Samsungs Ballie-robot stÄr till din tjÀnst (om du inte snubblar över den)

Samsungs Ballie-robot stÄr till din tjÀnst (om du inte snubblar över den)

LAS VEGAS — Bland sina andra CES-avslöjanden hĂ€r introducerade Samsung ocksĂ„ en liten robot som företaget kallar “nĂ€sta utveckling av IoT.”

CES 2020 Bug Art

Kallas “Ballie”, den gula sfĂ€riska roboten kan patrullera ditt hem, fungera som en fitnessassistent och spela in “speciella ögonblick”. I en reklamfilm (nedan) avbildades den lilla roboten med ansiktsigenkĂ€nning för att följa en kvinna runt i rummet och Ă€ndra innehĂ„ll pĂ„ en smart skĂ€rm, aktivera ett robotvakuum och skicka en video.

PĂ„ scenen pĂ„ CES fick Samsungs vd HS Kim att Ballie följde honom nĂ€r han gav den lilla roboten kommandon att “gĂ„ tillsammans” och “gĂ„ snabbare”. Roboten tycktes lĂ€tt förstĂ„ dessa kontextuella kommandon.

Om detta kommer att översĂ€ttas till en verklig produkt inom en snar framtid Ă„terstĂ„r att se. Ballie “tillkĂ€nnagavs” utan lanseringsdatum, funktionslista eller prissĂ€ttning – men det Ă€r verkligen uppmĂ€rksam.

Samsung presenterade ocksÄ en uppdatering av sin GEMS (Gait Enhancing and Motivating System) hÀlsoplattform, som den visade pÄ CES förra Äret. Den hÀr gÄngen lade Samsung till förstÀrkta verklighetsglasögon och en virtuell personlig trÀnare (som pÄminner om Nintendos Wii Fit Trainer) som övervakar anvÀndare via bensensorer.

Samsung CES 2020 GEMS

Det verkade som om Samsungs AR-glasögon hade inbyggda mikrofoner; pÄ frÄgan om trÀningen var mer intensiv svarade den virtuella assistenten att den hade ökat intensiteten. Samsung lÀgger ocksÄ GEMS för Àldre mÀnniskor som ett trÀningsverktyg. Precis som Ballie nÀmnde Samsung dock inte nÀr en sÄdan produkt skulle vara tillgÀnglig.