Samsung Electronics vinster ökar med rekordhög vinst

Samsung-chipvinster, Samsung Electronics, försäljning av chipaffärer, Samsung-halvledaraffärer, minneschipindustri, Samsung Galaxy-smartphones, DRAM-minneschipsenheter, Samsung aktiesplit Samsungs flaggskepp halvledarverksamhet fortsatte att göra rekordhöga vinster. (Filfoto)

Kvartalsresultatet ökade igen för Samsung Electronics tack vare dess rekordbrytande chipverksamhet.
Det sydkoreanska företaget sa onsdagen att dess resultat i oktober-december hoppade 74 procent till 12 biljoner vann (11,2 miljarder dollar), jämfört med 6,9 biljoner vann ett år tidigare. Det var något högre än analytikernas samförstånd om 11 biljoner vann, enligt den finansiella dataleverantören FactSet.

Försäljningen och rörelseresultatet ökade också i linje med Samsungs tidigare vägledning. Försäljningen ökade med 24 procent till 66 biljoner vann (61,6 miljarder dollar) och rörelseresultatet ökade med 64 procent till 15 biljoner vann (14 miljarder dollar).

Samsungs flaggskepp halvledarverksamhet fortsatte att göra rekordhöga vinster. Divisionen, som levererar marker som hjälper datacenter, servrar, mobila enheter och datorer att spara data och köra flera program snabbt, genererade 10,9 biljoner won (10,1 miljarder dollar) i rörelseresultat under kvartalet på en försäljning på 21,1 biljoner vann (19,7 miljarder dollar), en ovanligt lukrativ rekord för ett tillverkningsföretag.

Andra divisioner rapporterade dock lägre vinst eller mindre imponerande vinstvinster. Vinsten från sin mobila division minskade när Samsung ökade marknadsföringskostnaderna för att marknadsföra Galaxy-telefoner, medan tv- och skärmavdelningarna uppvisade små vinster.

Vinsten har inte drabbats av vice ordförandens övertygelse om mutor. Samsungs arving Lee Jae-yong, vice ordförande och den enda sonen till den sjuka ordföranden, väntar på ett överklagandedom nästa vecka efter att ha fått ett femårigt fängelsestraff i korruptionskandaler som ledde till att landets president avlägsnades.

Samsungs starka vinst är inte på väg att sluta snart. Under innevarande kvartal sa Samsung att dess minneschipdivision kommer att fortsätta att se en stark efterfrågan från datacenter runt om i världen medan dess mobila verksamhet kommer att se en resultatförbättring eftersom företaget kommer att lansera Galaxy S9-smarttelefonen under våren.

Företaget avvisade åsikter om att minneschipindustrin kan ha passerat sin topp efter imponerande tillväxt förra året. Samsungs aktiekurs har inte återhämtat sin toppnivå i november på grund av oro för att bommen i minneschipbranschen kanske inte kommer att hålla. Men Samsung gav en hausseartad syn på minneschipindustrin och sa att efterfrågan och marknadsförhållandena kommer att förbli stabila för flashminnen medan nya datacenter kommer att fortsätta driva tillväxten för minnesenheter som kallar DRAM.

Efter resultatrapporter meddelade Samsung en 50: 1 aktiesplit som skulle göra sina dyra aktier mer tillgängliga och öka handelsvolymen. Det tillkännagav också kraftigt ökad utdelning till aktieägarna och spenderade 50 procent av sitt fria kassaflöde för att betala utdelning.

Relaterade Artiklar

Back to top button