Samsungs bÀrbara SSD T7 erbjuder inbyggd fingeravtryckslÀsare

Samsungs bÀrbara SSD T7 erbjuder inbyggd fingeravtryckslÀsare

LAS VEGAS — Samsungs nya bĂ€rbara SSD T7 Touch lĂ„ter dig lĂ„sa och lĂ„sa upp all sin data med ett fingeravtryck.

CES 2020 Bug Art

Meddelat pÄ CES har den nya bÀrbara lagringsenheten en inbyggd fingeravtryckslÀsare som liknar dem pÄ bÀrbara datorer och smartphones, men detta Àr första gÄngen en fingeravtryckslÀsare monteras pÄ en extern SSD, sÀger Samsung.

T7 Touch har AES 256-bitars hÄrdvarukryptering, som anvÀndare kan lÄsa upp antingen med ett lösenord eller genom att dra med ett fingeravtryck. Förutom fingeravtryckslÀsaren har enheten ocksÄ en LED-statuslampa, som med en överblick vet om enheten lÀser eller skriver data.

Samsung bÀrbar SSD T7

Samsung planerar att leverera T7 Touch den hÀr mÄnaden frÄn $ 130 för 500 GB-versionen; en 1 TB-modell kostar $ 230 och den avancerade 2 TB-versionen kommer att vara $ 400. Alla versioner kommer att finnas i antingen svart eller silver. Det yttre fodralet Àr tillverkat av aluminium och vÀger bara 2 uns.

T7 Touch Àr efterföljaren till den bÀrbara SSD T5, som började sÀljas 2017. Samsung sÀger att T7 Touch Àr ungefÀr dubbelt sÄ snabb som sin föregÄngare och uppnÄr högsta nominella lÀs- och skrivhastigheter pÄ 1000 Mbps. Hastighetsökningen Àr tack vare anvÀndningen av PCI Express NVMe-lagringsgrÀnssnittet.

Som ett tecken pÄ att lagringspriserna fortsÀtter att falla Àr T7 Touch ocksÄ mycket billigare Àn versionerna av T5 med högre kapacitet. 2TB-versionen av T5 PCMag granskade kostade $ 800, dubbelt sÄ mycket som T7s pris.

T7 Touchs sÀkerhetsfunktioner kommer sannolikt att tilltala potentiella köpare som transporterar mycket kÀnslig data, Àven om Samsungs externa SSD-enheter frÀmst riktar sig till skapare av multimediainnehÄll som behöver snabb tillgÄng till massor av videofilmer eller foton.

T7 Touch Àr kompatibel med Mac, PC och Android-enheter. Den levereras med en USB Type-C-till-C-kabel och en USB Type-C-till-A-kabel i lÄdan.

Senare i Är planerar Samsung att erbjuda en version av T7 utan fingeravtryckslÀsare, Àven om priser och kapacitet inte meddelades.