Scrapped 1997-versionen av Half-Life återkommer som Enhanced Mod

När Half-Life lanserades i november 1998 var det faktiskt en omdesignad version av spelet. Vad som kom före var helt annorlunda och läckte tillbaka 2013 som Half-Life Alpha 0.52. Nu är det lätt att spela i förbättrad form tack vare ett moddingteams arbete.

Som Half-Life Wiki förklarar upptäcktes Half-Life Alpha 0.52 när innehållet på en skiva delades i januari 2013. Den visade alla nivåer för en spelare, hade tre vapen med obegränsad ammunition, två trailers och sprang på en modifierad version av Quake-motorn. Det erbjöd en tydligt annorlunda upplevelse av Half-Life som vi alla känner samtidigt som de fortfarande är trogen mot samma historia.

Det är möjligt att spela igenom den 0.52 build som videon ovan visar, men det är inte det enklaste spelet att komma igång. Nu gör dock en ny mod inte bara att uppleva Alpha lätt, det förbättras också.

Som PCGamesN rapporterar har modder som kallas Jackathan på ModDB gjort en Half-Life-mod som heter In Deep. Det beskrivs som, “In Deep tar dig igenom den skrotade versionen av Half-Life från 1997, ombildad och moderniserad. Vad som väntar dig är en surrealistisk, snabb och actionfylld resa igenom de gamla Labs!”

Modet går dock ett steg längre, och samtidigt som de inte avviker mycket långt från den ursprungliga designen och layouten, har Jackathan och ett litet team gjort, “pusselna mindre mindbendingly fruktansvärda och striden mer påminner om detaljhandelsversionen av kapitlet.” Spelbrytande buggar har tagits bort, miljöerna “snyggare”, och totalt sett är det en “mindre linjär och något utökad version av Office Complex från detaljhandeln Half-Life.”

In Deep-moden är en nedladdning på 7,4 MB och för att fungera måste dess “hlid” -mapp kopieras till Steam / SteamApps / Common / Half-Life / undermapp. Det kommer säkert att bli en intressant upplevelse för fans av det ursprungliga spelet och en välkommen distraktion medan vi väntar på lanseringen av Half-Life: Alyx i mars nästa år.

Relaterade Artiklar

Back to top button