Samsung slutar skapa telefoner i Kina

Det verkar finnas en allmän övergång från tillverkning av produkter i Kina, och det är inte bara för att president Trump krävde att amerikanska företag flyttade produktionen någon annanstans. Det senaste företaget som lämnade Kina råkar också vara den största telefontillverkaren i världen.

Som Reuters rapporterar meddelade Samsung den här veckan att de inte längre kommer att tillverka telefoner i Kina. Den officiella anledningen är en av effektivitetsvinster, men det verkar finnas ett antal faktorer för varför Samsung, precis som andra nyligen, lämnar Kina.

Arbetskostnaderna stiger där, ekonomin saktar ner och tarifferna på telefoner som görs där på väg till USA hjälper säkert till att forma dessa beslut. Samsungs marknadsandel på telefon i Kina har också sjunkit till bara en procent, med Park Sung-snart, en analytiker på Cape Investment & Securities, som förklarar: “I Kina köper människor lågprissatta smartphones från inhemska varumärken och avancerade telefoner från Apple eller Huawei. Samsung har lite hopp om att återuppliva sin andel. “

Samsung stänger sin kvarvarande kinesiska telefonfabrik i Huizhou och flyttar produktionsutrustningen som den rymmer till andra platser, medan Sony redan har beslutat att stänga sin telefonfabrik i Peking. I augusti rapporterades Google också ha beslutat att flytta hårdvaruproduktion utanför Kina, med den troliga nya destinationen Vietnam. Samsung har redan en tillverkningsbas där.

För Kina motverkas negativiteten som genereras av stora varumärken som flyttar produktionen någon annanstans av det faktum att kinesiska märken verkar klara sig så bra. I telefonutrymmet som inkluderar Huawei och Xiaomi. Samtidigt fortsätter Apple att ha en stark tillverkningsbas i Kina genom sina nära förbindelser med Foxconn. Foxconn har dock sagt att om det behövs kan alla iPhones tillverkas utanför Kina.

Relaterade Artiklar

Back to top button