Samsung Electronics utser Roh Tae-moon till ny mobilchef

Samsung, Samsung Mobile chef, Samsung ny mobil chef, Roh Tae-moon, Samsung President Roh Tae-moon, DJ Koh Roh, 51 år gammal, är Samsungs yngsta president och förespråkade Samsungs strategiska förändring för att lägga ut fler telefoner till kinesiska och andra företag.

Samsung Electronics, världens främsta tillverkare av smarttelefoner, sa på måndagen att man har utsett president Roh Tae-moon till sin nya mobilchef som en del av en ledningsuppskakning.

Roh, 51 år gammal, är den yngsta presidenten på Samsung, förespråkade Samsungs strategiska förändring för att lägga ut fler telefoner till kinesiska och andra företag, för att sänka kostnaderna och för att bättre konkurrera med billigare kinesiska rivaler som Huawei, berättade personer som är bekanta med saken tidigare till Reuters.

Som före detta mobilutvecklingschef ledde han utvecklingen av Samsungs mobila enheter i Galaxy och förväntas stärka organisationen vid en tidpunkt då smarttelefonkonkurrensen värms upp, säger företaget i ett uttalande.

Tidigare mobilchef DJ Koh kommer att fortsätta att leda Samsungs IT- och mobilkommunikationsavdelning (IM), som inkluderar både mobila enheter och nätverksutrustning. Företaget marknadsförde också sin chef för nätverksverksamhet Cheun Kyung-whoon till president, sa det i ett uttalande.

Samsung Electronics har hällt resurser i sin affärsverksamhet för telekommunikationsutrustning och syftar till att dra nytta av säkerhetsfrykt som hobblar Huawei, dess större rival.

Huawei kämpar för anklagelser från USA och vissa andra västländer om att dess utrustning kan möjliggöra kinesisk spionering och inte bör användas i 5G-nätverk, vilket kommer att erbjuda högre hastigheter och en mängd nya tjänster.

Relaterade Artiklar

Back to top button