Samsung Galaxy Note 10 fungerar hÄrt för att locka affÀrsanvÀndare

Samsung Galaxy Note 10 fungerar hÄrt för att locka affÀrsanvÀndare

Dagens affÀrsanvÀndare förlitar sig pÄ en smartphone nÀstan lika mycket som en primÀr bÀrbar dator Àven för den dagliga produktiviteten. Men för att telefoner ska kunna inta en sÄ viktig position i den moderna arbetarens affÀrsverktygssats mÄste IT sÀkerstÀlla snabb och pÄlitlig anslutning mellan anvÀndarens flera enheter. Annars synkroniseras inte uppgifter, data kommer inte att vara sömlöst tillgÀngliga och produktiviteten kommer att vara problematisk snarare Àn förbÀttrad. Detta Àr en av de viktigaste funktionerna som Samsung vill ta itu med för företagsanvÀndare med sina nya Galaxy Note 10 och Note 10+ -telefoner, som bÄda slÀpptes tidigare denna vecka.

PCMag deltog i Galaxy Unpacked-evenemanget den 7 augusti i Barclays Center i Brooklyn, New York, samt förhandsgranskningshĂ€ndelser under dagarna innan för att fĂ„ scoop pĂ„ de nya enheterna. Det visar sig att Not 10 har en 6,3-tums skĂ€rm medan Note 10+ levereras med en 6,8-tums skĂ€rm. Samsung skryter med att ljusstyrkan pĂ„ dessa skĂ€rmar inte bara Ă€r attraktiv utan ocksĂ„ perfekt för scenarier med svĂ„r anvĂ€ndning, som fĂ€ltarbetare. PCMag fick tidig hands-on-tid med de nya Galaxy Note-modellerna, som har en förbĂ€ttrad S-penna med sex nya rörelsekontroller som kallas “Air Gestures.” Versioner av Not 10 och Note 10+ med 5G kommer senare i Ă„r.

Samsung hÀvdar att de nya funktionerna den har införlivat i Note 10-modellen kommer att hjÀlpa till att sÀlja enheten till nya affÀrsmarknader, inklusive bank, logistik, hÀlsovÄrd och detaljhandel. Precis som andra Samsung-telefoner fungerar Galaxy Note 10 med FirstNet (förkortning för First Responder Network Authority), ett bredbandsnÀtverk för första responder. För att hjÀlpa telefonlinjen att passa in i Ànnu mer industriella anvÀndningsfall, samarbetar Samsung ocksÄ med företag som Gamber-Johnson och Ram Mounts, som tillverkar utrustning som anvÀnds för att installera mobiltelefoner i allmÀnna sÀkerhetsfordon.

Även ensam visar Samsung dock Galaxy Note 10s affĂ€rsmöjligheter. HĂ€r Ă€r fyra funktioner som företaget tror kommer att tilltala allmĂ€nna affĂ€rsanvĂ€ndare:

Samsung Galaxy Note 10

1. S-penna- och luftgester

Som i Samsung Galaxy Note 9 ($ 999,99 pĂ„ Amazon Canada) innan den kan S Pen i Note 10 fungera som en klickare för presentationer. S Pen i not 10 ger dock sex nya gester som kallas “Air Actions.” Samsung ringer ett samtal till utvecklare med ett mjukvaruutvecklingspaket (SDK) för att bygga mobila applikationer som kommer att innehĂ„lla S Pen och gesterna, enligt Taher Behbehani, Senior Vice President och General Manager för Samsungs Mobile B2B-division. Utvecklare kan tilldela gester för att passa deras appar.

“Vad det betyder Ă€r att om du utvecklar en app för en viss vertikal kan du anvĂ€nda dessa gester för att göra navigeringen enkel”, sa Behbehani till PCMag. “Du behöver inte lĂ„sa upp, svepa, gĂ„ hit … logga in och börja om igen. Du kan anvĂ€nda pennan för att göra allt detta.”

Det krÀvs lite kreativitet för att utveckla appar för S Pen-gester. Patrick Moorhead, VD och huvudanalytiker pÄ Moor Insights & Strategy, ser dock en viss potential nÀr det gÀller oberoende programvaruleverantörer (ISV) som införlivar gester i Microsoft PowerPoint (8,25 per anvÀndare per mÄnad med Ärlig Ätagande vid Microsoft365 för företag).

“Jag kan se integration i PowerPoint dĂ€r anvĂ€ndare kan anvĂ€nda luftgester frĂ„n hela rummet utan att behöva vara precis ovanpĂ„ sin telefon, dator eller surfplatta och göra anteckningar”, sa Moorhead.

BeteendeförĂ€ndring kommer att vara nyckeln till att fĂ„ affĂ€rsanvĂ€ndare att anta luftgester för olika branscher, enligt Rob Enderle, huvudanalytiker pĂ„ Enderle Group. DĂ„ kommer utvecklare att lyckas bygga appar för dessa Ă€ndamĂ„l. “Pennan Ă€r perfekt för former. Men [though] vi har haft mĂ„nga försök att flytta mĂ€nniskor till mer kreativa luftgrĂ€nssnitt, ingen har kommit till kritisk massa pĂ„ grund av brist pĂ„ finansiering med beteendeförĂ€ndring, vilket Ă€r dyrt, “sa Enderle.” Utan det kan vi inte fĂ„ antagande till dĂ€r det mĂ„ste vara, och anstrĂ€ngningarna har misslyckats. “

Även utan gesterförmĂ„gan kan S Pen vara vĂ€rdefull i alla affĂ€rsscenarier som krĂ€ver regelbundna signaturer. Inom hĂ€lso- och sjukvĂ„rden behöver patienter kontinuerligt underteckna dokument, medan detaljhandeln har en konstant ström av signaturer som en del av kreditkortshantering eller handskrivna poster för lagerhantering.

Samsung Galaxy Note 10

2. Kamera

Du kanske inte tĂ€nker pĂ„ din telefons kamera som nĂ„got annat Ă€n en selfiemaskin, men Galaxy Note 10 erbjuder en kraftfull kamera som Samsung sĂ€ger kan spela en viktig roll i industriella anvĂ€ndningsfall och andra fĂ€ltscenarier. Det kan till exempel anvĂ€ndas av förstahandsresponser som en kroppskamera, ett anvĂ€ndningsfall som redan Ă€r en del av portföljen för sin föregĂ„ngare, Galaxy S9. Kit Carson County Sheriff’s Office i Burlington, Colorado, har införlivat Galaxy S9-smarttelefoner i sina arbetsvĂ€star för att anvĂ€nda kamerorna. Samsung hoppas att ytterligare anvĂ€ndningsfall kommer att intrĂ€ffa med senare modeller som Galaxy Note 10.

“Om du gĂ„r ut ur en bil och gĂ„r till en plats, ringer du i grunden dina telefonsamtal och fĂ„r instruktioner om vad du ska göra,” sa Behbehani. “Sedan fĂ€ster du [the S9] till din vĂ€st som en kroppskamera, allt i ett, och du Ă€r redo att gĂ„. “

Enderle ser dock inte att Galaxy Note 10 anvÀnds som en kroppskamera av en polis. Den typen av applikation Àr vanligtvis reserverad för enheter med mer robust chassi och sannolikt lÀgre totala prislappar ocksÄ. Samsung svarar med att pÄpeka att Not 10 stöder Ingress Protection (IP) 68-specifikationen, vilket betyder att den Àr motstÄndskraftig mot vatten och damm. Men det kvalificerar det fortfarande inte som en helt robust enhet.

Enderle anser att telefoner som anvĂ€nds som kroppsburna kameror Ă€r problematiska pĂ„ grund av de extrema arbetsmiljöerna. Under dessa arbetsförhĂ„llanden skulle det vara riskabelt att “förlita sig pĂ„ en smartphone, vilken smartphone som helst”, sa han. “Bodycams Ă€r dedikerade enheter och mĂ„ste sannolikt vara för att de ska kunna utföra sin funktion pĂ„ ett adekvat sĂ€tt.”

Ray Couey, Flagship and Rugged B2B Handheld Product (HHP) -Àgare pÄ Samsung, sÀger att de robusta fodral som Àr kompatibla med Galaxy-telefonerna hjÀlper till att hÄlla enheterna sÀkra i fordon, men för kroppsslitna situationer föredrar rÀddningsarbetare ett tunnare fodral.

Ett potentiellt ljusare anvÀndningsfall för Note 10-kameran Àr videokonferenser i affÀrskvalitet. HÀr kan den högkvalitativa kameran ansluta fjÀrrarbetare till ett större möte, och det kan faktiskt fungera som ett alternativ till de kameror du har monterat i dina konferensrum om de skulle fÄ problem eller om mötet skulle Àga rum nÄgonstans som dedikerade kameror har inte installerats.

“Latency Ă€r mycket lĂ„g, och kameran Ă€r sĂ„ kraftfull att du faktiskt kan se de andra individerna i konferensrummet eller individen som om du Ă€r precis bredvid dem”, sa Behbehani. “Du behöver inte en kraftig kamera eller dyra rumsuppsĂ€ttningar för att starta en konferens.”

DeX pÄ din dator

3. Samsung DeX

Samsung DeX PC to Phone-grÀnssnittet Àr hur Samsung förestÀller sig att anvÀndare av Not 10 flyttar data mellan sina enheter. DeX introducerades först i Galaxy 8 och hjÀlper affÀrsanvÀndare att ansluta sin telefon till sin dator via ett enkelt dra-och-slÀpp-grÀnssnitt som gör att de snabbt och enkelt kan flytta filer frÄn en enhet till en annan.

För att fĂ„ detta att fungera förvandlar DeX Galaxy Note 10 till en virtuell maskin (VM) pĂ„ mĂ„lenheten. Du anvĂ€nder en mus eller ett tangentbord pĂ„ datorn för att styra din telefon. Den Ă€r inriktad pĂ„ arbetstagare som anvĂ€nder molnproduktivitetsappar som Microsoft Office 365 (12,50 per anvĂ€ndare och mĂ„nad pĂ„ Microsoft365 för företag) eller Google G Suite Business. Samsung sĂ€ger att detta betyder att du inte behöver ha dessa appar installerade pĂ„ din enhet för att komma Ă„t dem; du behöver bara en internetanslutning, som i huvudsak förvandlar din dator till tunn klientstatus. Men Ă€ven om det lĂ„ter bra pĂ„ papper, finns det flera faktorer som pĂ„verkar perfornance i detta scenario utanför internetanslutningen, inklusive en viss lokal CPU- och grafikbehandlingshĂ€stkrafter – sĂ€rskilt i en virtuell eller tunn klientkonfiguration. Kunderna bör vara noga med att utvĂ€rdera ett sĂ„dant scenario i detalj och under belastning innan de fattar stora köpbeslut.

Fortfarande Ă€r Samsung fortfarande optimistisk om detta scenarios framtid. Den ser funktioner som DeX anvĂ€nds som ett hot-desking-alternativ för arbetare som reser. “Du kan anvĂ€nda skĂ€rmen, tangentbordet och bildskĂ€rmen som redan finns. Jag kan besöka dig pĂ„ ditt kontor … visa dig nĂ„gra filer i ett fönster, men filerna finns kvar pĂ„ min telefon,” förklarade Couey. “Det skapar bara en mycket mer friktionsfri reseupplevelse.”

Med Galaxy Note 10 krĂ€ver DeX bara en USB-kabel och kan nu anslutas direkt till en dator. Tidigare var du tvungen att anvĂ€nda en HDMI-kabel ansluten till en bildskĂ€rm. “Tanken Ă€r att vara öppen och ansluta till vilken arbetsmiljö som helst”, sa Behbehani. “SĂ„ din dator blir en förlĂ€ngning av telefonen pĂ„ [Galaxy Note] 10, och sedan Ă€r telefonen en förlĂ€ngning av datorn. “

Samsung Àr inte den enda leverantören som erbjuder en PC-till-telefon-app. Dell har ett Mobile Connect-verktyg som lÄter dig ringa samtal pÄ din dator samt skicka sms, fÄ aviseringar och överföra filer. Senare i Är hÀvdar Samsung att DeX ocksÄ kommer att kunna skicka samtal frÄn en dator. Detta kommer att erbjuda ett annat alternativ för affÀrsanvÀndare utöver molnvideokonferenser eller Voice-over-IP (VoIP) -tjÀnster för att ringa ett samtal pÄ en dator.

Samsung betonar hur data inte gĂ„r vilse om din telefon blir stulen eftersom den ligger i molnet. Samsung Knox Mobile Device Management (MDM) -plattform ger sĂ€kerhetsstommen och kryptering för telefonen och tillĂ„ter anvĂ€ndare eller IT-administratörer att rensa en telefon pĂ„ distans om enheten skulle gĂ„ vilse. SĂ„ lĂ€nge företag anvĂ€nder ett MDM-system för enhetshantering och Ă€r försiktiga med att lagra data i molnet, bör deras data förbli sĂ€kra, enligt Samsung. Dessutom Ă€r data bara visade och inte överförda, och företagens IT-avdelningar mĂ„ste vitlista DeX. “SĂ„ snart du kopplar ur telefonen förlorar terminalen allt detta [data]”, Sa Couey.” SĂ„ det finns ingen information som sitter pĂ„ din dator nĂ€r som helst; det gör bara skĂ€rmspegling. “

I detaljhandeln kan anvÀndning av DeX med en telefon som Galaxy Note 10 eliminera behovet av flera enheter för lagerhantering och POS-transaktioner, enligt Couey. Du kan ocksÄ konsolidera uppgifter som tidsspÄrning och ta hand om backoffice-logistik pÄ en enhet.

LĂ€nk till Windows

Ett utökat partnerskap mellan Samsung och Microsoft ger nya funktioner som “LĂ€nk till Windows”. Den placerar ett menyalternativ pĂ„ Galaxy Note 10s snabbpanel (kallad lĂ€nk till Windows) som lĂ„ter dig ansluta till din Windows 10-dator med hjĂ€lp av Microsoft-appen “Din telefon”. Till skillnad frĂ„n DeX Ă€r Link to Windows utformad för att lĂ„ta företagsanvĂ€ndare komma Ă„t sina telefonaviseringar och textmeddelanden pĂ„ sin dator utan att behöva titta fram och tillbaka mellan enheter.

Vid onsdagens Galaxy Unpacked-hĂ€ndelse beskrev Microsofts vd Satya Nadella LĂ€nken till Windows som en “en djupgĂ„ende förĂ€ndring av hur vi interagerar med de mĂ„nga enheterna i vĂ„ra liv.” Han sa att deras ambition Ă€r “att hjĂ€lpa mĂ€nniskor att vara produktiva pĂ„ vilken enhet som helst, frĂ„n samtal och textmeddelanden till e-post och foton.”

Att slĂ„ samman telefonen och datorn har varit en lĂ„ng kamp för företagsanvĂ€ndare, och genom LĂ€nk till Windows gör Samsung och Microsoft nĂ„gra framsteg inom detta omrĂ„de, enligt Moorhead. “Företagen har varit frustrerade över att leverantörer inte har löst den trasiga förbindelsen mellan smartphone och persondator”, sĂ€ger Moorhead. “Samsungs lĂ€nk till Windows och Microsofts din telefon … löser inte hela problemet i telefon-PC-interaktion men Ă€r en bra start.”

Galaxy Unpacked 11

Överbrygga telefonen och datorn

Andra företag som Dell arbetar med DeX-liknande funktioner för att ansluta telefoner och PC, och det kommer att krĂ€va lite arbete för att fĂ„ betydande dragkraft bland affĂ€rsanvĂ€ndare, enligt Enderle. “Det finns mĂ„nga DeX-liknande anstrĂ€ngningar pĂ„ marknaden sĂ„ det finns helt klart ett behov”, sa Enderle. “Men marknadsförings- och beteendemodifieringsanstrĂ€ngningarna som Ă€r viktiga för att dessa funktioner ska lyckas har Ă€nnu inte stigit till den nivĂ„ som behövs för bred anvĂ€ndning.”

Inte bara ansluter Samsung telefoner och datorer, det vill vara en “one-stop shop”, sade Behbehani. Det innebĂ€r att tillhandahĂ„lla en blandning av enheter, appar och tjĂ€nster. “Att ta smĂ€rtan pĂ„ hĂ€nderna som företagsĂ€gare och pĂ„ oss Ă€r vad vi mĂ„ste fokusera pĂ„, sĂ„ jag tror att one-stop shop-förpackningar Ă€r vĂ€ldigt viktigt för oss”, sa han. “Det Ă€r dit vi ska gĂ„.”