Samsung visar upp roterande Sero-TV, Bezel-less ‘Infinity Screen’

Samsung visar upp roterande Sero-TV, Bezel-less 'Infinity Screen'

LAS VEGAS — Samsung presenterade idag flera nya TV-apparater hĂ€r pĂ„ CES 2020, inklusive en med en ramlös design som kallas Infinity-skĂ€rmen, vilket utvidgar sitt utbud av 8K-tv-apparater avsevĂ€rt och lĂ€gger till snygga 4K-livsstilsmodeller ocksĂ„.

CES 2020 Bug Art

Samsung lanserade först sina konsument 8K-TV-apparater förra Ă„ret med Q900R, en enda TV-linje tillgĂ€nglig i sex skĂ€rmstorlekar frĂ„n 55 till 98 tum, med den minsta och billigaste modellen för $ 3500. Samsung fortsĂ€tter sin flaggskepp 8K-serie med Q950TS och Q900TS-linjen, tillsammans med den billigare och mer tillgĂ€ngliga Q800T-serien. De tre linjerna kommer att tĂ€cka ett brett spektrum av skĂ€rmstorlekar, och medan Samsung Ă€nnu inte har meddelat prissĂ€ttning eller tillgĂ€nglighet har företaget sagt att Q800T-serien kommer att finnas tillgĂ€nglig till “konkurrenskraftig prissĂ€ttning”, jĂ€mförbart med flaggskeppets 4K TV-priser 2019.

Q950TS introducerar ett nytt designelement som Samsung införlivar i sina flaggskepps-TV-modeller som heter Infinity Screen. TV-apparater med Infinity-skÀrm Àr utformade för att se ut utan ram och sitta jÀmnt mot vÀggen sÄ att de inte kastar nÄgon skugga. Effekten liknar LGs W-serie av OLED-TV-apparater, som har separata OLED-paneler som kan monteras nÀstan jÀmnt pÄ vÀggen och inte har nÄgon ram. Q950TS- och 4K Q90T-TV-apparaterna med Infinity-skÀrm har ramar som bara mÀter 2,3 mm breda, med kroppar som bara mÀter 15 mm djup, inklusive alla elektroniska komponenter. Detta Àr en imponerande, slÄende design.

Q950TS tillsammans med Q900TS och 4K Q80T och Q90T introducerar ocksÄ Samsungs nya Object Tracking Sound-funktion. Fyra (eller sex, för Q950TS) högtalare inriktade mot skÀrmen ger bÄde höjdbild och stereoljud. Effekten liknar Dolby Atmos ljudsystem med höjdkanaler, sÄ att förarna kan ge en kÀnsla av bÄde vertikal och stereo rörelse.

Effekten kan utökas med Samsungs 2020 Q-serie soundbars, som kan interagera med OTS-utrustade Samsung TV-apparater för att lÄta de högre drivrutinerna pÄ TV: n fungera tillsammans med en soundbar placerad under TV: n.

Samsung Sero

Samsung utökar ocksÄ sitt urval av 4K-livsstils-TV-apparater, först introducerade med The Frame-serien. Den senaste Samsung-livsstils-TV: n Àr Sero, en 43-tums TV med en iögonfallande gimmick: Den roterar.

TV: n kan vÀxla mellan stÄende och liggande orientering och visar bÄde TV- och smartphone-innehÄll exakt som avsett. Smartphone-anvÀndare kan kasta sina skÀrmar till Sero och visa hela portrÀttvyn utan pelarboxning; nÀr de vrider telefonen i sidled eller vertikalt kommer Sero att vridas för att matcha skÀrmen precis som telefonens skÀrm vÀxlar mellan lÀgen. Sero Àr ocksÄ utrustad med ett 4,1-kanals 60-watts högtalarsystem inbyggt i basen.

Även om Samsung Sero var nytt i Nordamerika slĂ€pptes i Korea förra Ă„ret med en prislapp motsvarande cirka 1 000 dollar.

Samsungs andra livsstils-TV, Frame och Serif, fÄr ocksÄ nya storleksalternativ. The Frame Àr Samsungs första livsstils-TV, designad med ett modulÀrt, anpassningsbart ramsystem som lÄter TV: n visas som en inramad bild pÄ vÀggen. Serif Àr en mer modemedveten, fristÄende livsstils-TV med ett unikt balkliknande tvÀrsnitt som lÄter dig placera smÄ föremÄl ovanpÄ den.

Ramen kommer att finnas i sex skĂ€rmstorlekar 2020, frĂ„n 32 till 75 tum, och 32-tums ramen kan monteras vertikalt, vilket – som Mashable pĂ„pekar – Ă€r perfekt för TikTok. De nya modellerna kommer ocksĂ„ att ha Samsungs nya Dual LED-funktion, som kombinerar svala och varma lysdioder för bakgrundsbelysningssystemet för att ge mer exakta fĂ€rger. Dual LED-systemet kommer ocksĂ„ att finnas i flera 4K QLED TV-modeller.

Serif kommer att finnas i 43, 49 och 55 tum, ett bredare urval frÄn den 55-tums enda modellen som var tillgÀnglig förra Äret, som alla har 4,0-kanals, 40-watts ljudsystem.