Samsung förbereder Neon AI för CES-debut

Samsung förbereder en “artificiell intelligens” som kan bli din “bästa vän”: Den kommer att debutera på CES, sa den prisbelönta regissören Shekhar Kapur på Twitter idag. Projektet, som kallas Neon, kommer från Samsung Technology & Advanced Research (STAR) Labs, en skunkworks-avdelning för elektronikproducenten.

Vilka SiFi-filmer precis har börjat utforska tar den indianfödda forskaren @pranavmistry snart hem till dig. En artificiell intelligens som din bästa vän? Kom och se oss på # CES2020 i #NEON-hörnet. @neondotlife https://t.co/z1fPDfUtZl

– Shekhar Kapur (@shekharkapur) 23 december 2019

STAR Labs-chef Pranav Mistry har twittrat vagt om Neon sedan 16 december och lämnar Kapur för att fylla i tomrummen. “Slutligen artificiell intelligens som får dig att undra vilken av er som är riktig”, twittrade Kapur den 17 december. Sedan dess har Neons webbplats twittrat bilder av attraktiva modeller med tagline, “Har du någonsin träffat en” Artificial? ” Typsnittet som företaget använder påminner mig mycket om taglines från AMC-showen, som handlade om androider.

Har du någonsin träffat en ‘ARTIFICIAL’? # NEON pic.twitter.com/f2bWBibI38

– NEON (@neondotlife) 21 december 2019

För vad det är värt, Neons egen webbplats ger inte bort mycket, bara visar tagline och logotyp över en våg av virvlande färger. Projektet har också lagt upp sju helt oinformativa teaservideor till Instagram, som den nedan:

Facebook säger att tre sidor är relaterade till Neon-projektet: Mistrys egen sida, en beatmaker som heter Time Future Beats, och Eone, som tillverkar modeklockor som kan användas av blinda människor.

Samsungs forskningsavdelning har gjort mycket arbete med AI, med en webbsida som fokuserar på företagets arbete “för att säkra banbrytande AI-kärnteknologier och plattformar – AI på mänsklig nivå med förmågan att prata, känna igen och tänka – att tillhandahålla nya AI-drivna upplevelser och värde för sina kunder. ” Kärnan i AI-matrisen på den forskningssidan är en logotyp för Bixby, Samsungs mycket hånade röstassistent.

Förra året skrev jag en kolumn om varför Samsung är helvete för att få Bixby att hända, och vyn är lika giltig nu som den var då. Som jag skrev är AI-assistenter en viktig del av den potentiella OS- och UI-infrastrukturen i en 5G-värld:

“När de höga datahastigheterna och de låga latenserna på 5G tar tag, blir lokal bearbetning på enheter mycket mindre viktigt. Vi kommer att omges av” tunna “molnbaserade enheter som bara gör många förfrågningar till servrar. Många kommer att skärmlös eller tangentbordslös, vilket gör röstgränssnitt till ett naturligt sätt att hantera 5G-världen. Molndrivna datorfunktioner ger högkvalitativ röstigenkänning. Så vi tror att vi ser att röstassistentstriden spelar ut just nu 2018, men det kommer att bli riktigt intressant 2020, när 5G verkligen träffar. “

Neon kan vara en utveckling av Bixby, men det är mer troligt att det är en konceptprodukt som visar djupet i Samsungs AI-forskning. Vi ser på CES från och med den 7 januari.

Relaterade Artiklar

Back to top button