Samsung lovar ‘Never-Die’ SSD-enheter

Samsung lovar 'Never-Die' SSD-enheter

Oavsett om du vÀljer en hÄrddisk eller en SSD för din dator kommer varje enhet sÄ smÄningom att ta slut pÄ sitt liv. HÄrddiskar kan utveckla dÄliga sektorer, men lyckas fortsÀtta arbeta ett tag. SSD-enheter tenderar dÀremot att bara dö ovÀntat, men Samsung syftar till att fixa det i sina nya PCIe Gen4 solid state-enheter.

Dessa SSD-enheter Àr instÀllda pÄ att inkludera ny teknik som Samsung kallar FIP (fail-in-place). Vad FIP-tekniken gör Àr att lÄta en enhet hantera om nÄgot gÄr fel med en eller flera av NAND-chipsen som den innehÄller. SÄ snarare Àn att dö kommer det som finns kvar av de fungerande lagringschippen att fortsÀtta att fungera, om Àn i en enhet som har mindre lagringsutrymme tillgÀngligt.

FIP gÄr dock ett steg lÀngre Àn sÄ, och lyckas skanna efter eventuella skador i data innan de flyttas till de ÄterstÄende NAND-chips som fungerar. Samsung har i princip byggt in dataÄterstÀllning i sina nya SSD-datorer.

Samsung PM1733 datacenter U.2-typ SSD

För nÀrvarande kommer SSD: er med FIP att anvÀndas i datacenter dÀr allt som hjÀlper till att sÀkerstÀlla dataintegritet och minimerar behovet av att stÀnga av lagring kommer att vÀlkomnas med öppna armar. Med detta i Ätanke lanserar Samsung 19 modeller av SSD som kallas under namnen PM1733 och PM1735.

PM1733 kommer att erbjudas som sex modeller i en 2,5-tums U.2-formfaktor som erbjuder lagring mellan 960 GB och 15,63 TB, samt fyra HHHL-kortdiskar som erbjuder mellan 1,92 TB och 30,72 TB lagring. Varje enhet garanteras för en skrivning per dag (DWPD) i fem Är. PM1735-enheterna Àr lite mer slitstarka och erbjuder tre DWPD i fem Är, men lagringsstorlekar gÄr bara upp till 12,8 TB. För bÄda modellerna uppnÄr U.2-versionerna 6400 MB / s sekventiell lÀshastighet och 3800 MB / s skriver. HHHL-versionerna hanterar 8 000 MB / s lÀser och 3 800 MB / s skriver.

Enheterna inkluderar ocksĂ„ tvĂ„ andra mjukvaruinnovationer. Den första Ă€r virtualiseringsteknik, som gör att en enda SSD kan delas upp i 64 mindre enheter vilket ger enkla, oberoende virtuella arbetsytor. Den andra Ă€r V-NAND maskininlĂ€rningsteknik, som “hjĂ€lper till att exakt förutsĂ€ga och verifiera cellegenskaper, samt upptĂ€cka eventuella variationer mellan kretsmönster genom stor dataanalys.” Genom att göra det resulterar det i mycket högre prestanda frĂ„n enheten.

Förhoppningsvis kan Samsung göra perfekt FIP ​​i datacentret och sedan börja inkludera det i sina SSD-konsumenter inom en snar framtid. Vi skulle alla vilja anvĂ€nda SSD-enheter som misslyckas graciöst och inte förlorar nĂ„gon av vĂ„ra data.