Samsung Selfie Satellite Landar i Michigan Family’s Backyard

Samsung Selfie Satellite Landar i Michigan Family's Backyard

En Samsung-satellit som lÀt konsumenter ta selfies i rymden föll plötsligt tillbaka till jorden pÄ lördag morgon och landade pÄ en Michigan-familjes egendom.

Bosatt Nancy Welke hörde satellitkraschen omkring klockan 8.45 lokal tid utanför sitt hem. Hon och hennes man gick för att undersöka och hittade Samsungs “SpaceSelfie” -satellit, fortfarande “surrande och surrande”, enligt (Foton frĂ„n den nedtonade satelliten som publicerats pĂ„ Facebook visar att den tippade.)

Samsung Space Selfie

Samsung lanserade satelliten tidigare denna mĂ„nad som en del av marknadsföringskampanjen i Europa för att “ge konsumenterna chansen att fĂ„ sitt ansikte i rymden”, enligt ett företags pressmeddelande. Satelliten gjorde det genom att bĂ€ra en Galaxy S10 5G-smartphone, till vilken konsumenterna kunde skicka sina selfies. En separat kamera tog sedan en bild av smarttelefonen som visade selfie nĂ€r satelliten svĂ€vade i rymden, med jorden i bakgrunden.

Förra torsdagen startade Samsung marknadsföringskampanjen genom att fÄ skÄdespelerskan och modellen Cara Delevingne att ta den första rymdbaserade selfien med satelliten. Konsumenter kan ocksÄ gÄ med genom att skicka in sina digitala foton till Samsungs officiella SpaceSelfie-webbplats. Kampanjen var tÀnkt att pÄgÄ till 31 oktober, men det verkar som om satelliten, som svÀvade vid 65 000 fot, för tidigt tappade ur luften.

Samsung berĂ€ttade för PCMag att satellitens landning var planerad. “Tidigt pĂ„ lördag morgon kom Samsung Europas SpaceSelfie-ballong tillbaka ner till jorden. Under denna planerade nedstigning av ballongen för att landa i USA resulterade vĂ€derförhĂ„llandena i en tidig mjuk landning i ett utvalt landsbygdsomrĂ„de. Inga personskador intrĂ€ffade och ballongen blev dĂ€refter hĂ€mtat. Vi beklagar eventuella besvĂ€r som detta kan ha orsakat. “