Säsong 1 av Hearthstone Grandmasters tillkännagavs

Förra månaden avslöjade Blizzard det nya tredelade Hearthstone Masters-programmet och nu har det avslöjat den högsta nivån av konkurrens, med rätt namn som “Hearthstone Grandmasters”.

Det startar den 17 maj och det kommer att finnas två säsonger under 2019, var och en med åtta veckors matcher som sänds över på Twitch.tv/PlayHearthstone.

Hearthstone Grandmasters kommer att ha tävling över tre regioner – Amerika, Europa och Asien och Stillahavsområdet – med 16 spelare per region som deltar, vilket gör 48 spelare totalt.

Endast de allra bästa Hearthstone-spelarna i världen kommer att bli inbjudna att gå med i Hearthstone Grandmasters. De väljs utifrån kriterier inklusive livstidsintäkter, poäng som intjänats under HCT 2018, säsongspoängledare, bidrag till Hearthstone-communityn och mer.

Varje spelare som valts kommer också att vara berättigad att tävla vid alla Hearthstone Masters Tour-evenemang, så förvänta dig att se det bästa oftare under hela årets tävling.

När det gäller format kommer de tre bästa spelarna i varje division i slutet av varje säsong att spela i en säsongsavspelning för Grandmasters med sex spelare. Finalisten från varje region för båda säsongerna 2019 plus två spelare från China Gold Series tävlar i Hearthstone Global Finals.


När säsong 2 av Hearthstone Grandmasters närmar sig, kommer varje spelare som slutade längst ner i tabellen i sin division att riskera nedflyttning. Dessutom kommer toppspelare från varje region i Masters Tour-programmet att kunna utmana dem för en plats i Grandmasters nästa år.

Se till att hålla ett öga på den officiella HCT-världssidan för 2019 för att ta reda på när de bästa spelarna tävlar nästa.

Relaterade Artiklar

Back to top button