SÀkerhetsforskare som slutade WannaCry undviker fÀngelsetid

SÀkerhetsforskare som slutade WannaCry undviker fÀngelsetid

Forskaren som hjÀlpte till att stoppa WannaCry-ransomwareutbrottet kommer att undvika fÀngelsetid för sitt tidigare engagemang i att skapa en separat skadlig programvarustam som kallas Kronos.

PĂ„ fredag ​​dömde en amerikansk federal domstol i Wisconsin den 25-Ă„rige Marcus Hutchins till ett Ă„rs övervakad frigivning, enligt TechCrunch.

“Dömd till tid serverad!” Hutchins twittrade efter beslutet. “Otroligt tacksam för domarens förstĂ„else och smidighet.”

Dömd till tid serverad! Otroligt tacksam för domarens förstÄelse och förmÄnlighet, det underbara karaktÀrsbrevet som ni alla skickade och alla som hjÀlpt mig de senaste tvÄ Ären, bÄde ekonomiskt och kÀnslomÀssigt.

– MalwareTech (@MalwareTechBlog) 26 juli 2019

Hutchins, som ocksĂ„ Ă€r kĂ€nd som “MalwareTech”, drog berömt kontakten vid WannaCry-utbrottet 2017, som infekterade 300 000 utsatta Windows-maskiner över hela vĂ€rlden. Hutchins kunde oavsiktligt beordra att attacken stod ner genom att aktivera en dödbrytare inbyggd i den destruktiva ransomware-stammen, som USA sedan har skylt Nordkorea.

Den brittiska baserade sÀkerhetsforskaren firades för sina handlingar. Men mÄnader senare arresterade USA Hutchins i Las Vegas pÄ anklagelser om att han skapade en separat skadlig programvara som kallades Kronos mellan 2012 och 2015, innan han anstÀlldes som forskare av cybersÀkerhetsföretaget Kryptos Logic.

Enligt federala utredare skapade Hutchins Kronos för att stjÀla mÀnniskors online-bankuppgifter och sÄlde skadlig kod i underjordiska hackforum. Som bevis sa FBI att de hade fÄtt chattloggar som visade att han var involverad i att skapa skadlig programvara, som fortfarande anvÀnds idag och kan ha drabbat tusentals maskiner.

Hutchins förnekade ursprungligen anklagelserna, men sĂ„ smĂ„ningom ingick han en skyldig grund för sitt engagemang i skapandet av skadlig kod. “Jag Ă„ngrar dessa handlingar och tar fullt ansvar för mina misstag”, sa han i ett inlĂ€gg i april. “Efter att ha vuxit upp har jag sedan anvĂ€nt samma fĂ€rdigheter som jag missbrukade för flera Ă„r sedan för konstruktiva Ă€ndamĂ„l. Jag kommer att fortsĂ€tta att Ă€gna min tid Ă„t att skydda mĂ€nniskor frĂ„n skadliga programattacker.”

Vid dagens dömande tog ordföranden hĂ€nsyn till Hutchins Ă„lder nĂ€r han skapade skadlig programvara och krediterade honom för att ha “vĂ€nt ett hörn” i sitt liv, enligt TechCrunch.