Samsung lanserar 870 QVO SSD-enheter i kapacitet upp till 8 TB

Samsung utökar idag alternativen för konsumenter med solid state-enheter med hög kapacitet genom att avslöja andra generationens fyrnivån-cell (QLC) SSD-enheter.

Samsung 870 QVO 2,5-tums SSD-enheter är efterträdaren till de 860 QVO-enheter som introducerades 2018. De använder samma 6 Gbps SATA-anslutning, men överträffar 860-enheterna i två viktiga områden. Den första är i läshastigheter, med Samsung som hävdar slumpmässiga skrivhastigheter som är 13 procent snabbare tack vare en stor variabel SLC-buffert som gör att topprestanda kan bibehållas längre.

Den andra förbättringen kommer i kapaciteten som erbjuds, med Samsung som erbjuder 1 TB, 2 TB och 4 TB alternativ precis som det gjorde med 860-enheter, men 870 QVO introducerar också ett 8 TB-alternativ. Vi vet inte hur mycket det kommer att kosta ännu, men en 8 TB Samsung SSD visades kort på Amazon tidigare denna månad för $ 900.

Den förbättrade läsprestandan beror delvis på Samsungs Intelligent TurboWrite-teknik, vilket företaget förklarar att för dessa nya SSD: er, “justerar buffertstorleken till optimal nivå inom det användbara diskutrymmet; upp till 42 GB för 1 TB-modellen och upp till 78 GB för modellerna 2 TB, 4 TB och 8 TB. ” Och om du är orolig för uthållighet med tanke på att enheterna packar fyra bitar per cell, var inte. Samsung ger 8TB-enheten en uthållighetsbetyg på 2880 terabyte skriven (TBW) och säkerhetskopierar det med en tre års begränsad garanti. Uthållighetsbetyget för den andra drivkraften är 1 440 TB för 4 TB-modellen, 720 TB för 2 TB-modellen och 360 TB för 1 TB-modellen.

När det gäller prestanda ställer dessa enheter inte in några poster, men de skulle aldrig på grund av användningen av en SATA-anslutning. Vad Samsung erbjuder är ett alternativ till stora mekaniska hårddiskar, samtidigt som de enkelt slår dem på prestanda (sekventiella läs- och skrivhastigheter är 560MB / s respektive 530MB / s). Du får också Samsung Magician-programvara för att tyst hantera varje enhet i bakgrunden och hålla den frisk under sin livstid.

Vi spenderade lite tid på att testa 2TB-modellen och drog slutsatsen: “Om du letar efter en av de bästa 2,5-tums SATA SSD-enheterna vad gäller värde och prestanda för pengarna, sök inte längre än Samsungs SSD 870 QVO, en fantastisk uppföljning av sin första QLC-baserade utflykt. ” Modellerna 1 TB, 2 TB och 4 TB finns idag och kostar $ 129,99, $ 249,99 respektive $ 499,99. 8TB-modellen kommer att finnas tillgänglig i augusti, och jag skulle inte satsa mot att det kostar de redan läckta $ 899,99.

Relaterade Artiklar

Back to top button