Samsungs gamla smartklockor får nya funktioner idag

Om du äger den ursprungliga Galaxy Watch eller den första Galaxy Watch Active har Samsung några goda nyheter för dig. En programuppdatering är inställd för att uppgradera din smartwatch med nya funktioner.

Galaxy Watch ($ 169,00 på Walmart) lanserades i augusti 2018 och följdes av Active i september. Ett år senare anlände Galaxy Watch Active2 med några användbara nya funktioner, inklusive förbättrade Samsung Health-funktioner, nya Bixby-funktioner och fler anpassningsalternativ.

När den här nya programuppdateringen har installerats kommer UX att vara annorlunda i ett försök att effektivisera användarupplevelsen. Ikoner för appar som används kommer nu att visas längst ner på urtavlan (och kan enkelt anpassas i snabbpanelen) och den aktuella tiden kommer att förbli synlig oftare (inklusive när du ringer eller använder stoppuret ). Det finns också nya emojier, ett tydligare grafiskt användargränssnitt, stöd för My Style-matchande urtavlor och löftet om “enklare användarinteraktion.” För aktiva klockägare införs ett nytt Touch Bezel-gränssnitt som inkluderar möjligheten att använda fingrar för att utföra åtgärder.

För Samsung Health är det möjligt att spåra träningsmål och varvtider via Daily Active-funktionen. Samsung lägger också till en låg hjärtfrekvensvarning till dessa äldre klockor. Lägg till Bixby-förbättringarna så att du kan starta träningsrutiner med Bixby Voice, styra SmartThings ekosystem och omedelbart ta reda på tidsskillnader. Samsung inkluderade också möjligheten att prata med Bixby på brittisk engelska, franska, tyska, italienska och spanska.

Slutligen finns det anpassningsuppdateringen. Alla Watch-modeller kommer nu att ha tillgång till 24 nya undervalsnummer och komplikationer. Tidigare var gränsen 17, så det finns ännu mer utrymme att lägga saker exakt hur du vill ha dem nu.

Programuppdateringen började rulla ut idag, men det kan ta några dagar för din Galaxy Watch eller Active att ta emot den eftersom Samsung arbetar region för region.

Relaterade Artiklar

Back to top button