Samsung slutar skapa telefoner i Kina

Samsung slutar skapa telefoner i Kina

Det verkar finnas en allmÀn övergÄng frÄn tillverkning av produkter i Kina, och det Àr inte bara för att president Trump krÀvde att amerikanska företag flyttade produktionen nÄgon annanstans. Det senaste företaget som lÀmnade Kina rÄkar ocksÄ vara den största telefontillverkaren i vÀrlden.

Som Reuters rapporterar meddelade Samsung den hÀr veckan att de inte lÀngre kommer att tillverka telefoner i Kina. Den officiella anledningen Àr en av effektivitetsvinster, men det verkar finnas ett antal faktorer för varför Samsung, precis som andra nyligen, lÀmnar Kina.

Arbetskostnaderna stiger dĂ€r, ekonomin saktar ner och tarifferna pĂ„ telefoner som görs dĂ€r pĂ„ vĂ€g till USA hjĂ€lper sĂ€kert till att forma dessa beslut. Samsungs marknadsandel pĂ„ telefon i Kina har ocksĂ„ sjunkit till bara en procent, med Park Sung-snart, en analytiker pĂ„ Cape Investment & Securities, som förklarar: “I Kina köper mĂ€nniskor lĂ„gprissatta smartphones frĂ„n inhemska varumĂ€rken och avancerade telefoner frĂ„n Apple eller Huawei. Samsung har lite hopp om att Ă„teruppliva sin andel. “

Samsung stÀnger sin kvarvarande kinesiska telefonfabrik i Huizhou och flyttar produktionsutrustningen som den rymmer till andra platser, medan Sony redan har beslutat att stÀnga sin telefonfabrik i Peking. I augusti rapporterades Google ocksÄ ha beslutat att flytta hÄrdvaruproduktion utanför Kina, med den troliga nya destinationen Vietnam. Samsung har redan en tillverkningsbas dÀr.

För Kina motverkas negativiteten som genereras av stora varumÀrken som flyttar produktionen nÄgon annanstans av det faktum att kinesiska mÀrken verkar klara sig sÄ bra. I telefonutrymmet som inkluderar Huawei och Xiaomi. Samtidigt fortsÀtter Apple att ha en stark tillverkningsbas i Kina genom sina nÀra förbindelser med Foxconn. Foxconn har dock sagt att om det behövs kan alla iPhones tillverkas utanför Kina.