Samsung Galaxy S11 Rumor Roundup: Pris, utgivningsdatum, specifikationer och mer

Samsung Galaxy S11 kommer nästa månad — 11 februari, för att vara exakt. Så mycket vi vet. Men hur kommer det att se ut? Och hur mycket kommer det att kosta? Och kommer det ens att kallas Galaxy S11? Här är allt vi tror att vi vet hittills.

Samsung Galaxy S11 eller S20?

I flera år har Samsung följt samma namnkonvention för sina Galaxy S-flaggskepp. Om den fortsätter att göra det kommer årets telefon att kallas Samsung Galaxy S11.

I december twittrade Samsung-läckaren Ice Universe att företaget kommer att bryta med tradition den här gången och ommärka telefonen som Samsung Galaxy S20, vilket återspeglar företagets önskan att presentera en ny smartphone-upplevelse under ett nytt decennium. Även om Ice Universe har en ganska bra rekord är vi inte övertygade. Det namnet har inte dykt upp någon annanstans, och det finns bara inte tillräckligt med bevis för att stödja detta påstående.

Det verkar inte heller vara en tillfällighet att Samsung planerar att lansera telefonen den 11 februari. För tillfället förväntar vi oss att den ska kallas Galaxy S11.

Hur kommer det att se ut?

Det verkar som om Samsung kommer att tillkännage tre versioner av Galaxy S11.

För det mesta ska Galaxy S11 se ut som Galaxy S10, med de största förändringarna relaterade till skärmen. Telefonen sägs ha ett bildförhållande på 20: 9, vilket gör det lite lättare att hålla i handen. Det verkar inte vara lika böjt, och gör antyder att ramarna är mindre, men det ser inte ut som Samsungs under-display kamera kommer att se ut.

#CashKaroExclusive

Presenterar nyläckta bilder och funktioner i Samsung Galaxy S11 Plus. Kolla in dem här: https://t.co/IIOYtfU0D0
. # Läckt #YouGetMore #CashKaro #SamsungGalaxy # GalaxyS11Plus pic.twitter.com/JUUKAddeWm

– CashKaro.com (@Cashkarocom) 26 november 2019

Den minsta telefonen i sortimentet, eventuellt kallad Samsung Galaxy 11e, kommer att ha en 6,2- eller 6,4-tums böjd SAMOLED-skärm. Den mellersta varianten, som kan kallas Samsung Galaxy S11, borde ha en 6,7-tums SAMOLED-skärm. Den största, som förmodligen heter Samsung Galaxy S11 Ultra, sägs ha en 6,9-tums SAMOLED-skärm.

Undrar du vad SAMOLED (i motsats till S-AMOLED) är? Det finns en möjlighet att det kan hänvisa till en uppdaterad skärm med en 120Hz uppdateringsfrekvens, men det är ren gissning. Om den har en 120Hz-skärm kommer den nästan säkert att ha en variabel uppdateringshastighet för att spara batteriets livslängd.

Alla tre telefonerna har enligt uppgift en fingeravtryckssensor på skärmen. Ultraljudsgivaren sägs ha ett större läsområde än S10, så det bör vara lättare att autentisera. Det finns dock en liten chans att ultraljud fingeravtryckssensorer kommer att ersättas med optiska sensorer, enligt Samsung Securities-analytiker Lee Jong-wook. Vi är skeptiska till att Samsung kommer att dike ultraljudssensorn, eftersom det fungerar mycket bättre än någon optisk sensor på marknaden.

Stora maskinvaruförändringar?

Alla tre modellerna av Samsung Galaxy S11 i USA kommer enligt uppgift att ha den nya Qualcomm Snapdragon 865-processorn. Rapporter om RAM och lagring finns över hela kartan just nu, men det ser ut som om vi kan se minst en modell med imponerande 12 GB RAM.

Det kommer att finnas LTE- och 5G-varianter för de två mindre S11-modellerna, medan den största av gänget endast kommer att finnas med 5G. Det kan tyckas konstigt eftersom Qualcomm Snapdragon 865 SoC levereras med X55 5G-modemet, men det finns en bra anledning. Samsung vill förmodligen hålla priset på LTE-varianterna jämförbara med sina föregångare genom att inaktivera 5G-modemet och exkludera dyra komponenter som 5G millimetervågsantennmoduler.

S11 Ultra kommer enligt uppgift att packa ett 5,00 mAh batteri. Både Galaxy S11 och S11e kommer att innehålla 4 300 mAh-batterier enligt specifikationer som läcktes förra året. Medan alla tre telefoner sannolikt kommer att ha snabb laddning ser det ut som att 5G-modellerna kommer med en 25W-adapter. Trådlös laddning, Power Share och NFC förväntas på alla de nya telefonerna.

Som jag gissade för en månad sedan använder Galaxy S11 + verkligen 5000 mAh batteri, du kan säkert använda 120Hz. pic.twitter.com/bXphCId9yF

– Isuniversum (@UniverseIce) 6 december 2019

För kameror kommer S11 Ultra enligt uppgift att ha fyra bakre sensorer. Den primära linsen sägs komma in vid 108MP, medan en tele-periskoplins med en 5X zoom kunde klocka in på inte mindre än 48MP. Ultravid vinkel och Time of Flight (TOF) -sensorer tros runda ut stacken.

Detta är den riktiga Galaxy S11 + -kameran. Till vänster finns ultravidvinkel-, huvudkameran och zoomobjektivet. Jag vet inte den exakta fördelningen till höger. Det förväntas inkludera blixt och ToF. pic.twitter.com/98exPMSqgf

– Isuniversum (@UniverseIce) 16 december 2019

Det finns färre detaljer om Galaxy S11 och S11e-kamerorna. Ice Universe hävdar att båda telefonerna också kommer att ha periskoplinsen, men TOF-sensorn är exklusiv för S11 Ultra.

Hur mycket kommer det att kosta och när kommer det ut?

Samsungs Unveiled pressevenemang där det kommer att meddela telefonen äger rum den 11 februari 2020. Vi tror att det kommer att finnas en förskjuten release där telefonerna kommer att finnas tillgängliga i Sydkorea och andra delar av Asien strax efter tillkännagivandet, innan de tar sig till USA i mitten av mars.

Vi tror att prissättning för LTE-modeller kommer att överensstämma med förra årets telefoner. Och vi räknar med att 5G-modeller faktiskt blir billigare än förra året, eftersom 5G-modem blir billigare.

Kommer det också att finnas en Galaxy Fold 2?

Det verkar troligt att Samsung kommer att tillkännage Galaxy Fold 2 vid samma evenemang. I slutet av 2018 bekräftade Samsung att de arbetade med en andra smartphone som fälls vertikalt. Sedan dess har en handfull bilder och renderingar dykt upp som visar en telefon som liknar Motorla Razr. I januari läckte MySmartPrice ut detaljerade detaljer om det:

Exklusivt för @mysmartprice: Samsungs nya Galaxy Fold clamshell-telefon, SM-F700F kommer att ha Snadragon 855, INTE 865. Den kommer också att ha en 10MP framkamera. Galaxy A51, A71, S20 4G, S20 + 4G Produktionen har också startat i Indien. #Samsung
Länk: https://t.co/QY1cuXLjfU pic.twitter.com/Q5gD19qt0n

– Ishan Agarwal (@ ishanagarwal24) 7 januari 2020

Det finns inget ord om skärmstorleken ännu, men det är säkert att anta att det kommer att vara mindre än den nuvarande Galaxy Fold. Dessutom tror vi att Samsung har arbetat med att uppdatera själva skärmen. Enligt nya patent kommer den att bli ljusare och ha ett förbättrat kontrastförhållande än det som används i den nuvarande modellen.

Batterikapacitet är den mest överraskande nyheten. SamMobile grävde ut en bild av ett 900 mAh batteri som enligt uppgift kommer att användas i telefonen, som sannolikt kommer att ha två batterier. Även med två 900mAh-celler räcker dock inte den totala kapaciteten för att klara en dag. Så vad ger?

Ett nytt Samsung-patent som publicerades den 7 januari i år kan innehålla svaret. Patentet är för en nano-kol-komposit som skulle ersätta det kisel som för närvarande används i litiumbatterier. Under laddnings- / urladdningsprocessen expanderar silcon inuti ett traditionellt litiumbatteri. Denna konstanta expansion är inte bara ineffektiv, den leder också till batteriförsämring eftersom den börjar pulverisera under expansionstrycket över tiden.

Att ersätta kisel med ett nano-kolmaterial skulle skapa en stabilare miljö, vilket inte bara leder till bättre hållbarhet utan också bättre batteritid. Nano-kolbatterierna skulle också ha minst två elektrodkärnor som kan fungera oberoende och har olika laddnings- / urladdningspotentialer.

Det finns ingen garanti att Samsung planerar att använda denna batteriteknik i Galaxy Fold. Men om den använder den tillsammans med en ryktad 25W-laddare, skulle det låta dig ladda telefonen på en bråkdel av den tid den befintliga modellen tar.

Prissättning är en annan överraskning om The Korea Herald stämmer. I december 2019 rapporterade det att Samsung skulle sälja telefonen för cirka 1 miljon sydkoreanska vann, vilket uppgår till cirka 860 dollar. Som jämförelse kostar den nuvarande modellen cirka 2000 dollar.

Naturligtvis kan allt detta ändras, så vi uppdaterar den här historien när vi lär oss mer inför evenemanget. Och se till att kolla tillbaka den 11 februari för en detaljerad titt på de nya telefonerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button