligt värma upp diskmaterialet och låta data skrivas till mycket mindre regioner.

Dave Mosley, VD för Seagate, tror att HAMR kommer att säkerställa att företagets hårddiskar fortsätter att växa i lagringsstorlek under många år framöver, och förklarar: “Vi driver också områdets täthetsledning med vår revolutionerande HAMR-teknik, som gör det möjligt för Seagate att uppnå åtminstone 20% areal densitet CAGR (sammansatt årlig tillväxttakt) under det kommande decenniet. “

Att köpa en 18 TB eller 20 TB hårddisk nästa år kommer verkligen inte att vara billig om nuvarande prissättning är något att gå med. Seagates 16 TB Exos-företagsenhet kan hämtas för cirka 420 dollar, där IronWolf NAS-versionen är närmare 475 dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button