Samsung visar nya vikbara telefonkonceptdesigner

Samsung visar nya vikbara telefonkonceptdesigner

Trots hÄllbarhetsproblem med Galaxy Fold, ger Samsung inte upp det hopfÀllbara smarttelefonkonceptet och retar andra vikbara enheter idag vid utvecklarkonferensen i San Francisco.

En av designerna innefattar en standard, godisbar formad smartphone som antingen kan vikas halvvÀgs eller helt ner som en plÄnbok.

Samsung vikbar

“Det fantastiska med vikbar teknik Ă€r att den kan bli mer kompakt,” sa Samsungs ingenjör Sally Hyesoon Jeong under konferensens huvudtala. Den nya formfaktorn, som anvĂ€nder företagets flexibla OLED-skĂ€rm, passar enkelt i fickan och Ă€ndrar hur du tar foton och videor, tillade hon.

Den andra konceptdesignen liknar Galaxy Fold; det tar en fyrkantig surfplatta och viks den som en bok.

Vikbara mönster

Koncepten visades medan Jeong pratade om den andra versionen av One UI, företagets anpassade grÀnssnitt för Android-smartphones och enheter. Ett anvÀndargrÀnssnitt var ocksÄ utformat för att fungera pÄ Galaxy Fold, som kan vÀxla mellan en tunn smartphone nÀr den viks och en hel surfplatta nÀr den öppnas.

Samsung retade först Galaxy Fold vid förra Ärets utvecklarkonferens. Företaget tvingades dock att försena sin ankomst pÄ grund av granskningsenheter som skickats till journalister som bryter. NÀr den hopfÀllbara telefonen Àntligen lanserades förra mÄnaden i USA, anlÀnde den med ett slag, pÄ grund av enhetens obscent höga $ 1 980-pris och mediokra recensioner.

Icke desto mindre anvĂ€nder Samsung sin utvecklarkonferens i San Jose, Kalifornien, för att uppmuntra tredjepartsföretag att fortsĂ€tta göra appar för hopfĂ€llbar hĂ„rdvara. “Det Ă€r dĂ€rför vi behöver din kreativitet för att leva upp nĂ€sta generations teknik,” tillade Jeong.

NÀr det gÀller den andra versionen av One UI, förvÀnta dig att den kommer fram till Samsung-enheter under de kommande mÄnaderna med nÄgra justeringar för att göra det lÀttare att anvÀnda.