Samsung bekräftar att Galaxy S20 kommer att få Android 11 först, klargör OS Update Update Promise

Vid Samsungs Unpacked-evenemang tidigare denna månad visade den koreanska teknikjätten ett halvt dussin nya produkter, inklusive Samsung Galaxy Note 20, Galaxy Tab S7, Galaxy Buds Live, Galaxy Watch 3 och kommande Galaxy Z Fold2. Men begravd i alla produktmeddelanden var ett åtagande från Samsung att förse sina kunder med uppdateringar av sin Galaxy-serie i tre generationer.

Få detaljer lämnades vid den tiden och många ifrågasatte exakt vad tre generationer menade. Medan de flesta antog att det hänvisade till Android OS-uppgraderingar, andra spekulerade att det helt enkelt kan vara ett användargränssnitt eller säkerhetsuppdateringar.

Efter några veckors spekulation har Samsung förtydligat sitt åtagande. Företaget kommer att erbjuda tre generationer av Android-uppgraderingar för större delen av Galaxy-flaggskeppet och mellanklassuppsättningen. Listan över enheter som stöds innehåller alla Samsung Galaxy S20- och Note 20-enheter, alla Galaxy Foldables samt framtida produkter i serien. Den kommande Galaxy Tab S7 och förra årets Tab S6-sortiment, tillsammans med framtida Tab S-produkter, finns också på listan. Till och med en handfull av sina Galaxy A-serietelefoner inklusive A71, A51, A90 och utvalda kommande A-seriens enheter gör klippningen.

Åtagandet är välkomna nyheter för Samsungs smartphone-ägare och innebär att nästan alla produkter i sin nuvarande portfölj kommer att fortsätta att få OS-uppgraderingar via Android 13. Den ursprungliga Samsung Galaxy Fold och Galaxy Tab S6 kommer att se sina slutliga uppgraderingar med Android 12. Samsungs Galaxy S20-serie kommer att vara först med att få Android 11-behandlingen, ett beslut som sannolikt kommer att rile några äldre Galaxy Note 20- och Tab S7-ägare. Och när Note 20-serien kommer på hälarna på Android 11 betyder det inte bara att du kommer att vara i linje efter S20-ägare, men de nyare Note 20-enheterna slutar få uppgraderingar samma år som deras äldre syskon.

Enligt Samsung planerar det att lansera en Android 11-uppgradering till Samsung Galaxy S20-serien 2020, även om det finns mycket vickrum i sitt tillkännagivande. En ansvarsfriskrivning säger att Android 11-färdplanen för uppgradering av Galaxy S20 kan variera beroende på marknad eller operatör. Om du har köpt en olåst version av Galaxy S20 kommer du sannolikt att vara bland de första som får uppdateringen. Men om du beställde via en operatör kommer du sannolikt att vänta längre eftersom de bär test och lägga till ytterligare tweaks innan du trycker på uppdateringar.

Tillkännagivandet är försenat och sätter Samsung på något mer konkurrenskraftiga ställen med Apples iPhone-sortiment och Googles Pixel-smartphones. Med det sagt, verkar inte uppgraderingar på dagen eller till och med snabba uppgraderingar som iPhones, Pixels och Android One-smarttelefoner vara med i korten. Med undantag för sitt åtagande att uppgradera Samsung Galaxy S20-serien till Android 11 senare i år har företaget ännu inte åtagit sig att till och med en grov färdplan för årliga OS-uppgraderingar.

Relaterade Artiklar

Back to top button