Scuf Gaming Impact PS4 Controller Review

scuf gaming impact ps4 controller

NÀr det gÀller anpassade spelkontroller har Scuf ganska mycket detta pÄ lÄs. De har funnits lÀnge nu och Àr ett föredraget val för professionella spelare dÀr ute. Deras senaste erbjudande, Scuf Gaming Impact, efterliknar PS4 Dual Shock 4-handkontrollen, men har uppenbarligen förbÀttrat Sonys design pÄ alla sÀtt. Inklusive fÀrgpalletter.

Scuf Gaming Impact PS4-kontroller saknar designalternativ. De billigare alternativen lutar mer mot dina solida fĂ€rger som blĂ„, grön, gul, rosa och choklad. Men om du gĂ„r upp till deras Signature-sortiment eller till och med Designer-sortimentet, kan du hitta nĂ„gra ganska intressanta erbjudanden som ett gepardmönster, ett armĂ©kamoflagemönster med överlagd bikakedesign, en rosa nebulosa eller neon drake skalor. Jag fick en gul japansk stilkontroll med blĂ„tt 80-tal landskapsmönster lĂ€ngst ner. Det ser extremt skraj ut. Även om jag inte hittar min design pĂ„ Scuf-webbplatsen.

Det mest anmÀrkningsvÀrda avsnittet som har genomgÄtt en översyn Àr det bakre. Handtagen Àr tÀckta i gummiliknande greppstruktur för att göra det lite lÀttare att hÄlla. Runt baksidan kommer du ocksÄ att mÀrka införandet av paddlar, som kan tilldelas till handlingar i spelet, och finns dÀr sÄ att spelare inte behöver ta bort tummarna frÄn tumsticksna och som standard vidta ÄtgÀrder som du skulle i allmÀnhet hitta pÄ X, O, Triangel och Square. Det finns ocksÄ en anpassad remappable-knapp som fÀsts pÄ din styrenhet med hjÀlp av magneter. Det Àr en bizzare-funktion, men kan vara vÀlkommen om du behöver mer Àn fyra paddlar pÄ baksidan. Paddelarna tas förresten bort om du inte anvÀnder dem alla och vill undvika fel.

scuf spelpÄverkan ps4-kontroller

Sammantaget Àr dock styrenheten lite större Àn Sonys officiella erbjudande, och bredare ocksÄ. Tummen Àr fortfarande i mitten, som personligen Àr jag inte mycket fan, och föredrar layouten pÄ Xbox One-kontrollerna, men med den nÄgot bredare kaj kÀnns Scuf Gaming Impact mycket mer naturligt att hÄlla.

En annan förÀndring som Scuf Gaming har implimenterat Àr det justerbara utlösarkontrollsystemet. Det minskar mÀngden reseavstÄnd som behövs för att utföra en handling i spelet, och dessa kan ocksÄ justeras i farten. Blockern Àr en halvcirkel av plast och kan vridas runt till tre olika positioner. Platt sida nedÄt, böjd sida nedÄt eller helt pÄ sidan, vilket ger minst körstrÀcka.

I Call of Duty Modern Warfare till exempel föredrar jag ett lÀgre reseavstÄnd, dÀr som om jag spelade Forza Horizon 4 behövs ett fullstÀndigt reseavstÄnd eftersom du mÄste vara mer exakt med mÀngden gas eller brottryck.

scuf spelpÄverkan ps4-kontroller

Sammantaget kÀnns dock knappar bra, hela kontrollen kÀnns som att den har konstruerats mycket bra och utlösarna Àr vÀl positionerade för att fÄ min rosa och tredje finger svÀva över dem redo att tryckas. Kontrollenheten börjar vid £ 119,99 beroende pÄ din design och funktioner, vilket Àr dubbelt sÄ mycket som priset för Dual Shock 4-kontrollenheten, men det Àr definitivt vÀrt det.