Samsung uppnår högsta betyg någonsin för ny mobil säkerhetschip

Samsung presenterade idag sin senaste säkerhetslösning för mobila enheter med ett nytt Secure Element (SE) -chip och programvara. Tillsammans syftar de till att skydda enheter från alla hot.

Som ZDNet rapporterade användes Samsungs senaste SE-chiplösning i Galaxy S20-telefonerna och uppnådde en gemensam kriterieutvärderingsförsäkringsnivå (CC EAL) på 5+. Det senaste SE-chipet (S3FV9RR) förbättras genom att uppnå en CC EAL 6+-certifiering, vilket Samsung hävdar är “den högsta nivån som förvärvats av en mobil komponent.” Högst tillgängliga betyg är EAL 7.

I själva verket kommer SE-chipet att erbjuda ett extra lager av säkerhet för alla smarttelefoner eller surfplattor som väljer att använda det, även om Samsung också ser att det används för e-pass och hårdvaruplånböcker som används för att lagra kryptovaluta. Chipet kan fungera oberoende av enhetens huvudprocessor och säkerhetslösning, vilket i sin tur gör det möjligt att kontrollera firmware som inte har manipulerats, samtidigt som det erbjuder skydd för startprocessen, lagring ombord och appar som används på en enhet. Det är också ett extra skydd när mobilbetalningar initieras.

Dongho Shin, SVP för System LSI-marknadsföring på Samsung Electronics, kommenterade: “I denna era av rörlighet och kontaktlösa interaktioner förväntar vi oss att våra anslutna enheter, som smartphones eller surfplattor, är mycket säkra för att skydda personuppgifter och möjliggöra fintech-aktiviteter som mobilbank, aktiehandel och kryptovalutatransaktioner … Med den nya fristående säkerhetselementlösningen (S3FV9RR) monterar Samsung en kraftfull deadbolt på smarta enheter för att skydda privat information. “

Samsung säger att S3FV9RR-chips kommer att finnas tillgängliga under tredje kvartalet i år, vilket tyder på att vi kan se att den används i enheter före slutet av 2020.

Relaterade Artiklar

Back to top button