Sakernas internet kommer att förÀndra e-handeln i grunden

Sakernas internet kommer att förÀndra e-handeln i grunden

Internet of Things (IoT) förÀndrar det sÀtt som konsumenterna handlar online pÄ, och företag krypterar för att ta reda pÄ hur man kan dra nytta av denna 24/7 samtrafik.

Enligt uppgifter som sammanstĂ€llts av Contentstack (se hela infografiken nedan) innehĂ„ller det genomsnittliga amerikanska hushĂ„llet fem anslutna enheter nu, och det antalet förvĂ€ntas öka med 180 procent under de nĂ€rmaste fem Ă„ren. År 2025 förvĂ€ntas 27 miljarder enheter anslutas till IoT. Detta stora nĂ€tverk av anslutna objekt har enorma konsekvenser för konsumenternas sĂ€tt att handla online, och naturligtvis vill företag ha vĂ€rdefull information som dessa enheter tillhandahĂ„ller.

Why Axis Bug

SÄ vad betyder detta för genomsnittskonsumenten? Mestadels bra saker, enligt Contentstacks rapport. Företag vill dra nytta av att göra transaktioner snabbare och bekvÀmare för konsumenterna och samtidigt nÄ fler av dem över en mÀngd olika enheter och plattformar.

Ett sÀtt att göra detta Àr att anamma det faktum att deras konsumenter alltid Àr online. Data frÄn en undersökning utförd av Pew Research Center visar att 77 procent av amerikanerna nu gÄr online minst en gÄng om dagen, och det inkluderar utanför ordinarie öppettider (vem Àlskar inte att surfa pÄ Amazon klockan 1?) Och med tillgÄng till affÀrs- och produktrecensioner, meddelanden om försÀljning och rabatter, och snabb leverans, digitala kunder Àr smartare och mer informerade, med möjlighet att utnyttja data för att informera sina egna inköp.

Detta innebÀr ocksÄ att den uppkopplade kunden vill ha snabb, personlig korrespondens med varumÀrken, dÀr 80 procent av konsumenterna sÀger att de förvÀntar sig svar inom sex timmar efter att de har publicerat dem pÄ ett företags sociala medier.

Konsumenter anvÀnder Siri, Alexa och Google Assistant för att jÀmföra priser och forskningsprodukter mer Àn att göra inköp, men det förvÀntas förÀndras eftersom den globala anslutna marknaden förvÀntas vÀxa med 150 miljarder dollar fram till 2023 och röstköp blir mer strömlinjeformade. Det kan till och med komma en tid dÄ produkter kan utbildas för att köpa sig sjÀlva. Till exempel nÀr ditt anslutna hemsystem kÀnner att en glödlampa har slocknat kan den automatiskt bestÀlla en ny Ät dig.

Det hĂ€r kanske eller kanske inte lĂ„ter som nĂ„got du vill ha, men det lĂ€mnar definitivt frĂ„gor om sĂ€kerhet hos de flesta konsumenternas sinnen. Som vi tidigare rapporterat hĂ€r pĂ„ PCMag utvecklas IoT-sĂ€kerhet fortfarande och konsumenterna Ă€r medvetna om det faktum. År 2018 sa till exempel 78 procent av konsumenterna att oro över datasekretess skulle kunna hĂ€mma deras anvĂ€ndning av anslutna enheter för att göra inköp, enligt Contentstacks rapport.

Dessutom anges i rapporten att endast ungefÀr hÀlften av företagen kunde upptÀcka sÀkerhetsövertrÀdelser i sina IoT-produkter i realtid, vilket ytterligare skulle kunna minska konsumenternas förtroende för att göra sÀkra köp.

Det rÄder ingen tvekan om att IoT i grunden kommer att förÀndra e-handeln, men det kan ta lite tid att komma till en punkt dÀr den Àr helt strömlinjeformad. Konsumenterna anvÀnder helt enkelt inte plattformar som inte Àr funktionella, sÀkra och lÀtta att navigera, sÄ det Àr upp till företagen att lÀgga grunden för en alltid online, sammankopplad marknad.

varför axeldiagram anslutna enheter och konsumenter