Samsung Galaxy Note 10 fungerar hårt för att locka affärsanvändare

Dagens affärsanvändare förlitar sig på en smartphone nästan lika mycket som en primär bärbar dator även för den dagliga produktiviteten. Men för att telefoner ska kunna inta en så viktig position i den moderna arbetarens affärsverktygssats måste IT säkerställa snabb och pålitlig anslutning mellan användarens flera enheter. Annars synkroniseras inte uppgifter, data kommer inte att vara sömlöst tillgängliga och produktiviteten kommer att vara problematisk snarare än förbättrad. Detta är en av de viktigaste funktionerna som Samsung vill ta itu med för företagsanvändare med sina nya Galaxy Note 10 och Note 10+ -telefoner, som båda släpptes tidigare denna vecka.

PCMag deltog i Galaxy Unpacked-evenemanget den 7 augusti i Barclays Center i Brooklyn, New York, samt förhandsgranskningshändelser under dagarna innan för att få scoop på de nya enheterna. Det visar sig att Not 10 har en 6,3-tums skärm medan Note 10+ levereras med en 6,8-tums skärm. Samsung skryter med att ljusstyrkan på dessa skärmar inte bara är attraktiv utan också perfekt för scenarier med svår användning, som fältarbetare. PCMag fick tidig hands-on-tid med de nya Galaxy Note-modellerna, som har en förbättrad S-penna med sex nya rörelsekontroller som kallas “Air Gestures.” Versioner av Not 10 och Note 10+ med 5G kommer senare i år.

Samsung hävdar att de nya funktionerna den har införlivat i Note 10-modellen kommer att hjälpa till att sälja enheten till nya affärsmarknader, inklusive bank, logistik, hälsovård och detaljhandel. Precis som andra Samsung-telefoner fungerar Galaxy Note 10 med FirstNet (förkortning för First Responder Network Authority), ett bredbandsnätverk för första responder. För att hjälpa telefonlinjen att passa in i ännu mer industriella användningsfall, samarbetar Samsung också med företag som Gamber-Johnson och Ram Mounts, som tillverkar utrustning som används för att installera mobiltelefoner i allmänna säkerhetsfordon.

Även ensam visar Samsung dock Galaxy Note 10s affärsmöjligheter. Här är fyra funktioner som företaget tror kommer att tilltala allmänna affärsanvändare:

Samsung Galaxy Note 10

1. S-penna- och luftgester

Som i Samsung Galaxy Note 9 ($ 999,99 på Amazon Canada) innan den kan S Pen i Note 10 fungera som en klickare för presentationer. S Pen i not 10 ger dock sex nya gester som kallas “Air Actions.” Samsung ringer ett samtal till utvecklare med ett mjukvaruutvecklingspaket (SDK) för att bygga mobila applikationer som kommer att innehålla S Pen och gesterna, enligt Taher Behbehani, Senior Vice President och General Manager för Samsungs Mobile B2B-division. Utvecklare kan tilldela gester för att passa deras appar.

“Vad det betyder är att om du utvecklar en app för en viss vertikal kan du använda dessa gester för att göra navigeringen enkel”, sa Behbehani till PCMag. “Du behöver inte låsa upp, svepa, gå hit … logga in och börja om igen. Du kan använda pennan för att göra allt detta.”

Det krävs lite kreativitet för att utveckla appar för S Pen-gester. Patrick Moorhead, VD och huvudanalytiker på Moor Insights & Strategy, ser dock en viss potential när det gäller oberoende programvaruleverantörer (ISV) som införlivar gester i Microsoft PowerPoint (8,25 per användare per månad med årlig åtagande vid Microsoft365 för företag).

“Jag kan se integration i PowerPoint där användare kan använda luftgester från hela rummet utan att behöva vara precis ovanpå sin telefon, dator eller surfplatta och göra anteckningar”, sa Moorhead.

Beteendeförändring kommer att vara nyckeln till att få affärsanvändare att anta luftgester för olika branscher, enligt Rob Enderle, huvudanalytiker på Enderle Group. Då kommer utvecklare att lyckas bygga appar för dessa ändamål. “Pennan är perfekt för former. Men [though] vi har haft många försök att flytta människor till mer kreativa luftgränssnitt, ingen har kommit till kritisk massa på grund av brist på finansiering med beteendeförändring, vilket är dyrt, “sa Enderle.” Utan det kan vi inte få antagande till där det måste vara, och ansträngningarna har misslyckats. “

Även utan gesterförmågan kan S Pen vara värdefull i alla affärsscenarier som kräver regelbundna signaturer. Inom hälso- och sjukvården behöver patienter kontinuerligt underteckna dokument, medan detaljhandeln har en konstant ström av signaturer som en del av kreditkortshantering eller handskrivna poster för lagerhantering.

Samsung Galaxy Note 10

2. Kamera

Du kanske inte tänker på din telefons kamera som något annat än en selfiemaskin, men Galaxy Note 10 erbjuder en kraftfull kamera som Samsung säger kan spela en viktig roll i industriella användningsfall och andra fältscenarier. Det kan till exempel användas av förstahandsresponser som en kroppskamera, ett användningsfall som redan är en del av portföljen för sin föregångare, Galaxy S9. Kit Carson County Sheriff’s Office i Burlington, Colorado, har införlivat Galaxy S9-smarttelefoner i sina arbetsvästar för att använda kamerorna. Samsung hoppas att ytterligare användningsfall kommer att inträffa med senare modeller som Galaxy Note 10.

“Om du går ut ur en bil och går till en plats, ringer du i grunden dina telefonsamtal och får instruktioner om vad du ska göra,” sa Behbehani. “Sedan fäster du [the S9] till din väst som en kroppskamera, allt i ett, och du är redo att gå. “

Enderle ser dock inte att Galaxy Note 10 används som en kroppskamera av en polis. Den typen av applikation är vanligtvis reserverad för enheter med mer robust chassi och sannolikt lägre totala prislappar också. Samsung svarar med att påpeka att Not 10 stöder Ingress Protection (IP) 68-specifikationen, vilket betyder att den är motståndskraftig mot vatten och damm. Men det kvalificerar det fortfarande inte som en helt robust enhet.

Enderle anser att telefoner som används som kroppsburna kameror är problematiska på grund av de extrema arbetsmiljöerna. Under dessa arbetsförhållanden skulle det vara riskabelt att “förlita sig på en smartphone, vilken smartphone som helst”, sa han. “Bodycams är dedikerade enheter och måste sannolikt vara för att de ska kunna utföra sin funktion på ett adekvat sätt.”

Ray Couey, Flagship and Rugged B2B Handheld Product (HHP) -ägare på Samsung, säger att de robusta fodral som är kompatibla med Galaxy-telefonerna hjälper till att hålla enheterna säkra i fordon, men för kroppsslitna situationer föredrar räddningsarbetare ett tunnare fodral.

Ett potentiellt ljusare användningsfall för Note 10-kameran är videokonferenser i affärskvalitet. Här kan den högkvalitativa kameran ansluta fjärrarbetare till ett större möte, och det kan faktiskt fungera som ett alternativ till de kameror du har monterat i dina konferensrum om de skulle få problem eller om mötet skulle äga rum någonstans som dedikerade kameror har inte installerats.

“Latency är mycket låg, och kameran är så kraftfull att du faktiskt kan se de andra individerna i konferensrummet eller individen som om du är precis bredvid dem”, sa Behbehani. “Du behöver inte en kraftig kamera eller dyra rumsuppsättningar för att starta en konferens.”

DeX på din dator

3. Samsung DeX

Samsung DeX PC to Phone-gränssnittet är hur Samsung föreställer sig att användare av Not 10 flyttar data mellan sina enheter. DeX introducerades först i Galaxy 8 och hjälper affärsanvändare att ansluta sin telefon till sin dator via ett enkelt dra-och-släpp-gränssnitt som gör att de snabbt och enkelt kan flytta filer från en enhet till en annan.

För att få detta att fungera förvandlar DeX Galaxy Note 10 till en virtuell maskin (VM) på målenheten. Du använder en mus eller ett tangentbord på datorn för att styra din telefon. Den är inriktad på arbetstagare som använder molnproduktivitetsappar som Microsoft Office 365 (12,50 per användare och månad på Microsoft365 för företag) eller Google G Suite Business. Samsung säger att detta betyder att du inte behöver ha dessa appar installerade på din enhet för att komma åt dem; du behöver bara en internetanslutning, som i huvudsak förvandlar din dator till tunn klientstatus. Men även om det låter bra på papper, finns det flera faktorer som påverkar perfornance i detta scenario utanför internetanslutningen, inklusive en viss lokal CPU- och grafikbehandlingshästkrafter – särskilt i en virtuell eller tunn klientkonfiguration. Kunderna bör vara noga med att utvärdera ett sådant scenario i detalj och under belastning innan de fattar stora köpbeslut.

Fortfarande är Samsung fortfarande optimistisk om detta scenarios framtid. Den ser funktioner som DeX används som ett hot-desking-alternativ för arbetare som reser. “Du kan använda skärmen, tangentbordet och bildskärmen som redan finns. Jag kan besöka dig på ditt kontor … visa dig några filer i ett fönster, men filerna finns kvar på min telefon,” förklarade Couey. “Det skapar bara en mycket mer friktionsfri reseupplevelse.”

Med Galaxy Note 10 kräver DeX bara en USB-kabel och kan nu anslutas direkt till en dator. Tidigare var du tvungen att använda en HDMI-kabel ansluten till en bildskärm. “Tanken är att vara öppen och ansluta till vilken arbetsmiljö som helst”, sa Behbehani. “Så din dator blir en förlängning av telefonen på [Galaxy Note] 10, och sedan är telefonen en förlängning av datorn. “

Samsung är inte den enda leverantören som erbjuder en PC-till-telefon-app. Dell har ett Mobile Connect-verktyg som låter dig ringa samtal på din dator samt skicka sms, få aviseringar och överföra filer. Senare i år hävdar Samsung att DeX också kommer att kunna skicka samtal från en dator. Detta kommer att erbjuda ett annat alternativ för affärsanvändare utöver molnvideokonferenser eller Voice-over-IP (VoIP) -tjänster för att ringa ett samtal på en dator.

Samsung betonar hur data inte går vilse om din telefon blir stulen eftersom den ligger i molnet. Samsung Knox Mobile Device Management (MDM) -plattform ger säkerhetsstommen och kryptering för telefonen och tillåter användare eller IT-administratörer att rensa en telefon på distans om enheten skulle gå vilse. Så länge företag använder ett MDM-system för enhetshantering och är försiktiga med att lagra data i molnet, bör deras data förbli säkra, enligt Samsung. Dessutom är data bara visade och inte överförda, och företagens IT-avdelningar måste vitlista DeX. “Så snart du kopplar ur telefonen förlorar terminalen allt detta [data]”, Sa Couey.” Så det finns ingen information som sitter på din dator när som helst; det gör bara skärmspegling. “

I detaljhandeln kan användning av DeX med en telefon som Galaxy Note 10 eliminera behovet av flera enheter för lagerhantering och POS-transaktioner, enligt Couey. Du kan också konsolidera uppgifter som tidsspårning och ta hand om backoffice-logistik på en enhet.

Länk till Windows

Ett utökat partnerskap mellan Samsung och Microsoft ger nya funktioner som “Länk till Windows”. Den placerar ett menyalternativ på Galaxy Note 10s snabbpanel (kallad länk till Windows) som låter dig ansluta till din Windows 10-dator med hjälp av Microsoft-appen “Din telefon”. Till skillnad från DeX är Link to Windows utformad för att låta företagsanvändare komma åt sina telefonaviseringar och textmeddelanden på sin dator utan att behöva titta fram och tillbaka mellan enheter.

Vid onsdagens Galaxy Unpacked-händelse beskrev Microsofts vd Satya Nadella Länken till Windows som en “en djupgående förändring av hur vi interagerar med de många enheterna i våra liv.” Han sa att deras ambition är “att hjälpa människor att vara produktiva på vilken enhet som helst, från samtal och textmeddelanden till e-post och foton.”

Att slå samman telefonen och datorn har varit en lång kamp för företagsanvändare, och genom Länk till Windows gör Samsung och Microsoft några framsteg inom detta område, enligt Moorhead. “Företagen har varit frustrerade över att leverantörer inte har löst den trasiga förbindelsen mellan smartphone och persondator”, säger Moorhead. “Samsungs länk till Windows och Microsofts din telefon … löser inte hela problemet i telefon-PC-interaktion men är en bra start.”

Galaxy Unpacked 11

Överbrygga telefonen och datorn

Andra företag som Dell arbetar med DeX-liknande funktioner för att ansluta telefoner och PC, och det kommer att kräva lite arbete för att få betydande dragkraft bland affärsanvändare, enligt Enderle. “Det finns många DeX-liknande ansträngningar på marknaden så det finns helt klart ett behov”, sa Enderle. “Men marknadsförings- och beteendemodifieringsansträngningarna som är viktiga för att dessa funktioner ska lyckas har ännu inte stigit till den nivå som behövs för bred användning.”

Inte bara ansluter Samsung telefoner och datorer, det vill vara en “one-stop shop”, sade Behbehani. Det innebär att tillhandahålla en blandning av enheter, appar och tjänster. “Att ta smärtan på händerna som företagsägare och på oss är vad vi måste fokusera på, så jag tror att one-stop shop-förpackningar är väldigt viktigt för oss”, sa han. “Det är dit vi ska gå.”

Relaterade Artiklar

Back to top button