Salesforce Essentials ger SMB nÀrmare kunder via sociala medier

Salesforce Essentials ger SMB nÀrmare kunder via sociala medier

Sociala medietjÀnster som Facebook, Instagram och till viss del YouTube har blivit övertygande försÀljningskanaler och populÀra kontaktpunkter mellan företag och kunder. För smÄ och medelstora företag (SMB) Àr utmaningen att hÄlla jÀmna steg med kundinteraktionerna pÄ flera sociala medieplattformar samtidigt som man integrerar data i sina CRM-verktyg (Customer Relationship Management).

Salesforce Essentials Àr en out-of-the-box CRM-lösning utformad för smÄ och medelstora företag. FrÄn $ 25 per anvÀndare per mÄnad för upp till 10 anvÀndare, syftar det till att hjÀlpa företag att möta sina kunder dÀr de Àr, vilket alltmer finns pÄ sociala medier.

“Vi förvĂ€ntar oss alla ögonblicklig kommunikation i realtid idag, oavsett om det Ă€r med vĂ„r familj, vĂ€nner eller favoritvarumĂ€rken”, sĂ€ger Marie Rosecrans, Senior Vice President för SMB-marknadsföring pĂ„ Salesforce. “Salesforce Essentials ger smĂ„ företag verktygen för att hantera kundkommunikation över alla dessa kanaler pĂ„ en central plats.”

Enligt Salesforce sÀger 58 procent av SMB-ledarna att det Àr en utmaning för tillvÀxt att möta kundupplevelsens förvÀntningar de nÀrmaste tvÄ Ären. Medan större företag kan Àgna anstÀllda eller till och med hela avdelningar till kundrelationsuppgifter, kommer de flesta smÄ och medelstora företag att finna det utmanande att möta de vÀxande övervakningskraven frÄn flera sociala medier, liksom de som kommer frÄn mer traditionella kanaler, som e-postmarknadsföring eller till och med interaktioner i helpdesk.

Företag - Statista - Facebook en favorit bland marknadsförare

Att hjÀlpa smÄ och medelstora företag att erbjuda bÀttre kundsupport

I en timmes demonstration av den nya tekniken visade Salesforce oss hur Essentials drar all Facebook Messenger, Instagram och YouTube-kommunikation till ett enda grÀnssnitt och integrerar dessa data i sin CRM-funktionalitet. Produktens mÄl Àr att ersÀtta gamla arbetsflöden, som att behöva anvÀnda flera kalkylark eller till och med Post-It-anteckningar för att spÄra konversationer eller att svara pÄ kunder pÄ sociala medier genom att anvÀnda olika applikationer. Genom att lÀgga till CRM-komponenten, som Àr Salesforces nyckelprodukt, blir det möjligt för företag att se interaktioner mellan sociala medier och deras historia om inköp eller konversationer med andra företagskommunikationskanaler. Salesforce hoppas att slutresultatet blir att Essentials ger smÄ och medelstora företag möjlighet att erbjuda sina kunder en bÀttre supportnivÄ.

Salesforce Essentials - Installation

För smÄ och medelstora företag som kan tycka att det Àr utmanande att hantera sociala medier som en försÀljnings- eller marknadsföringskanal, erbjuder Salesforce Essentials ocksÄ en chattwidget som enkelt kan lÀggas till pÄ alla SMB: s webbplatser eller bloggar. Salesforce sÀger att det Àr lika enkelt att lÀgga till chattwidgeten som att klippa och klistra in en kodremsa i en webbplats kÀllkod. Varje interaktion med den hÀr widgeten visas ocksÄ i Salesforce Essentials-instrumentpanelen.

Slutligen, för företag som behöver en callcenter-lösning, gör Salesforce Essentials det enkelt att skapa ett telefonnummer och ta supportsamtal direkt frÄn Salesforces instrumentpanel. NÀr nÄgon i ditt team fÄr ett samtal dyker upp kundens profil och kontoinformation, vilket ger supportrepresentanten en detaljerad kundhistorik för snabb och mycket personlig service. Samtal loggas automatiskt, vilket minskar manuell datainmatning samtidigt som informationen inte gÄr vilse.

Salesforce Essentials - Ring

Förutom att integrera kanalkonversationer pÄ sociala medier kan smÄ och medelstora företag anvÀnda Salesforce Essentials inbyggda callcenter för att ta och ringa supporttelefonsamtal inom CRM-lösningen.

Att ge smÄ företag flexibilitet

Genom att föra in kommunikations- och interaktionskomponenten i social mediahantering i en CRM-lösning, ger Salesforce Essentials smÄ företag flexibiliteten att skala deras support och kundinteraktion. Detta pÄskyndar kommunikationen och förbÀttrar lösningen pÄ frÄgor eller kundfrÄgor.

“Salesforce Essentials tar inte bara smĂ„ och medelstora företag direkt till sina kunder med hjĂ€lp av sociala medier för att göra frĂ„gor, söka support eller lĂ€mna in klagomĂ„l; det ger ocksĂ„ en enhetlig lösning för att svara utan att behöva lĂ€mna Salesforce-instrumentpanelen”, förklarade Rosecrans. Hon tillade att enkel installation genom att anvĂ€nda olika installationsguider pĂ„ skĂ€rmen gör detta attraktivt för Ă€ven de mest icke-tekniska smĂ„ och medelstora företagen. Salesforces kunder kan ocksĂ„ rĂ„dgöra med trĂ€nare som kan hjĂ€lpa företag att sĂ€tta upp lösningen.

NÀr en kund skickar en frÄga till ett företag via Facebook Messenger, dirigeras meddelandet via Salesforce Essentials till en anstÀlld som kan ha en livekonversation utan att nÄgonsin lÀmna Salesforce. Ett meddelandesystem skickar en varning nÀr kunder kommenterar ett Instagram- eller YouTube-inlÀgg, sÄ den anstÀllde som hanterar CRM kan svara pÄ alla kunder frÄn en plats.

“VĂ„ra kunder kĂ€nner sig mycket bekvĂ€ma med att berĂ€tta om sina framgĂ„ngar, men ocksĂ„ om nĂ„gra av deras utmaningar,” sa Rosecrans. “Vad de sĂ€ger till mig i dessa samtal Ă€r att sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och YouTube Ă€r en utjĂ€mningskraft för smĂ„företag. Naturligtvis har det öppnat dem för miljarder potentiella kunder.”

Det Àr dock viktigt att notera att Salesforce inte anvÀnder Essentials som ett fullstÀndigt marknadsföringsverktyg för sociala medier. För att schemalÀgga marknadsföringsinlÀgg, utföra publikanalys och integrera i ett större schema för marknadsföringsautomatisering krÀvs fortfarande anvÀndning av en annan uppsÀttning verktyg, men en som Salesforce ocksÄ erbjuder som en del av sitt Salesforce Marketing Cloud.

Enligt Salesforce Àr det bÀsta resultatet för Essentials att spÄra och hantera interaktioner med potentiella kunder som nÄr verksamheten via sociala medier, chattwidgeten eller en callcenter-konversation.

.