Samtalsfall: TRAI börjar testa i Delhi, Mumbai frÄn 28 september

Samtalsfall: Konsumenter krÀver kompensation, telekommunikationer motsÀtter sig

Telecom Watchdog TRAI kommer att börja testa nÀtverken i den nationella huvudstaden och Mumbai frÄn den 28 september för att se om operatörerna har vidtagit ÄtgÀrder för att ta itu med samtalet droppar hot.

NÀr det gÀller frÄgan om samtalsfall har Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) flyttat ett diskussionsunderlag och haft diskussioner med vd för teleoperatörer. TRAI-ordförande RS Sharma sa idag att provkörningen i Delhi och Mumbai skulle starta den 28 september.

Efter att ha mött vd för telekom den 9 september hade tillsynsmyndigheten gett 15 dagar tid till teleoperatörerna för att vidta ÄtgÀrder för att ta itu med problemet med samtalsfall.

VIDEO:

“Det (testkörning) borde ta fyra till fem dagar … I Delhi och Mumbai kommer vi att starta den 28 september,” sa Sharma till journalister vid ett toppmöte hĂ€r. Den 9 september hade regeringen bett telekommunikationer att rĂ€tta till sin rĂ€tt i frĂ„ga om samtalsfall eller ansiktsĂ„tgĂ€rder.

”Vi hade cirkulerat samrĂ„dsdokumentet. Den första konsultrundan avslutades den 21 september och nu i en vecka kommer den att vara öppen för motkommentarer. Den 28 september kommer Ă€ven motkommentarerna att stĂ€ngas, sĂ€ger Sharma.

Sedan skulle TRAI hĂ„lla öppet husdiskussion den 1 oktober. “DĂ€refter tar vi ungefĂ€r en vecka eller sĂ„ att komma fram till den slutgiltiga policyn, som borde vara omkring mitten av oktober”, noterade han. PĂ„ frĂ„gan om TRAI: s syn pĂ„ samtalsfallsproblemet sa Sharma att det inte har nĂ„gon Ă„sikt Ă€n nu.

”TRAI kommer faktiskt att gĂ„ efter Ă„sikter frĂ„n mĂ€nniskor och intressenter. DĂ€refter kommer det (TRAI) att ha sin Ă„sikt och utöva sin Ă„sikt först efter att ha övervĂ€gt alla Ă„sikter, tillade han.