Säkerhetsforskare som slutade WannaCry undviker fängelsetid

Forskaren som hjälpte till att stoppa WannaCry-ransomwareutbrottet kommer att undvika fängelsetid för sitt tidigare engagemang i att skapa en separat skadlig programvarustam som kallas Kronos.

På fredag ​​dömde en amerikansk federal domstol i Wisconsin den 25-årige Marcus Hutchins till ett års övervakad frigivning, enligt TechCrunch.

“Dömd till tid serverad!” Hutchins twittrade efter beslutet. “Otroligt tacksam för domarens förståelse och smidighet.”

Dömd till tid serverad! Otroligt tacksam för domarens förståelse och förmånlighet, det underbara karaktärsbrevet som ni alla skickade och alla som hjälpt mig de senaste två åren, både ekonomiskt och känslomässigt.

– MalwareTech (@MalwareTechBlog) 26 juli 2019

Hutchins, som också är känd som “MalwareTech”, drog berömt kontakten vid WannaCry-utbrottet 2017, som infekterade 300 000 utsatta Windows-maskiner över hela världen. Hutchins kunde oavsiktligt beordra att attacken stod ner genom att aktivera en dödbrytare inbyggd i den destruktiva ransomware-stammen, som USA sedan har skylt Nordkorea.

Den brittiska baserade säkerhetsforskaren firades för sina handlingar. Men månader senare arresterade USA Hutchins i Las Vegas på anklagelser om att han skapade en separat skadlig programvara som kallades Kronos mellan 2012 och 2015, innan han anställdes som forskare av cybersäkerhetsföretaget Kryptos Logic.

Enligt federala utredare skapade Hutchins Kronos för att stjäla människors online-bankuppgifter och sålde skadlig kod i underjordiska hackforum. Som bevis sa FBI att de hade fått chattloggar som visade att han var involverad i att skapa skadlig programvara, som fortfarande används idag och kan ha drabbat tusentals maskiner.

Hutchins förnekade ursprungligen anklagelserna, men så småningom ingick han en skyldig grund för sitt engagemang i skapandet av skadlig kod. “Jag ångrar dessa handlingar och tar fullt ansvar för mina misstag”, sa han i ett inlägg i april. “Efter att ha vuxit upp har jag sedan använt samma färdigheter som jag missbrukade för flera år sedan för konstruktiva ändamål. Jag kommer att fortsätta att ägna min tid åt att skydda människor från skadliga programattacker.”

Vid dagens dömande tog ordföranden hänsyn till Hutchins ålder när han skapade skadlig programvara och krediterade honom för att ha “vänt ett hörn” i sitt liv, enligt TechCrunch.

Relaterade Artiklar

Back to top button