Samla pengar för välgörenhet med Instagrams nya live donationer

Du spenderar redan dina dagar på att bläddra igenom Instagram-inlägg och titta på kortvariga berättelser. Varför inte ge tillbaka medan du håller på med det? Live-donationer gör det möjligt för användare att samla in pengar för den ideella organisationen som de väljer under en livestream-video.

För att komma igång, tryck bara på kameran längst upp till vänster eller svep åt höger från ditt flöde, navigera sedan till Live-alternativet längst ner, välj Fundraiser och välj en välgörenhetsorganisation. FN: s stiftelse, UNICEF och CDC Foundation är bland dem som svarar på COVID-19-krisen; 100 procent av intäkterna går direkt till organisationen.

När sändningen börjar kan du i realtid se hur många som stöder saken och hur mycket pengar du har samlat in. Klicka på “Visa” för att se en fördelning av givare och bidrag och tacka personer med en digital “våg.”

(Bildkredit: Instagram)
(Bildkredit: Instagram)

Men vad är en god gärning utan erkännande? För att underlätta användarnas ego samarbetade Instagram med den brasilianska illustratören Leo Natsume för att skapa en anpassad klistermärke “Jag donerade”. När du har gjort ett löfte via Live eller Stories, leta efter dekalen – endast tillgänglig under en kort (ännu ospecificerad) period. Alla konton du följer och använder klistermärket “Jag donerade” eller “donation” läggs automatiskt till i en delad berättelse längst fram i din kö, så att du kan se hur dina vänner, familj och slumpmässiga följer hjälper till att stödja sina samhällen.

“Vi har tidigare delat hur vi expanderar ideella insamlingar på Instagram till ytterligare länder för att stödja globala hjälpinsatser, plus möjligheten att dela Facebook personliga insamlingar till Instagram”, säger ett företags blogginlägg. “Vi fortsätter att titta på fler sätt vi kan hjälpa vårt samhälle i den här nödtiden. Vi ser fram emot att dela fler uppdateringar snart.”

Relaterade Artiklar

Back to top button