Samsung Galaxy S11 Rumor Roundup: Pris, utgivningsdatum, specifikationer och mer

Samsung Galaxy S11 Rumor Roundup: Pris, utgivningsdatum, specifikationer och mer

Samsung Galaxy S11 kommer nĂ€sta mĂ„nad — 11 februari, för att vara exakt. SĂ„ mycket vi vet. Men hur kommer det att se ut? Och hur mycket kommer det att kosta? Och kommer det ens att kallas Galaxy S11? HĂ€r Ă€r allt vi tror att vi vet hittills.

Samsung Galaxy S11 eller S20?

I flera Är har Samsung följt samma namnkonvention för sina Galaxy S-flaggskepp. Om den fortsÀtter att göra det kommer Ärets telefon att kallas Samsung Galaxy S11.

I december twittrade Samsung-lĂ€ckaren Ice Universe att företaget kommer att bryta med tradition den hĂ€r gĂ„ngen och ommĂ€rka telefonen som Samsung Galaxy S20, vilket Ă„terspeglar företagets önskan att presentera en ny smartphone-upplevelse under ett nytt decennium. Även om Ice Universe har en ganska bra rekord Ă€r vi inte övertygade. Det namnet har inte dykt upp nĂ„gon annanstans, och det finns bara inte tillrĂ€ckligt med bevis för att stödja detta pĂ„stĂ„ende.

Det verkar inte heller vara en tillfÀllighet att Samsung planerar att lansera telefonen den 11 februari. För tillfÀllet förvÀntar vi oss att den ska kallas Galaxy S11.

Hur kommer det att se ut?

Det verkar som om Samsung kommer att tillkÀnnage tre versioner av Galaxy S11.

För det mesta ska Galaxy S11 se ut som Galaxy S10, med de största förÀndringarna relaterade till skÀrmen. Telefonen sÀgs ha ett bildförhÄllande pÄ 20: 9, vilket gör det lite lÀttare att hÄlla i handen. Det verkar inte vara lika böjt, och gör antyder att ramarna Àr mindre, men det ser inte ut som Samsungs under-display kamera kommer att se ut.

#CashKaroExclusive

Presenterar nylÀckta bilder och funktioner i Samsung Galaxy S11 Plus. Kolla in dem hÀr: https://t.co/IIOYtfU0D0
. # LĂ€ckt #YouGetMore #CashKaro #SamsungGalaxy # GalaxyS11Plus pic.twitter.com/JUUKAddeWm

– CashKaro.com (@Cashkarocom) 26 november 2019

Den minsta telefonen i sortimentet, eventuellt kallad Samsung Galaxy 11e, kommer att ha en 6,2- eller 6,4-tums böjd SAMOLED-skÀrm. Den mellersta varianten, som kan kallas Samsung Galaxy S11, borde ha en 6,7-tums SAMOLED-skÀrm. Den största, som förmodligen heter Samsung Galaxy S11 Ultra, sÀgs ha en 6,9-tums SAMOLED-skÀrm.

Undrar du vad SAMOLED (i motsats till S-AMOLED) Àr? Det finns en möjlighet att det kan hÀnvisa till en uppdaterad skÀrm med en 120Hz uppdateringsfrekvens, men det Àr ren gissning. Om den har en 120Hz-skÀrm kommer den nÀstan sÀkert att ha en variabel uppdateringshastighet för att spara batteriets livslÀngd.

Alla tre telefonerna har enligt uppgift en fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen. Ultraljudsgivaren sÀgs ha ett större lÀsomrÄde Àn S10, sÄ det bör vara lÀttare att autentisera. Det finns dock en liten chans att ultraljud fingeravtryckssensorer kommer att ersÀttas med optiska sensorer, enligt Samsung Securities-analytiker Lee Jong-wook. Vi Àr skeptiska till att Samsung kommer att dike ultraljudssensorn, eftersom det fungerar mycket bÀttre Àn nÄgon optisk sensor pÄ marknaden.

Stora maskinvaruförÀndringar?

Alla tre modellerna av Samsung Galaxy S11 i USA kommer enligt uppgift att ha den nya Qualcomm Snapdragon 865-processorn. Rapporter om RAM och lagring finns över hela kartan just nu, men det ser ut som om vi kan se minst en modell med imponerande 12 GB RAM.

Det kommer att finnas LTE- och 5G-varianter för de tvÄ mindre S11-modellerna, medan den största av gÀnget endast kommer att finnas med 5G. Det kan tyckas konstigt eftersom Qualcomm Snapdragon 865 SoC levereras med X55 5G-modemet, men det finns en bra anledning. Samsung vill förmodligen hÄlla priset pÄ LTE-varianterna jÀmförbara med sina föregÄngare genom att inaktivera 5G-modemet och exkludera dyra komponenter som 5G millimetervÄgsantennmoduler.

S11 Ultra kommer enligt uppgift att packa ett 5,00 mAh batteri. BÄde Galaxy S11 och S11e kommer att innehÄlla 4 300 mAh-batterier enligt specifikationer som lÀcktes förra Äret. Medan alla tre telefoner sannolikt kommer att ha snabb laddning ser det ut som att 5G-modellerna kommer med en 25W-adapter. TrÄdlös laddning, Power Share och NFC förvÀntas pÄ alla de nya telefonerna.

Som jag gissade för en mÄnad sedan anvÀnder Galaxy S11 + verkligen 5000 mAh batteri, du kan sÀkert anvÀnda 120Hz. pic.twitter.com/bXphCId9yF

– Isuniversum (@UniverseIce) 6 december 2019

För kameror kommer S11 Ultra enligt uppgift att ha fyra bakre sensorer. Den primÀra linsen sÀgs komma in vid 108MP, medan en tele-periskoplins med en 5X zoom kunde klocka in pÄ inte mindre Àn 48MP. Ultravid vinkel och Time of Flight (TOF) -sensorer tros runda ut stacken.

Detta Àr den riktiga Galaxy S11 + -kameran. Till vÀnster finns ultravidvinkel-, huvudkameran och zoomobjektivet. Jag vet inte den exakta fördelningen till höger. Det förvÀntas inkludera blixt och ToF. pic.twitter.com/98exPMSqgf

– Isuniversum (@UniverseIce) 16 december 2019

Det finns fÀrre detaljer om Galaxy S11 och S11e-kamerorna. Ice Universe hÀvdar att bÄda telefonerna ocksÄ kommer att ha periskoplinsen, men TOF-sensorn Àr exklusiv för S11 Ultra.

Hur mycket kommer det att kosta och nÀr kommer det ut?

Samsungs Unveiled pressevenemang dÀr det kommer att meddela telefonen Àger rum den 11 februari 2020. Vi tror att det kommer att finnas en förskjuten release dÀr telefonerna kommer att finnas tillgÀngliga i Sydkorea och andra delar av Asien strax efter tillkÀnnagivandet, innan de tar sig till USA i mitten av mars.

Vi tror att prissÀttning för LTE-modeller kommer att överensstÀmma med förra Ärets telefoner. Och vi rÀknar med att 5G-modeller faktiskt blir billigare Àn förra Äret, eftersom 5G-modem blir billigare.

Kommer det ocksÄ att finnas en Galaxy Fold 2?

Det verkar troligt att Samsung kommer att tillkÀnnage Galaxy Fold 2 vid samma evenemang. I slutet av 2018 bekrÀftade Samsung att de arbetade med en andra smartphone som fÀlls vertikalt. Sedan dess har en handfull bilder och renderingar dykt upp som visar en telefon som liknar Motorla Razr. I januari lÀckte MySmartPrice ut detaljerade detaljer om det:

Exklusivt för @mysmartprice: Samsungs nya Galaxy Fold clamshell-telefon, SM-F700F kommer att ha Snadragon 855, INTE 865. Den kommer ocksÄ att ha en 10MP framkamera. Galaxy A51, A71, S20 4G, S20 + 4G Produktionen har ocksÄ startat i Indien. #Samsung
LĂ€nk: https://t.co/QY1cuXLjfU pic.twitter.com/Q5gD19qt0n

– Ishan Agarwal (@ ishanagarwal24) 7 januari 2020

Det finns inget ord om skÀrmstorleken Ànnu, men det Àr sÀkert att anta att det kommer att vara mindre Àn den nuvarande Galaxy Fold. Dessutom tror vi att Samsung har arbetat med att uppdatera sjÀlva skÀrmen. Enligt nya patent kommer den att bli ljusare och ha ett förbÀttrat kontrastförhÄllande Àn det som anvÀnds i den nuvarande modellen.

Batterikapacitet Ă€r den mest överraskande nyheten. SamMobile grĂ€vde ut en bild av ett 900 mAh batteri som enligt uppgift kommer att anvĂ€ndas i telefonen, som sannolikt kommer att ha tvĂ„ batterier. Även med tvĂ„ 900mAh-celler rĂ€cker dock inte den totala kapaciteten för att klara en dag. SĂ„ vad ger?

Ett nytt Samsung-patent som publicerades den 7 januari i Är kan innehÄlla svaret. Patentet Àr för en nano-kol-komposit som skulle ersÀtta det kisel som för nÀrvarande anvÀnds i litiumbatterier. Under laddnings- / urladdningsprocessen expanderar silcon inuti ett traditionellt litiumbatteri. Denna konstanta expansion Àr inte bara ineffektiv, den leder ocksÄ till batteriförsÀmring eftersom den börjar pulverisera under expansionstrycket över tiden.

Att ersÀtta kisel med ett nano-kolmaterial skulle skapa en stabilare miljö, vilket inte bara leder till bÀttre hÄllbarhet utan ocksÄ bÀttre batteritid. Nano-kolbatterierna skulle ocksÄ ha minst tvÄ elektrodkÀrnor som kan fungera oberoende och har olika laddnings- / urladdningspotentialer.

Det finns ingen garanti att Samsung planerar att anvÀnda denna batteriteknik i Galaxy Fold. Men om den anvÀnder den tillsammans med en ryktad 25W-laddare, skulle det lÄta dig ladda telefonen pÄ en brÄkdel av den tid den befintliga modellen tar.

PrissÀttning Àr en annan överraskning om The Korea Herald stÀmmer. I december 2019 rapporterade det att Samsung skulle sÀlja telefonen för cirka 1 miljon sydkoreanska vann, vilket uppgÄr till cirka 860 dollar. Som jÀmförelse kostar den nuvarande modellen cirka 2000 dollar.

Naturligtvis kan allt detta Àndras, sÄ vi uppdaterar den hÀr historien nÀr vi lÀr oss mer inför evenemanget. Och se till att kolla tillbaka den 11 februari för en detaljerad titt pÄ de nya telefonerna.