Samsung Galaxy S10s fingeravtrycksscanner slagen av skÀrmskydd

Samsung Galaxy S10s fingeravtrycksscanner slagen av skÀrmskydd

UPPDATERING 10/18: I ett uttalande sa Samsung att de skulle slĂ€ppa en programuppdatering för att Ă„tgĂ€rda fingeravtryckssökningsfelet “redan i nĂ€sta vecka.”

Under tiden uppmanar företaget Galaxy Note10 / 10 + och S10 / S10 + / S10 5G-anvĂ€ndare som anvĂ€nder silikonskyddsfodral “för att ta bort omslaget, ta bort alla tidigare fingeravtryck och nyligen registrera sina fingeravtryck.” NĂ€r uppdateringen har rullat ut mĂ„ste anvĂ€ndare skanna fingeravtryck pĂ„ nytt, “sĂ„ att alla delar av ditt fingeravtryck, inklusive mitt och hörn, har skannats helt.”

Originalhistoria:
Ett brittiskt par upptÀckte en brist i Samsungs Galaxy S10 som gör det möjligt att lÄsa upp det av nÄgot fingeravtryck.

Duon berÀttade att billigt skÀrmskydd som köpts pÄ eBay för mindre Àn $ 4 rÀckte för att kringgÄ Samsungs fingeravtryckssÀkerhet. Att sÀtta samma skÀrmskydd pÄ en annan Galaxy S10 ($ 729,16 pÄ Amazon) gav samma resultat, vilket bekrÀftar att detta Àr ett verkligt problem för telefonen.

I ett uttalande till BBC sa Samsung att man var “medveten om fallet med S10: s felaktiga fingeravtrycksigenkĂ€nning och kommer snart att utfĂ€rda ett programvarupatch” och berĂ€ttade att det “rekommenderar[s] alla kunder att anvĂ€nda Samsung-auktoriserade tillbehör, speciellt utformade för Samsung-produkter. “

ÄndĂ„ Ă€r bristen tillrĂ€ckligt allvarlig för att den endast sydkoreanska banken KaKao Bank har sagt Ă„t anvĂ€ndare att stĂ€nga av fingeravtryckssökning helt.

Samsungs skanner anvÀnder ultraljud för att upptÀcka fingeravtryck, och det har föreslagits att vissa skÀrmskydd kan störa fingeravtryckssökning eftersom de lÀmnar ett litet luftspalt mellan telefonen och anvÀndarens finger. Enligt Reuters publicerade smartphonejÀtten pÄ sin kundsupport-app att problemet kan orsakas nÀr enheten lÀser mönstret pÄ silikonfodral tillsammans med anvÀndarens fingeravtryck.

Samsungs hÄrdvara har nyligen fÄtt kritik av andra skÀl Àn sÀkerhet. I USA Àr företaget skyldigt att betala alla som Àgde en Galaxy S4 $ 10 som straff för fusk i benchmarkingtester för att fÄ telefonen att se bÀttre ut Àn den var.