Samsung Galaxy Book S anländer i höst med Snapdragon 8cx Chip

Samsung uppdaterar sin Galaxy Book-bärbara linje med en ny Galaxy Book S-modell, som packar Qualcomms Snapdragon 8cx-chip, vilket lovar en betydande prestandaförbättring under förra årets ansträngning.

Den uppdaterade Windows 10-bärbara datorn är planerad att komma fram till hösten och börjar på $ 999. Den stora förändringen är att Snapdragon 8cx-processor inuti, som borde erbjuda 40 procent snabbare CPU-prestanda än den äldre Galaxy Book2-modellen.

Vi granskade Galaxy Book2 förra året och fann att det var en solid enhet. Till skillnad från andra Windows-bärbara datorer som använder Intel- eller AMD-processorer valde Galaxy Book2 Qualcomms Snapdragon 850-chip. Resultatet var en bärbar dator som erbjöd imponerande 20 timmars batteritid, mycket högre än konkurrenterna. Tyvärr slog samma modell efter när det gällde att köra vissa program med grafik.

Galaxy Book S

Den nya Galaxy Book S kan ha löst några av dessa problem; Snapdragon 8cx-processorn, byggd med en 7-nanometer tillverkningsprocess, kommer att erbjuda en prestandaförstärkning på 80 procent i grafik över Galaxy Book2, enligt Samsungs påståenden. Batteriets livslängd har också förbättrats till upp till 23 timmar på en laddning.

Till skillnad från Galaxy Book2-designen, som är en 2-i-1 löstagbar med en 12-tums skärm, är Galaxy Book S en mer konventionell clamshell-bärbar dator, med en större panel och övergripande fotavtryck. Ändå är den utformad för människor på språng. Den 13,3-tums bärbara datorn sitter i ett tunt och lätt aluminiumfodral som väger cirka 0,96 kilo. Förutom Wi-Fi-anslutning levereras produkten med ett gigabit LTE-modem, som Book2 gjorde.

Andra kärnspecifikationer inkluderar 8 GB RAM, antingen 256 GB eller 512 GB lokalt lagringsutrymme och en extra microSD-plats för att lägga till ytterligare 1 TB minne. Skärmen är en pekskärm med en 1080p-upplösning. Den bärbara datorn kommer att finnas i två färger: “Earthy Gold” och “Mercury Grey.”

Galaxy Book S presenterades som en del av Samsungs Unpacked-evenemang idag i Brooklyn, där även Galaxy Note 10 och 10+ smartphones debuterade; kolla in PCMags händer.

Relaterade Artiklar

Back to top button