Så här: Tyst meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon

Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon

Ibland kan det hända att en viss app fortsätter att skicka meddelanden till dig. Vad ska du göra? Det finns många användbara appar som kan skicka en för många push-meddelanden, men det betyder inte att du ska dumpa dem. Lyckligtvis ger Android dig fullständig kontroll över hur varje installerad app hanterar aviseringar.

Det finns två huvudsakliga sätt att stoppa eller tysta meddelanden på Android för att hjälpa till att ta tillbaka kontrollen över din enhet. Du kan välja att stoppa dem innan de träffar din enhet, eller så kan du också förhindra dem när de dyker upp i realtid. Jag går igenom grunderna för var och en av metoderna nedan.

Metod 1: Blockera aviseringar innan de anländer

Lager Android

Om din enhet kör “lager” Android eller någon version som inte är starkt tema av tillverkaren (dvs inte Samsung), gå till Inställningar, välj sedan “Appar och aviseringar” och tryck där det står “Se alla appar.” Här ser du en lista över alla dina installerade appar. Tryck på vilken app du vill kontrollera aviseringsinställningarna och tryck sedan på “Meddelanden” för att se alla tillgängliga alternativ för den appen.

Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon
Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon

Notera: Om du trycker på trepunktsmenyn högst upp och sedan på “Visa system” kan du även styra systemappaviseringar i viss utsträckning.

Du kan inaktivera alla aviseringar för en app genom att växla reglaget “Visa aviseringar” till avstängt läge. Lätt nog! Men vad händer om du vill ha mer finjusterad kontroll över dina meddelanden? Tja, under aviseringsknappen finns det en hel uppsättning alternativ som kallas “Meddelandekanaler.” Detta gör att du kan välja exakt vad typer av aviseringar som varje app kan skicka dig och vad de inte kan.

Meddelandekanalskategorierna varierar beroende på appen, men helt enkelt går igenom och avmarkerar alla aviseringstyper som du vill tysta för gott och behåll de du är okej med. För att ta det ytterligare ett steg, trycker du på aviseringstypen (den faktiska texten) ger ytterligare en uppsättning alternativ. Du kan låta den här specifika aviseringstypen göra ett ljud och dyka upp eller till och med åsidosätta läget Stör ej. Justera detta efter eget tycke.

Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon
Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon

Ett gränssnitt

Om du använder en Galaxy-enhet som kör Android 9 eller 10, heter Samsung-versionen av Android på din telefon One UI. Inställningsappen är lite annorlunda här än på lager Android, så gå till Inställningar, tryck sedan på “Meddelanden” och välj “Se alla” för att börja.

När du väl är på huvudskärmen “Appaviseringar” märker du att dina senaste appar som skickade ett meddelande kommer att listas först. Detta är extremt användbart om du sveper bort ett meddelande och glömmer vilken app den kom ifrån. Härifrån kan du inaktivera aviseringarna från en app helt genom att trycka på knappen till höger till av-position. Enkel!

Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon
Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon

Notera: Om du trycker på trepunktsmenyn högst upp och sedan på “Visa systemappar” kan du även styra systemappaviseringar i viss utsträckning.

Du kan dock trycka på appnamnet i listan för att få fram en ny uppsättning avancerade aviseringsalternativ som kallas “Kategorier”. Detta ger dig fullständig kontroll över exakt vilken typ av aviseringar en app kan skicka dig. Från ikonmärken till att ignorera läget Stör ej på din enhet kan du justera varje meddelande hur du vill.

Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon
Hur tystnar jag meddelanden från enskilda appar på din Android-telefon

Metod 2: Blockera aviseringar när de anländer

När du får en irriterande avisering finns det några saker du kan göra istället för att svepa bort den. Om du trycker länge på meddelandet får du tillgång till en snabbmeny som visar detaljerna. Du kan också svepa varje anmälan för att avslöja en kugghjulsikon som låter dig finjustera inställningarna för den här typen av aviseringar.

Lager Android 9

Om du trycker länge på ett meddelande får du antingen alternativet “Stoppa aviseringar” eller “Fortsätt visa”. Om du trycker på stoppalternativet kommer den valda appen inte längre att kunna skicka aviseringar längre. Om du vill ha mer finjusterad kontroll kan du trycka på informationsikonen (i) för att hoppa direkt in på appens informationssida. Därifrån kan du gå till “Meddelanden” och göra alla dina ändringar.

Alternativt, om du halvt sveper aviseringen kan du pausa meddelandet genom att trycka på klockikonen. Du kan också trycka på kugghjulsikonen och välja från “Stoppa aviseringar”, “Fortsätt visa” eller informationsknappen här också.

Lager Android 10

Om du trycker länge på ett meddelande visas “Alerting” eller “Silent” och du kan välja det senare och trycka på “Klar” för att stänga av alla meddelanden för appen som publicerade den här.

Alternativt kan du trycka länge och välja “Stäng av aviseringar” med en lista över meddelandekanaler som du kan justera. Inaktivera de du vill ha och tryck sedan på “Apply” för att bekräfta ditt val. Lätt! Du kan också trycka på “Visa mer” för att se varje enskild typ av avisering för den appen här.

Alternativt kan du halvt svepa på meddelandet i fråga och trycka på kugghjulsikonen för att visa samma exakta meny.

Ett gränssnitt 1 (Android 9)

Om du trycker länge på en avisering visas alla olika kategorier som den har listat. Om du trycker på “Detaljer” kommer du till listan över meddelandekanaler, som du kan justera efter dina önskemål. Inaktivera vilken typ av aviseringar du vill genom att stänga av kategoriknappen eller peka på “PÅ” -knappen för att stoppa aviseringar helt. Enkel!

Halv svep ger dig också en snooze-knapp (klockikon) och ett redskap som tar dig till samma meny som visas ovan.

Ett gränssnitt 2 (Android 10)

Om du trycker länge på en avisering visas “Alerting” eller “Silent” för vilken typ av avisering du vill att den ska vara. Du kan inaktivera aviseringarna för den appen helt genom att växla knappen till av-läge. Glöm inte att trycka på “Spara” om du gör några ändringar här. Om du trycker på “Detaljer” visas listan över meddelandekanaler som du kan välja mellan.

Alternativt kan du halvt svepa på meddelandet i fråga och trycka på kugghjulsikonen för att visa samma exakta meny.

Denna artikel producerades under Icon Hub årliga Tweaks & Hacks Celebration week. Läs alla Tweaks & Hacks Celebration-berättelser.

Missa inte: Mer Android-anpassning 101 självstudier

Relaterade Artiklar

Back to top button