Samsung investerar 7 miljarder dollar för att öka Kina NAND-chipproduktion

Samsung, Samsung investering, NAND-minne chip produktion, Kina produktion, NAND chip intäkter, minne chip boom, Samsung andra kvartalet I en lagstiftningsansökan sa Samsung att man godkände .3 miljarder av den förväntade investeringen på miljarder på måndagen. (Filfoto)

Samsung Electronics Co Ltd förväntar sig att investera 7 miljarder dollar under de närmaste tre åren för att utvidga sin NAND-minneproduktion i Kinas nordvästra stad Xi’an, sa den sydkoreanska teknikjätten på måndag. I en lagstiftningsansökan sa Samsung att den godkände 2,3 miljarder dollar av den förväntade investeringen på 7 miljarder dollar på måndagen.

I början av juli, när Samsung tillkännagav en investering på 18,6 miljarder dollar i Sydkorea, sa man att man skulle lägga till en produktionslinje vid sin NAND-fabrik i Xi’an, men fastställde inte något investeringsbelopp. En talesman från Samsung Electronics vägrade att kommentera hur mycket kapacitet som ska läggas till av den godkända eller planerade investeringen.

Företaget svarade för 38,3 procent av de globala NAND-flashminneschipsintäkterna i april-juni, visar de senaste uppgifterna från forskaren IHS. Kina försöker utveckla sina egna minneschipproducenter men det kommer sannolikt att ta flera år innan de kan konkurrera med befintliga tillverkare, säger analytiker.

Samsung Electronics sa att en minneschipboom som drev den till rekordvinst under andra kvartalet sannolikt kommer att fortsätta under juli-september-kvartalet.

Relaterade Artiklar

Back to top button