Saker du bör tänka på när du köper en högtalare

Nationwide lockdown har påverkat våra sommarutflykter, semestrar, semester med vänner och familj till önskad kullestation och spårning på favoritmusikspår. Tyvärr har 2020 andra planer för oss alla. Ändå låter det vara en bra idé att planera en liten träff på taket och festa hela natten. Vi har alla funderat på att njuta av hemma och undrat vilken högtalare som skapar stämningen eller hur du ska passera denna karantän med öppnandet av butiker och onlinemarknaden och letar efter den bästa bärbara högtalaren som finns på marknaden. Det här är ett ögonblick att njuta av och slappna av med familjemedlemmarna och hindra oss från den pågående pandemin.

Högtalare finns i en otrolig variation, så varför väljer du rätt? De många former och storlekar, specifikationer och prissättning etc. alla dessa faktorer kan göra valet som en oöverstiglig uppgift.

Den mest anmärkningsvärda faktorn du bör tänka på när du köper en högtalare är syftet och vilken typ av högtalare som bäst passar det syftet.

Här är en titt på fem faktorer att tänka på innan du köper högtalare:

    Ljudkvalitet

Ljud beror ofta på hur du personligen gillar det. Medan vissa föredrar bastungt ljud, gillar många andra en mer enhetlig balans mellan ljudet. Att ställa in oinspelad musik är en anständig kontroll för att bedöma högtalare. Musiken ska låta normalt för dina öron, ha en anständig tonkvalitet och det ska vara lätt att njuta av under en lång period utan trötthet.

    Signal / brusförhållande

Ljudet som en högtalare producerar befrias inte från klamret. ”Ljudtecknen” som omvandlar det till ljudet, som vi hör, är inte på något sätt de enda vågorna. De inre delarna av högtalaren lägger till ett streck av uppståndelse för dessa “ljudskyltar”. Kommuniceras i decibel (dB), detta visar hur mycket klamring det finns i avkastningen i samband med skyltnivån. En högre ranson betyder mindre buller. Sign to Noise Ratio bör betraktas som ett av elementen när du köper en högtalare.

    Batteri-liv

Definitivt vill du inte ha en högtalare som tar slut för tidigt!

Glöm inte att kontrollera batteribackupen när du ska köpa en högtalare. Du kommer att ångra detta senare om din högtalare inte ger dig minst 12-24 timmars säkerhetskopiering. Vi är säkra på att du inte vill förstöra någon fest på grund av låg batterisäkerhetskopia.

    Bärbarhet och trådlös frekvens

Trådlösa högtalare kan vara anslutna till en källenhet felfritt över minst 30 fot. Se till att kontrollera frekvensen på högtalaren du ska köpa.

    Rum och akustik / ljudutgång

Inte alla typer av högtalare låter bra inom det valda området. Att bestämma vilka högtalare som är bäst för dig beror på din rumsstorlek och andra krav.

Det finns mycket att tänka på när det gäller att köpa högtalare, men i slutändan är rätt högtalare de som låter bra för dig.

Denna artikel är författad av Mr. Lalit Arora, medgrundare, VingaJoy.

Relaterade Artiklar

Back to top button