Samtalsfall: Konsumenter kräver kompensation, telekommunikationer motsätter sig

Teleoperatörer har motsatt sig teleoperatörens Trais förslag att kompensera användare för samtalsfall även om ett stort antal konsumenter har stött det.

Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) hade tidigare denna månad flyttat ett konsultationsdokument som sökte offentliga kommentarer om ett förslag som föreslog att tjänsteleverantörer skulle kompensera mobilabonnenter för samtalsfall och dålig servicekvalitet. Detta förslag från Trai har hittills sett hundratals personer kommentera via MyGov-portalen för att skydda deras intresse.

Med hänvisning till de förluster som orsakats av dem på grund av samtalsfall, krävde folk att de skulle få dubbelt så mycket kostnad för varje förlorat samtal.

”Samtal om avbruten bör inte debiteras eftersom många bybor ringar och det släpps på grund av brist på anslutning … de betalar pengar utan att prata. Det visar sig vara ett trakasserier, kommenterade en konsument förslaget.

Många andra klagar över frånvaron av mobila torn runt sina byar. Det finns hundratals kommentarer från personer som söker ersättning för misslyckande i mobil internetuppkoppling samt samtalsfall.
Telekomoperatörer, branschorgan Cellular Operators Association of India (COAI) och Association of Unified Telcom Service Providers of India (AUSPI) har motsatt sig förslaget att kompensera konsumenterna.

”Vi håller inte med om att samtalskonsumenter inte ska debiteras för ett samtal som släppts inom fem sekunder eller när som helst senare. Abonnenten ska debiteras under samtalsperioden, säger AUSPI: s generalsekreterare Ashok Sud. AUSPI representerar främst CDMA-spelare som Tata Teleservices, Reliance Communications och Sistema Shyam Teleservices.

COAI, som representerar GSM-mobilföretag som Airtel, Vodafone, Idea Cellular, Reliance Jio Infocomm, Uninor osv. samtalsfallet som att webbplatser inte är tillgängliga och spektrumbegränsningar kommer fortfarande att finnas kvar. ”

Relaterade Artiklar

Back to top button