Se upp för Libra-bedrägerier som hävdar att du kan köpa kryptovalutan

Facebooks Libra-kryptovaluta kommer inte att lanseras förrän nästa år, men det har inte hindrat bedragare från att skapa falska webbplatser som påstår sig sälja den.

Länkar till de falska webbplatserna har dykt upp på sociala medier, inklusive Facebook-sidor och Instagram-konton, enligt Många av de falska webbplatserna ser professionellt ut och använder de officiella Facebook Libra-logotyperna för att ge en trovärdighet.

Även om Facebook berättade att det har slagit ner på Libra-relaterade bedrägerier, kan du fortfarande hitta falska webbplatser online. En av dem, buylibracoins.com, hävdar att du kan köpa Facebooks kryptovaluta genom att sätta in lite Bitcoin. En annan webbplats, libra-ico.org, låter dig köpa Vågen till rabatt på “25 procent” när du anger en Ethereum-plånbokadress.

Vågen bluff

Bedrägerierna är ingen överraskning. I åratal har bedragare spoofed legitima webbplatser för att stjäla Bitcoin och andra kryptovalutor från intet ont anande.

Enligt cybersäkerhetsföretaget Digital Shadows registrerades hundratals internetdomäner som hänvisar till Vågen och Calibra, Facebooks dotterbolag med ansvar för kryptovalutan, förra månaden. Även om många av dessa domänregistreringar inte är värd för något innehåll, hittade Digital Shadows minst sex domäner som försökte efterlikna Facebooks officiella Libra-webbplats.

“En webbplats, libra-vps[.]com hävdar att de har skapat Debian-baserade virtuella privata servrar (VPS) med åtkomst till Libra blockchain, “sa Digital Shadows.” Dessa kan köpas från $ 200 och påstås tillåta vem som helst att skapa en plånbok, skicka / ta emot Vågen och till och med myntmynt. “

Personer som är intresserade av Vågen bör ha tålamod. Även om Facebook planerar att lansera det 2020 står företagets kryptovalutaplaner redan inför motstånd från amerikanska lagstiftare och tillsynsmyndigheter över hela världen på grund av oro för att Vågen kommer att möjliggöra penningtvätt och öka det finansiella systemet. För legitim information om kryptovalutan kan du gå till Facebooks dedikerade webbplats.

Relaterade Artiklar

Back to top button