Samsung Galaxy Note 10 vs Apple iPhone XS Max: Big Phone Battle

Samsung presenterade den här veckan sina senaste flaggskeppsplattor, och Galaxy Note 10 och Note 10 + – de något större, stylus-utrustade syskonen till Galaxy S10 och S10 + – är fyllda med Samsungs mest avancerade smartphone-teknik och utrustade med den senaste S Pen-pennan .

IPhone XS Max är Apples phablet, saknar en penna men utrustad med allt annat från Apples egen väska med mobila tricks. Jämförelser mellan de två verkar naturliga, så om du är på staketet mellan att spendera $ 1000 på en ny Apple- eller Samsung-smartphone, är vi här för att hjälpa dig att förstå skillnaderna.

Storlek

Not 10 och Note 10+ är båda helt i kategorin phablet för stora smartphones, med XS Max inbäddat mellan dem. Not 10 är den minsta av telefonerna, som mäter ett hår under 6 tum långt, 2,8 tum brett och väger lite mindre än 6 gram, medan Not 10+ är den överlägset största på nästan 6,4 tum lång, drygt 3 tum bred och väger 6,9 uns. 6,2-tums iPhone XS Max har ungefär samma bredd som Note 10+, och även om den är något kortare är den den överlägset tyngsta telefonen på 7,3 uns. Om du gillar en telefon som du enkelt kan använda i en hand är den mindre not 10 din bästa insats.

Samsung Galaxy Note 10

Skärm

IPhone XS Max befinner sig igen mellan de två Not 10s i skärmstorlek och upplösning. Note 10: s 6,3-tums skärm har 2 280 x 1 080 pixlar, jämfört med 6,5-tums, 2,688-för-1 242 iPhone XS Max-skärm. Not 10+ tornar över dem båda med en 6,8-tums skärm med en upplösning på 3 040 gånger 1 440. Alla tre telefoner använder OLED-skärmar, vilket kan ge utmärkt kontrast och stark färgprestanda. Det är ett ganska nära samtal i denna avdelning ur ett kvalitetsperspektiv, så i slutändan handlar det om hur mycket skärm du vill ha.

Samsung Galaxy Note 10

Nål

Detta är den mest uppenbara skillnaden mellan Note 10s och iPhone XS Max, förutom hela “Apple vs. Samsung” -saken. Det är också den största skillnaden mellan Note 10s och Galaxy S10s, för annars är båda telefonlinjerna anmärkningsvärt lika.

Galaxy Note 10 och Note 10+ inkluderar, liksom Samsungs tidigare Note-tabletter, S Pen-pennan. Det är en tryckkänslig penna-liknande penna som passar inuti telefonen själv och möjliggör några praktiska gester och andra knep. Apple har sin egen penna, Apple Pencil, lite, den fungerar bara med iPads, så det är osannolikt att du ser en stylusvänlig iPhone när som helst.

Kraft

De amerikanska versionerna av båda Not 10s använder samma Qualcomm Snapdragon 855-processor som Galaxy S10 och S10 +, vilket ger dem hals-och-hals med iPhone XS Max när det gäller hastighet. Apples A12 Bionic-processor har visat sig vara ett kraftpaket, och att jämföra det med Snapdragon 855 är en fråga om vilket riktmärke du använder.

Vår historia om benchmarking av S10 går i mer detalj, men Snapdragon 855 kantar ut A12 i Antutu medan A12 är bara något snabbare än 855 i Geekbench, med båda processorerna som kommer tillräckligt nära varandra i båda testerna för att verkligen inte riktigt materia.

iPhone XS Max

Nätverk

Anslutning är där Samsung har en kant över Apple, vilket har varit trögt med modemuppgraderingar och nästan tyst om 5G. Standard Note 10 och Note 10+ använder Qualcomms X24-modem, som stöder alla amerikanska 4G-band och 7x bäraggregation (som nordamerikanska operatörer inte ens har än). IPhone XS Max täcker även nordamerikanska 4G mycket bra, inklusive LAA och T-Mobile’s Band 71. Så för 4G-täckning är båda telefonerna ganska lika. För Wi-Fi stöder dock Note 10s något som XS Max inte gör: Wi-Fi 6. Den nya Wi-Fi-standarden kan förmodligen erbjuda snabbare hastighet i trånga områden över 2,4 GHz, men vi har ännu inte testat något Wi-Fi 6-routrar för att bekräfta detta.

Den större frågan är 5G, och även om varken Note 10 stöder det nya nätverket kommer Samsung att släppa en Note 10 5G senare i år (även om hela 5G-lanseringen är lite slarvig). Apple har ännu inte meddelat någon 5G-iPhone.

Samsung Galaxy Note 10

Kamera

Samsung är lite djärvare än Apple när det gäller kameror. Note 10 och Note 10+ har båda flera bakåtvända kamerakluster med 12MP huvudsensorer med sportlinser med variabla bländare (f / 1,5 och f / 2,4), en 12MP-sensor med standardvinkel (2x) -lins och en 16MP ultrabred modul med 123 graders synfält. IPhone XS Max har dubbla bakåtriktade kameror, huvuddelen matchar nästan Notens huvudkamera i synvinkel, men har en fast bländare f / 1,8 och f / 2,4 2x lins – Apple hänvisar till det som telefoto – vilket matchar notens 2x-vy, men inte den extrema vidvinkelbilden på Not 10s.

Kameraprogramvara är en annan skillnad. Samsung och Apple båda “gör bokeh” och använder programvara för att efterlikna det korta skärpedjup som du kan få med en fullbildskamera. Men anteckningen låter dig fotografera med sin huvudkamera, så att du kan gräva grunda porträtt med den måttligt breda synvinkel du är van vid. IPhone XS Max använder sin stramare, 2x synvinkel för sitt porträttläge. Not 10 kan också spela in video med en suddig bakgrund, ett trick som Apple inte har lyckats ännu.

Pris

Låt oss inse det, oavsett om det är Apple eller Samsung, du kan förvänta dig att betala en stor bit av förändring för en flaggskeppstelefon. Not 10 börjar vid $ 949, och Not 10+ sprids i fyra siffror till $ 1 099. IPhone XS Max är inte mer plånboksvänlig, från $ 1 099 också. Det priset ger dig fyra gånger så mycket lagringsutrymme på Not 10+ (256 GB till iPhone XS Max 64 GB), så Samsung erbjuder åtminstone lite “besparingar” i flaggskeppet phablet-området.

Dom

Tills vi får in de nya noterna 10 för granskning kan vi bara följa specifikationerna. Och mycket av det vi baserar våra köprekommendationer på är upplevelsefullt, så vi känner oss inte säkra på att utropa en vinnare ännu. Med det sagt förväntar vi oss att granska not 10 inom en snar framtid, så kom tillbaka snart för våra testresultat och dom.

Relaterade Artiklar

Back to top button