SanDisk Extreme och Extreme Pro bärbara SSD-enheter blir ännu snabbare

SanDisk-märket uppgraderar Extreme och Extreme Pro Portable SSD-enheter genom att fördubbla dataöverföringshastigheterna under den senaste generationens modeller.

Extreme Portable SSD kan nu nå läshastigheter på 1050MB / s och skrivhastigheter på 1000 MB / s. Under tiden kan Extreme Pro-modellen nå 2000MB / s överföringshastigheter för både läsning och skrivning. Båda produkterna säljs idag via Western Digital-butiken.

SanDisks förälder, Western Digital, marknadsför NVMe-enheterna till fotografer, videografer och tunga användare som ständigt tar bilder eller 4K / 8K-videoinnehåll och behöver extra utrymme för att ladda ner data.

Extreme Pro-produkten
Extreme Pro Portable (kredit: Western Digital)

För att aktivera överföringshastigheten på 2000 MB / s på Extreme Pro har enheten utrustats med en USB 3.2 Gen 2×2-port. Den högre överföringshastigheten på Extreme Pro kan innebära att SSD-enheterna blir varma när data flyttas. Western Digital säger dock att produkten kommer inrymt i ett aluminiumchassi, som kan släppa ut värmen.

Både Extreme och Extreme Pro är tillräckligt små för att passa i fickan. De är utrustade med en USB-C-port för att möjliggöra åtkomst för både bärbara datorer och smartphones. Men om du använder en äldre Windows-dator eller Mac levereras produkterna med en USB-C till USB-A-kabel.

Det yttre silikonhöljet runt enheterna har också utformats för att överleva droppar från upp till två meter. Båda enheterna har en IP55-klassning, vilket innebär att de tål lågtrycksvatten från vilken riktning som helst.

Extreme Portable.
Extreme Portable. (Kredit: Western Digital)

Extreme Portable V2 börjar på $ 119,99 för 500 GB-modellen och går sedan upp till $ 199,99 för 1 TB-versionen. För att få 2 TB måste du betala $ 354,99.

Extreme Pro Portable V2, å andra sidan, börjar på $ 299 för 1TB-modellen och sedan kommer 2TB att kosta $ 499,99. Western Digital planerar att leverera dessa modeller senare under semestern.

Håll koll på våra recensioner. Under tiden kan du kolla in våra skrivningar för den senaste generationen Extreme och Extreme Pro-modeller, som fick relativt positiva betyg.

De bärbara enheterna är utformade för både hemanvändning och när du är på språng. Men om du letar efter en snyggare design kan du överväga Western Digital’s My Passport SSD-datorer, som kommer i ett metallfodral. I augusti uppgraderade företaget också produkterna med högre överföringshastigheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button