Samsung retar QLED Galaxy Book Flex Alpha 2-i-1

Samsung retar QLED Galaxy Book Flex Alpha 2-i-1

Med en QLED-skÀrm och ett smakligt startpris pÄ $ 829 Àr den nya Samsung Galaxy Book Flex Alpha redo att vara den billigaste bÀrbara datorn i den koreanska teknikjÀttens sortiment nÀr den sÀljs senare i Är.

CES 2020 Bug Art

KÀnd för sina Galaxy-telefoner Àr Samsung inte en stor aktör pÄ PC-marknaden i USA, men Galaxy Book Flex Alpha kan förÀndra det. TillkÀnnagavs pÄ torsdagen Àr det en tunn och lÀtt 2-i-1-konvertibel dator som försöker konkurrera med Dell XPS 13 och HP Spectre x360. Galaxy Book Flex Alpha Àr 2,6 pund och 0,55 tum tjock och erbjuder jÀmförbara dimensioner med tunna och lÀtta ultrabÀrbara datorer som kostar $ 1000 eller mer.

Alpha ansluter sig till tvĂ„ andra Samsung-bĂ€rbara datorer som Ă€r planerade att sĂ€ljas tidigt i Ă„r – den tidigare meddelade Galaxy Book Flex och Galaxy Book Ion. Liksom dessa modeller kommer Alpha att ha en innovativ QLED-pekskĂ€rm, den första i sitt slag pĂ„ en bĂ€rbar dator. Samsung sĂ€ger att skĂ€rmen kan producera mer Ă€n en miljard fĂ€rger, och den har en extra ljusstyrka pĂ„ 600 nits.

Till skillnad frÄn OLED-skÀrmar, som har tagit den bÀrbara datormarknaden under storm det senaste Äret, anvÀnder QLED-skÀrmar bekanta LCD-paneler och LED-bakgrundsbelysning. Skillnaden Àr deras kvantprickar, Samsungs marknadsförings term för nanopartiklar som avger eller förÀndrar ljus vid olika frekvenser nÀr de utsÀtts för elektricitet. Detta ljusjustering kan ge mer exakta fÀrger i ett större intervall Àn LCD-skÀrmarna som lyser upp med vita lysdioder.

Samsung Galaxy Book Flex Alpha 2

QLED-skÀrmen i Alpha har en full HD-upplösning pÄ 1 920 gÄnger 1 080 pixlar. UHD- och 4K-skÀrmar med högre upplösning Àr inte tillgÀngliga.

Under huven kommer Alpha med en 10: e generationens Intel Core i5 i sin instÀllningskonfiguration, tillsammans med 8 GB minne och en 256 GB SSD. Högre konfigurationer kommer att erbjuda en 512 GB SSD, 16 GB minne och en Intel Core i7-processor med Intel UHD-grafik.

Med ett 54-wattimmars batteri kunde Alpha ta upp till 17,5 timmar pÄ en enda laddning, enligt Samsungs egna test. Medan den bÀrbara datorn har en snabb laddningsfunktion för snabb pÄfyllning kommer den inte med den unika pekplattan pÄ Flex och Ion, som ocksÄ fungerar som en trÄdlös laddningsplatta för telefoner och andra mobila enheter.

Alpha’s Aura Silver-fĂ€rg liknar mycket Spectre x360: s nya silverfĂ€rg, som introducerades i slutet av förra Ă„ret. Samsung har erbjudit flashiga fĂ€rgalternativ pĂ„ sina bĂ€rbara bĂ€rbara datorer tidigare, inklusive en rosa version av Notebook Flash, men silver Ă€r Alfas enda fĂ€rgalternativ.

Med tre premium tunna och lÀtta bÀrbara datorer som erbjuds för 2020 Àr Samsungs PC-sortiment det mest konkurrenskraftiga det har varit pÄ ett tag. Samsung planerar att visa upp Galaxy Book Flex Alpha tillsammans med mÄnga av sina andra nya konsumenttekniska enheter pÄ CES nÀsta vecka.