Samsungs Galaxy Fold för att Àntligen starta i september med Design Tweaks

Samsungs Galaxy Fold för att Àntligen starta i september med Design Tweaks

Samsungs Galaxy Fold kommer Àntligen att lanseras i september med nÄgra designjusteringar som lovar att förhindra att den vikbara telefonen gÄr sönder.

Företaget gick inte in i fullstĂ€ndiga detaljer, men “förstĂ€rkningar” har installerats för att hindra externa partiklar frĂ„n att komma in i enheten, sa Samsung i onsdagens tillkĂ€nnagivande. Detta inkluderar att minimera de öppna luckorna lĂ€ngs telefonens gĂ„ngjĂ€rn, vilket gör att enheten kan fĂ€llas, men kan ocksĂ„ lĂ„ta damm sippra in och potentiellt förstöra telefonens ömtĂ„liga OLED-skĂ€rm över tid.

Galaxy Fold

Företaget adresserade ocksÄ det tunna skyddande lagret som tÀckte OLED-skÀrmen, vilket var en annan anledning till att nÄgra initiala Galaxy Fold-granskningsenheter som skickades till journalister gick tillbaka i april. Vid den tiden drog nÄgra reportrar av misstag ett tunt skyddande lager pÄ telefonens vikbara skÀrm och trodde att det var tÀnkt att tas bort. Men i verkligheten, rippade filmen av murad enhet.

SĂ„ som svar har Samsung utökat skyddsskiktet till bortom smarttelefonens ramar, vilket skulle göra det uppenbart att skyddsfilmen Ă€r en “integrerad del av skĂ€rmstrukturen” och inte ska tas bort, sĂ€ger företaget. För ökat skydd runt den ömtĂ„liga OLED-skĂ€rmen har företaget ocksĂ„ byggt in nya metallskikt under skĂ€rmen.

“Samsung har tagit sig tid att helt utvĂ€rdera produktdesignen, göra nödvĂ€ndiga förbĂ€ttringar och genomföra noggranna tester för att validera de förĂ€ndringar vi gjort”, sĂ€ger företaget i onsdagens tillkĂ€nnagivande.

Samsung har bara sagt att Galaxy Fold kommer att finnas tillgĂ€ngligt pĂ„ “utvalda marknader”, men vĂ€grade att sĂ€ga vilket. Produkten skulle ursprungligen lanseras i USA den 26 april för 1 980 dollar. Problem med de första Galaxy Fold-granskningsenheterna tvingade dock företaget och dess operatörspartners att skjuta upp lanseringen.

Även om Samsung tvingades försena produkten för att ta itu med problemen sa företaget att det tog extra tid att ocksĂ„ optimera programvaran ombord pĂ„ enheten. “Detaljer om tillgĂ€nglighet delas nĂ€r vi nĂ€rmar oss lanseringen”, tillade företaget.