Så här tar du bort ditt Instagram-konto

Du har ett Instagram-konto för att dela och följa dina favoritfoton och videor. Du kanske gillade tjänsten någon gång, men nu vill du dra ut kontakten. Kanske gör det algoritmiska flödet dig nötter; kanske slösar du bort för mycket tid på att titta på historier.

Inga problem. Instagram erbjuder ett par alternativ.

Om du bara vill ta en paus från tjänsten med chansen att du kan återvända till den i framtiden kan du inaktivera ditt konto. Om du definitivt vill klippa sladden kan du radera ditt konto för gott. Om du inaktiverar ditt konto blir det bara inaktivt tills du loggar in igen. Om du tar bort ditt konto tas din profil, foton, videor, kommentarer, gillanden och följare bort. Låt oss titta på båda alternativen.

Annons

Instagram på webben

Du kan inte inaktivera ditt konto från Instagram-mobilappen, så du måste logga in på Instagram.com-webbplatsen. Klicka på ditt namn på din kontos startsida för att se din kontoprofil.

Redigera din profil

Klicka på knappen Redigera profil bredvid ditt användarnamn från din kontoprofil.

Inaktivera ditt konto

Klicka på länken längst ned på skärmen för att redigera din profil “Inaktivera mitt konto tillfälligt.”

Bekräfta inaktivera konto

På nästa skärm väljer du anledningen till att du vill inaktivera ditt konto och skriver lösenordet. Klicka på knappen för att inaktivera konto tillfälligt. Ett popup-meddelande kommer att be dig om slutlig bekräftelse, vilket ger dig ytterligare en chans att ändra dig. Klicka på “Ja” för att inaktivera ditt konto.

Det är viktigt att notera att ditt konto inte omedelbart inaktiveras vid denna tidpunkt. Du kan behöva vänta några timmar tills processen är klar.

Återaktivera ditt konto

Vad händer om du ändrar dig och vill återaktivera ditt konto någon gång? Logga bara in på Instagram så aktiveras ditt konto igen.

Radera ditt konto

Om du vill ta det mer drastiska steget att ta bort ditt konto helt kan du inte göra det från appen. Gå till sidan för att ta bort ditt konto på webbversionen av Instagram. Klicka på rullgardinsmenyn och välj ett svar för att svara på frågan om varför du tar bort ditt konto. Instagram serverar några förslag för att försöka övertyga dig om att stanna.

Bekräfta raderingen av ditt konto

Om du fortfarande vill lämna, skriv ditt lösenord och klicka sedan på knappen “Ta bort mitt konto permanent.” Instagram kommer sedan att fråga en sista gång om du är säker på att du vill ta bort ditt konto. Klicka på “OK” för att fortsätta.

Ditt konto har raderats

Instagram tar bort ditt konto och bjuder på dig. Om du någonsin vill gå med i tjänsten igen måste du skapa ett nytt konto, lägga om dina foton och videor och hitta de konton du vill följa.

Vidare läsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button