Se upp för Libra-bedrÀgerier som hÀvdar att du kan köpa kryptovalutan

Se upp för Libra-bedrÀgerier som hÀvdar att du kan köpa kryptovalutan

Facebooks Libra-kryptovaluta kommer inte att lanseras förrÀn nÀsta Är, men det har inte hindrat bedragare frÄn att skapa falska webbplatser som pÄstÄr sig sÀlja den.

LÀnkar till de falska webbplatserna har dykt upp pÄ sociala medier, inklusive Facebook-sidor och Instagram-konton, enligt MÄnga av de falska webbplatserna ser professionellt ut och anvÀnder de officiella Facebook Libra-logotyperna för att ge en trovÀrdighet.

Även om Facebook berĂ€ttade att det har slagit ner pĂ„ Libra-relaterade bedrĂ€gerier, kan du fortfarande hitta falska webbplatser online. En av dem, buylibracoins.com, hĂ€vdar att du kan köpa Facebooks kryptovaluta genom att sĂ€tta in lite Bitcoin. En annan webbplats, libra-ico.org, lĂ„ter dig köpa VĂ„gen till rabatt pĂ„ “25 procent” nĂ€r du anger en Ethereum-plĂ„nbokadress.

VĂ„gen bluff

BedrÀgerierna Àr ingen överraskning. I Äratal har bedragare spoofed legitima webbplatser för att stjÀla Bitcoin och andra kryptovalutor frÄn intet ont anande.

Enligt cybersĂ€kerhetsföretaget Digital Shadows registrerades hundratals internetdomĂ€ner som hĂ€nvisar till VĂ„gen och Calibra, Facebooks dotterbolag med ansvar för kryptovalutan, förra mĂ„naden. Även om mĂ„nga av dessa domĂ€nregistreringar inte Ă€r vĂ€rd för nĂ„got innehĂ„ll, hittade Digital Shadows minst sex domĂ€ner som försökte efterlikna Facebooks officiella Libra-webbplats.

“En webbplats, libra-vps[.]com hĂ€vdar att de har skapat Debian-baserade virtuella privata servrar (VPS) med Ă„tkomst till Libra blockchain, “sa Digital Shadows.” Dessa kan köpas frĂ„n $ 200 och pĂ„stĂ„s tillĂ„ta vem som helst att skapa en plĂ„nbok, skicka / ta emot VĂ„gen och till och med myntmynt. “

Personer som Ă€r intresserade av VĂ„gen bör ha tĂ„lamod. Även om Facebook planerar att lansera det 2020 stĂ„r företagets kryptovalutaplaner redan inför motstĂ„nd frĂ„n amerikanska lagstiftare och tillsynsmyndigheter över hela vĂ€rlden pĂ„ grund av oro för att VĂ„gen kommer att möjliggöra penningtvĂ€tt och öka det finansiella systemet. För legitim information om kryptovalutan kan du gĂ„ till Facebooks dedikerade webbplats.