Så här: Zooma in & amp; Ut med en hand i kartor på din iPhone i iOS 11

Medan du kunde zooma in och ut i Apple Maps innan du använde fingergester, gjorde iOS 11 det bara enklare att göra det med bara en hand. Det kanske inte är den största funktionen i världen, men ibland är det den minsta av saker som verkligen kan göra iPhone-upplevelsen bättre.

Innan vi går in i det nya zoomningstricket i iOS 11, låt oss prata om gesterna som fungerade tidigare – och gör fortfarande (och förmodligen för alltid).

Först och främst, nypa för att zooma. Det är vad alla är vana vid nu. Använd bara två fingrar för att nypa och zooma ut från kartan, eller sprida isär två fingrar för att zooma in. Det är så enkelt. Därefter finns det dubbeltryck med ett finger som zoomar in varje gång du utför en gest. Och slutligen finns det knackning med två fingrar, som kommer att zooma ut. Det som är konstigt med den här sistnämnda är att den zoomer ut mer än du zooma in med dubbeltrycksgesten.

Missa inte: Använd ‘Stör ej medan du kör’ på din iPhone i iOS 11

Om du vill använda Maps med en hand på din iPhone i iOS 11 använder du fortfarande samma dubbeltryck med ett finger för att zooma in på kartan. Det har inte förändrats eftersom det är lätt att utföra med en tumme medan du håller din iPhone mot dig. Men det finns nu ett annat sätt, plus ett sätt att zooma ut endast med tummen.

Tryck bara två gånger och håll ned. Ja, det liknar dubbeltrycksmetoden för att zooma, bara i stället för att släppa efter den andra tryckningen kommer du att hålla tummen (eller vilket finger som helst) på skärmen. Flytta bara fingret norrut för att zooma in och söderut för att zooma ut.

Hur man zoomar in och ut med en hand i kartor på din iPhone i iOS 11
Hur man zoomar in och ut med en hand i kartor på din iPhone i iOS 11

Missa inte: De 6 bästa nya funktionerna för kartor i iOS 11 för iPhone

Du kan inte röra dig perfekt sida vid sida i 180 grader, men något annat än det gör att kartan zoomar in på lämpligt sätt och ger dig mer detaljerad kontroll över hur snabbt eller långsamt du zoomer in eller ut.

Hur man zoomar in och ut med en hand i kartor på din iPhone i iOS 11

Så nu när du går och tittar på en karta i ena handen på din iPhone och håller en kaffe i den andra, kan du faktiskt zooma in och ut på skärmen utan att tänka två gånger. Det är en trevlig liten touch till Maps-appen i iOS 11.

Missa inte: 90+ coola nya iOS 11-funktioner som du inte visste om

Relaterade Artiklar

Back to top button